6 集

Dé podcast-show met alle nieuwtjes, wetenswaardigheden én meningen over onze Nederlandse feestdagen en tradities. Van Pasen tot Sinterklaas en van verjaardagen tot Kerst. Alles komt voorbij!

NederlandFeest.nl Podcast NederlandFeest.nl

  • 纪实

Dé podcast-show met alle nieuwtjes, wetenswaardigheden én meningen over onze Nederlandse feestdagen en tradities. Van Pasen tot Sinterklaas en van verjaardagen tot Kerst. Alles komt voorbij!

  Aflevering 6 – NederlandFeest.nl Podcast

  Aflevering 6 – NederlandFeest.nl Podcast

  Dé podcast met nieuws en informatie over onze nationale feestdagen en tradities! Aflevering 6 van de NederlandFeest.nl Podcast! In deze aflevering krijg je een terugblik op Oud & Nieuw. De term 'vuurwerkvluchteling' wordt uitgelegd en natuurlijk blikt Henk Jan de Podcastman terug op het vuurwerkverbod. ;-)  Vuurwerkvluchtelingen, vuurwerk, oliebollen en het Museumplein  Van Bert en Ria uit Apeldoorn gaat Henk Jan de Podcastman naar BoerBurgerBeweging met Caroline van der Plas die opkomt voor het behoud van (knal)vuurwerk. We komen uiteindelijk uit bij de altijd gezellige Hubert Bruls. En hoe kan het daarna ook anders: bij oliebollen! Ook blik ik terug op 'Bevrijdingsdag' 2 januari 2022 in Amsterdam en hoor je wat de lockdown doet met het nieuws over de feestdagen.  Wil je meer lezen over de feestdagen en tradities? Kijk dan op NederlandFeest.nl voor meer informatie.  Beluister aflevering 6 van de NederlandFeest.nl Podcast  Om alles te weten te komen over de afgelopen jaarwisseling luister je naar deze podcast. Je kunt de podcast beluisteren bij Apple, Spotify en Google. Dus volg, abonneer, like, subscribe of wat je ook wilt: als je het maar doet. ;-) En vergeet niet even een reactie op deze aflevering achter te laten. En nieuw: geef even 5 sterren als je via Spotify luistert. Dank je wel!  Gebruikte muziek  De muziek is rechtenvrij en komt van Pixabay en Purple-Planet.com. Mocht je toch ergens vragen over hebben, ondanks dat ik mijn best doe geen copyright te schenden, mail dan naar info @ nederlandfeest [punt] nl. Dan moet ik even wat aanpassen. ;-)  Steun NederlandFeest.nl  Wil je dat NederlandFeest.nl doorgaat met het onder de aandacht brengen van onze Nederlandse tradities en feestdagen? Vind je het leuk dat er nu ook een podcast is en wil je hier een steentje aan bijdragen? Dat kan! Steun NederlandFeest via PayPal! Er is nu ook een GoFundMe-doneeractie gestart, mocht je niet over PayPal beschikken. Doneer alsjeblieft. Mijn dank is natuurlijk zeer groot!  Terugluisteren eerdere afleveringen  Wil je de eerdere afleveringen terugluisteren? Dat kan via deze website of via jouw podcast-app. Je vindt deze podcast bij Google, Spotify en Apple (iTunes en Podcast-app). Of klik hier voor alle afleveringen bij elkaar. Veel luisterplezier!

  • 19 分钟
  Aflevering 5 – NederlandFeest.nl Podcast

  Aflevering 5 – NederlandFeest.nl Podcast

  Dé podcast met nieuws en informatie over onze nationale feestdagen en tradities! Aflevering 5 van de NederlandFeest.nl Podcast! In deze aflevering krijg je een terugblik op Sinterklaas, inclusief de actie van KOZP in Volendam, Oudejaarsconferences, Kerst op tv, een bijzondere kerstmarkt zónder coronapas en BoerBurgerBeweging (BBB) over knalvuurwerk.  Kerstmarkt zonder QR-code, KOZP en vuurwerk in 1 podcast  In deze vijfde aflevering praat Henk Jan de Podcastman je dus weer bij over de laatste ontwikkelingen op het gebied van feestdagen en tradities. Hij blikt terug op de actie van KOZP in Volendam en kijkt vooruit tot en met de viering van Oud en Nieuw!  Wil je meer lezen over de feestdagen en tradities? Kijk dan op NederlandFeest.nl voor meer informatie.  Beluister aflevering 5 van de NederlandFeest.nl Podcast  Om alles te weten te komen over de komende decembermaand luister je naar deze podcast. Je kunt de podcast beluisteren bij Apple, Spotify en Google. Dus volg, abonneer, like, subscribe of wat je ook wilt: als je het maar doet. ;-) En vergeet niet even een reactie op deze aflevering achter te laten.  Gebruikte muziek  De muziek is rechtenvrij en komt van Pixabay en Purple-Planet.com. Mocht je toch ergens vragen over hebben, ondanks dat ik mijn best doe geen copyright te schenden, mail dan naar info @ nederlandfeest [punt] nl. Dan moet ik even wat aanpassen. ;-)  Steun NederlandFeest.nl  Wil je dat NederlandFeest.nl doorgaat met het onder de aandacht brengen van onze Nederlandse tradities en feestdagen? Vind je het leuk dat er nu ook een podcast is en wil je hier een steentje aan bijdragen? Dat kan! Steun NederlandFeest via PayPal! Er is nu ook een GoFundMe-doneeractie gestart, mocht je niet over PayPal beschikken. Doneer alsjeblieft. Mijn dank is natuurlijk zeer groot!  Terugluisteren eerdere afleveringen  Wil je de eerdere afleveringen terugluisteren? Dat kan via deze website of via jouw podcast-app. Je vindt deze podcast bij Google, Spotify en Apple (iTunes en Podcast-app). Of klik hier voor alle afleveringen bij elkaar. Veel luisterplezier!

