85 episodios

De scherpste voetbalanalyses met een flinke dosis humor. Met Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, Ajax-volger Mike Verweij en presentator Pim Sedee. Elke vrijdag een nieuwe aflevering.

Kick-off met Valentijn Driessen De Telegraaf

  • Fútbol

De scherpste voetbalanalyses met een flinke dosis humor. Met Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, Ajax-volger Mike Verweij en presentator Pim Sedee. Elke vrijdag een nieuwe aflevering.

  'Trage wijkagent Lucas Pratto scoort ook niet tegen Ajax'

  'Trage wijkagent Lucas Pratto scoort ook niet tegen Ajax'

  In de nieuwste podcast Kick-off bespreken chef voetbal Valentijn Driessen, Ajax-watcher Mike Verweij en presentator Pim Sedee de stand van zaken in de voetbalwereld. Met dit keer uitgebreid aandacht voor de Klassieker van zondag tussen Ajax en Feyenoord.

  • 56 min
  Als Ajax komt, is PSV kansloos voor Toby Alderweireld

  Als Ajax komt, is PSV kansloos voor Toby Alderweireld

  In de nieuwste podcast Kick-off bespreken chef voetbal Valentijn Driessen, Ajax-watcher Mike Verweij en presentator Pim Sedee de stand van zaken in de voetbalwereld.

  Natuurlijk gaat het over de kraker in de Eredivisie tussen Ajax en PSV. De Amsterdammers hebben zich versterkt met spits Sébastien Haller, die voor een recordbedrag van 22,5 miljoen euro overkwam van West Ham United.
  Verder in de podcast Kick-off: een volle Johan Cruijff ArenA, dichterbij dan we misschien denken? Waar ligt de toekomst van Toby Alderweireld, bij PSV of toch Ajax?

  • 44 min
  ’Topscorer Brazilië voor deze prijs aangeboden bij Ajax’

  ’Topscorer Brazilië voor deze prijs aangeboden bij Ajax’

  In de laatste podcast Kick-off van dit jaar blikken chef voetbal Valentijn Driessen, Ajax-watcher Mike Verweij en presentator Pim Sedee terug op het voetbaljaar 2020. En januari belooft een zinderende voetbalmaand te worden, met tal van topduels in de Eredivisie, zoals Ajax-PSV op zondag 10 januari.
  Verder werpen Driessen, Verweij en Sedee een blik over de grenzen. De prestaties van Frenkie de Jong bij FC Barcelona worden besproken. En hoe is de relatie tussen sterspeler Messi en coach Ronald Koeman? In Engeland wordt gekeken naar de opmerkelijke prestaties van Anwar El Ghazi bij Aston Villa. Hij scoort veel, en wordt in de podcast zelfs vergeleken met Cristiano Ronaldo. Driessen: „Hij zou in elk geval weer een aanwinst kunnen zijn voor Oranje.”

  • 53 min
  ’Vreemde tegenstrijdige verklaringen in zaak Quincy Promes’

  ’Vreemde tegenstrijdige verklaringen in zaak Quincy Promes’

  In een nieuwe podcast Kick-off bespreken chef voetbal Valentijn Driessen, Ajax-watcher Mike Verweij en presentator Pim Sedee het laatste voetbalnieuws en kijken zij vooruit naar een nieuwe speelronde in de Eredivisie.

  • 57 min
  ’Belachelijk dat Ajax spreekt van tussenjaar’

  ’Belachelijk dat Ajax spreekt van tussenjaar’

  In weer een nieuwe podcast Kick-off bespreken chef voetbal Valentijn Driessen, Ajax-volger Mike Verweij en presentator Pim Sedee het laatste voetbalnieuws. Er is natuurlijk geen ontkomen aan de dramatische resultaten van de Nederlandse clubs in Europees verband. PSV won wel van Omonia Nicosia, werd groepswinnaar en haalde zo toch nog overtuigend de knock-out fase van de Europa League.

  Maar AZ ging ten onder bij Rijeka en Feyenoord gebeurde hetzelfde bij Wolfsberger. Daarmee zijn beide clubs uitgeschakeld. Driessen en Verweij analyseren die wedstrijden. „Er wordt gewoon niet geleverd door Feyenoorders, zoals Steven Berghuis en vooral Nicolai Jørgensen. Dick Advocaat wordt er moedeloos van.’’
  Ook Ajax verloor in de Champions League van Atalanta Bergamo, en bekert verder in de Europa League. Het past misschien in het ’tussenjaar’, zoals technisch directeur Marc Overmars het noemt. Maar die term past dit Ajax niet, aldus Driessen en Verweij. „Tussenjaar is Ajax onwaardig”, stellen ze.
  Verder in deze podcast: de laatste ontwikkelingen rondom Arne Slot, de situatie bij AZ, en de druk op Ronald Koeman bij Barcelona neemt met de wedstrijd verder toe.

  • 48 min
  ‘Dit Feyenoord is geen stap omhoog voor Arne Slot'

  ‘Dit Feyenoord is geen stap omhoog voor Arne Slot'

  In de nieuwe podcast Kick-off bespreken chef voetbal Valentijn Driessen, Ajax-volger Mike Verweij en presentator Pim Sedee het laatste voetbalnieuws.
  Het gaat in de podcast natuurlijk over de prestaties van de Nederlandse clubs in Europa deze week. 
  Bij PSV waren de reacties uitzinnig, na het bereiken van de knock-out fase in de Europa League door de 0-1 overwinning in Spanje tegen Granada. ,,PSV wil bij de beste 32 clubs van Europa horen, dan is het wel opmerkelijk dat je hier zo blij op reageert. Dat zegt alles over de club,’’ aldus Driessen.
  Complimenten zijn er voor het spel van AZ tegen Napoli. Daarmee heeft de club het bereiken van de knock-out fase in eigen hand. Net als Feyenoord, en Ajax in de Champions League. Driessen en Verweij gaan er vanuit dat Ajax in Amsterdam Atalanta verslaat en dus ook na de winter in de Champions League actief zal zijn. 
  ,,Het is wat afgezaagd, maar Atalanta heeft het niveau van een goede Nederlandse club als je bijvoorbeeld kijkt naar de spelers Hans Hateboer, Robin Gosens en Marten de Roon. Ik ben niet echt onder de indruk van Atalanta.’’ 
  Dan Arne Slot. De AZ-trainer staat in de belangstelling van Feyenoord. Er is discussie in de podcast of het wel een stap omhoog is voor Slot, die ook op de lijst bij Ajax staat om Erik ten Hag op te volgen. ,,Het tijdperk Erik ten Hag is ook eindig, dus misschien moet Ajax pro-actief handelen,’’ aldus Driessen. 

  • 48 min

Top podcasts en Fútbol

Otros usuarios también se han suscrito a

Más de De Telegraaf