  • 16 分钟
  Aflevering 4 – NederlandFeest.nl Podcast

  Aflevering 4 – NederlandFeest.nl Podcast

  Dé podcast met nieuws en informatie over onze nationale feestdagen en tradities! Aflevering 4 van de NederlandFeest.nl Podcast staat voor je klaar! In deze aflevering krijg je Sinterklaas, Kerst, Caroline van der Plas én de Top 2000 te horen. En je krijgt het laatste nieuws over het vuurwerkverbod te horen.  Coronamaatregelen, Sinterklaas, vuurwerk in 1 podcast  In deze derde aflevering praat Henk Jan de Podcastman je weer bij over Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw. En wel over de viering van Sinterklaas. Hoe moet dat met de nieuwe coronamaatregelen? Verder een eerbetoon aan Caroline van der Plas van BoerBurgerBeweging en wat dat met de Top 2000 te maken heeft. Kortom: vuurwerk in deze podcast! Zeker als de Europese Commissie ter sprake komt, die van Kerst af wil. Huh, echt? Ja, echt.  Met mijn verkoudheid gaat het beter, alleen merkte ik dat 1 onderdeel helaas op een verkeerde stand is opgenomen, dus je merkt dat aan je geluid. Het ligt dus NIET aan jouw instellingen! Mijn excuses alvast! 😅  Wil je meer lezen over de feestdagen en tradities? Kijk dan op NederlandFeest.nl voor meer informatie.  Beluister aflevering 4 van de NederlandFeest.nl Podcast  Om alles te weten te komen over de komende decembermaand luister je naar deze podcast. Je kunt de podcast beluisteren bij Apple, Spotify en Google. Dus volg, abonneer, like, subscribe of wat je ook wilt: als je het maar doet. ;-) En vergeet niet even een reactie op deze aflevering achter te laten.  Gebruikte muziek  De muziek is rechtenvrij en komt van Pixabay en Purple-Planet.com. Verder hoor je een quote die ik van het Twitter-kanaal van BoerBurgerBeweging heb getrokken. Mocht je, ondanks dat ik mijn best doe geen copyright te schenden, toch iets tegenkomen, mail dan naar info @ nederlandfeest [punt] nl. Dan moet ik even wat aanpassen.  Steun NederlandFeest.nl  Wil je dat NederlandFeest.nl doorgaat met het onder de aandacht brengen van onze Nederlandse tradities en feestdagen? Vind je het leuk dat er nu ook een podcast is en wil je hier een steentje aan bijdragen? Dat kan! Steun NederlandFeest via PayPal! Mijn dank is natuurlijk zeer groot!  Terugluisteren eerdere afleveringen  Wil je de eerdere afleveringen terugluisteren? Dat kan via deze website of via jouw podcast-app. Je vindt deze podcast bij Google, Spotify en Apple (iTunes en Podcast-app). Daar staan alle eerdere afleveringen online. Veel luisterplezier!

  • 20 分钟
  Aflevering 3 – NederlandFeest.nl Podcast

  Aflevering 3 – NederlandFeest.nl Podcast

  Dé podcast met nieuws en informatie over onze nationale feestdagen en tradities! De derde aflevering van de NederlandFeest.nl Podcast staat voor je klaar! In deze aflevering krijg je véél Sintochtupdates!  Kijkcijfers, Staphorst, Zwarte Piet, vuurwerk én de coronapas  In deze derde aflevering praat Henk Jan de Podcastman je weer bij over Sinterklaas. En wel over de intocht van Sinterklaas, de kijkcijfers van de landelijke intocht (ja, die vielen tegen), Zwarte Pieten bij diverse intochten én het meldpunt vuurwerkoverlast dat weer is geopend. Dit jaar iets anders dan gebruikelijk. Verder neem ik je mee naar Staphorst én blik ik terug op een weekend vol coronapassen en uitgesloten kinderen.  Excuses voor mijn stem en geslik... Enorm verkouden, veel hoesten. Heb mijn best gedaan om het weg te slikken. 😅  Wil je meer lezen over de feestdagen en tradities? Kijk dan op NederlandFeest.nl voor meer informatie.  Beluister de NederlandFeest.nl Podcast  Om alles te weten te komen over de komende decembermaand luister je naar deze podcast. Je kunt de podcast beluisteren bij Apple, Spotify en Google. Dus volg, abonneer, like, subscribe of wat je ook wilt: als je het maar doet. ;-) En vergeet niet even een reactie op deze aflevering achter te laten.  Gebruikte muziek  De muziek is rechtenvrij en komt van Pixabay en Purple-Planet.com. Mocht je, ondanks dat ik mijn best doe geen copyright te schenden, toch iets tegenkomen, mail dan naar info @ nederlandfeest [punt] nl.  Steun NederlandFeest.nl  Wil je dat NederlandFeest.nl doorgaat met het onder de aandacht brengen van onze Nederlandse tradities en feestdagen? Vind je het leuk dat er nu ook een podcast is en wil je hier een steentje aan bijdragen? Dat kan! Steun NederlandFeest via PayPal! Mijn dank is natuurlijk zeer groot!  Terugluisteren eerdere afleveringen  Wil je de eerdere afleveringen terugluisteren? Dat kan via deze website of via jouw podcast-app. Je vindt deze podcast bij Google, Spotify en Apple (iTunes en Podcast-app). Daar staan alle eerdere afleveringen online. Veel luisterplezier!

  • 15 分钟
  Aflevering 2 – NederlandFeest.nl Podcast

  Aflevering 2 – NederlandFeest.nl Podcast

  Dé podcast met nieuws en informatie over onze nationale feestdagen en tradities! De tweede aflevering van de NederlandFeest.nl Podcast staat voor je klaar!  Chocola, Sintocht en Halloween in de 2e NederlandFeest.nl Podcast!  In deze tweede aflevering praat Henk Jan de Podcastman je bij over Sinterklaas. Eerst kijkt hij welke bijzondere smaken chocoladeletters je dit jaar kunt verwachten. Liefhebbers van alcohol opgelet: aan jullie is ook gedacht! In de Sintochtupdate kijken we naar de intocht van Sinterklaas. Komt Sinterklaas dit jaar wel aan in jouw gemeente en welke discussie speelt er dít jaar? Verder een blik op 31 oktober. Want op die dag is het dringen geblazen. Wat wordt er precies gevierd en door wie?  Beluister de Podcast  Om alles te weten te komen over de komende decembermaand luister je naar deze podcast. Je kunt de podcast binnenkort beluisteren bij Apple, Spotify en Google. Dus volg, abonneer, like, subscribe of wat je ook wilt: als je het maar doet. ;-) En vergeet niet even een reactie op deze aflevering achter te laten.  Muziek in de NederlandFeest.nl Podcast  De muziek is rechtenvrij en komt van Pixabay en Purple-Planet.com. Mocht je, ondanks dat ik mijn best doe geen copyright te schenden, toch iets tegenkomen, mail dan naar info @ nederlandfeest [punt] nl.  Steun NederlandFeest.nl  Wil je dat NederlandFeest.nl doorgaat met het onder de aandacht brengen van onze Nederlandse tradities en feestdagen? Vind je het leuk dat er nu ook een podcast is en wil je hier een steentje aan bijdragen? Dat kan! Steun NederlandFeest via PayPal!

  • 9 分钟
  De eerste NederlandFeest.nl Podcast!

  De eerste NederlandFeest.nl Podcast!

  Yes, hij is er: de eerste NederlandFeest.nl Podcast! Vanaf nu praten we je regelmatig bij over alles uit de wereld van feestdagen en tradities. De eerste aflevering staat nú voor je klaar!  Sinterklaas en vuurwerk in eerste NederlandFeest.nl Podcast  In deze eerste aflevering praat Henk Jan de Podcastman je bij over Sinterklaas. Welke bijzondere smaken pepernoten zijn er dit jaar te vinden in de supermarkt? En komt Sinterklaas dit jaar wel aan in jouw gemeente? Ook komt er vuurwerk voorbij in deze eerste podcast. Kortom: alles over de decembermaand. De mooiste tijd van het jaar... Of vind je het niet leuk meer door alle discussies en veranderingen?  Beluister de Podcast  Kom alles te weten over de komende decembermaand met deze podcast. Je kunt de podcast binnenkort ook beluisteren bij Apple, Spotify en Google. Dus volg, abonneer, like, subscribe of wat je ook wilt: als je het maar doet. ;-) En vergeet niet even een reactie op deze eerste 'trial' te geven.  Muziek in de NederlandFeest.nl Podcast  De muziek is rechtenvrij en komt van Salamisound.com (tijdelijk in de eerste versie), Pixabay en Purple-Planet.com. Mocht je, ondanks dat ik mijn best doe geen copyright te schenden, toch iets tegenkomen, mail dan naar info @ nederlandfeest [punt] nl.  Steun NederlandFeest.nl  Wil je dat NederlandFeest.nl doorgaat met het onder de aandacht brengen van onze Nederlandse tradities en feestdagen? Vind je het leuk dat er nu ook een podcast is en wil je hier een steentje aan bijdragen? Dat kan! Steun NederlandFeest via PayPal!

  • 7 分钟