215 episodes

Tomas Ros med panel pratar SHL vecka för vecka och tar upp alla ämnen som är heta just nu. Rankar fans, lag, spelare och tränare.

Hockeystudion Acast

  • Sports

Tomas Ros med panel pratar SHL vecka för vecka och tar upp alla ämnen som är heta just nu. Rankar fans, lag, spelare och tränare.

  Specialavsnitt: En dag med Benny Boquist

  Specialavsnitt: En dag med Benny Boquist

  I det här specialavsnittet av Hockeystudion får vi följa IK Oskarshamns materialförvaltare och profil Benny Boquist under en hel matchdag.

  Reporter: Linus Norberg.

  • 31 min
  Dick möttes av iskyla i Luleå

  Dick möttes av iskyla i Luleå

  SHL går in i sitt intensivaste skede hittills med tre omgångar den kommande veckan, men först ska den gångna veckan analyseras av Dick Axelsson Tomas Ros och Hans Abrahamsson.
  Dick åkte till ett svinkallt Luleå och fick dessutom kalla handen av ståplats. I Hockeystudion berättar han mer om sin Luleåresa. Malmö åkte också till Luleå och åkte på ytterligare n förlust och det svajar allt mer runt Skånelaget.
  Det gör det också om Djurgården som åter kan se tillbaka på en tung vecka.
  Bättre går det för Oskarshamns skyttekung Patrik Karlkvist, som bara har Leksands fenomen Max Veronneua framför sig i skytteligan.
  Gör Frölunda rätt som väljer Lasse Johansson före Matt Tomkins till nästa säsong och hur viktigt är det egentligen med en etablerad (och dyr) förstemålvakt i SHL?
  I allsvenskan fortsätter Kristianstad att stapla tunga skalper, helgens dubbelseger mot HV71 är ännu ett bevis för att skåningarna är på allvar. Kan Kristanstad göra ”en Oskarshamn” och gå hela vägen till SHL?

  • 58 min
  Vad händer i Djurgården Hockey?

  Vad händer i Djurgården Hockey?

  I den här nyhetspodden snackar Dick Axelsson, Tomas Ros och Hans Abrahamsson om vad som är fel i Djurgården och vad som måste göras för att vända skutan.
  För det har stormat rejält under hösten i Stockholmsklubben. Det började med en skadad lagkapten och en supertalang som åkte till San Jose. Det fortsatte med ännu fler skador och att dyra nyförvärvet Peter Holland drog på sig en lång avstängning. Lite senare fick tränaren Barry Smith sparken. Parallellt med det har de sportsliga resultaten uteblivit och Mesta Mästarna ligger sist i SHL-tabellen.
  Nu når stormen orkanstyrka sedan tidigare lagkaptenen Linus Videll anmält ledare i sin egen klubb för kränkande behandling, något Expressen var först att rapportera om.

  • 32 min
  Mörka november

  Mörka november

  Hockeysäsongen är inne i mörka november och Hockeystudion analyserar vilka SHL-lag som så här långt hanterat den tuffa månaden bäst.
  Timrås och Linköpings uppryckningar uppmärksammas, precis som Djurgårdens betydligt tråkigare trend, samt Färjestads omstart efter Peter Jakobsson sparkats.
  Det blir också hyllningar till Modo och Skellefteå
  Vad lyfter upp bättre i novembermörkret än ett riktigt bra intro eller klubbhymn. Hockeystudion rankar Sveriges bästa intro-låt och kan, efter en del diskussioner och kandidater, till slut enas om en vinnare.
  Abris presenterar den svarta listan över vilka spelare som riskerar att få lämna sin SHL-klubb och Kolan svarar på de allt mer ihärdiga ryktena ryktena om en comeback på elitnivå.

  • 1 hr 4 min
  Livet efter Peter Jakobsson

  Livet efter Peter Jakobsson

  Under måndagen kom beskedet att Färjestad sparkar general manager Peter Jakobsson. Tidigare storspelaren och lagkaptenen Rickard Wallin tar nu över som högst sportsligt ansvarig. Entledigandet av Jakobsson var förvånande för många men vad ligger egentligen bakom beslutet?
  I ett specialavsnitt av Hockeystudion går Tomas Ros och Hans Abrahamsson igenom spelet bakom beslutet, vad det betyder för Färjestad som lag och klubb, Rickard Wallins möjligheter att lyckas i sin nya roll och inte minst vem som kan ta över efter Jakobsson som sportchef för herrlaget. Här lanserar Ros ett väldigt intressant namn.

  • 35 min
  OS-känsla i november

  OS-känsla i november

  SHL har haft uppehåll den gångna veckan men det finns definitivt saker att prata om ändå. Som att Hockeyallsvenskan har rullat på och vilka är egentligen de största positiva respektive negativa överraskningarna i den näst högsta ligan?
  Och hur står det egentligen till i Almtuna?
  De senaste veckorna har inkilningar och tystnadskultur inom hockeyn debatterats rejält. Dick Axelsson ger sin syn på hur det har sett med de sakerna ut under hans karriär.
  Tre Kronor vann Karjala Tournament men hur många av de här spelarna är egentligen aktuella för OS?
  På tal om OS kvalificerades sig Damkronorna dit, men först efter ett nödrop. Det blev en knapp seger i den avgörande matchen mot Frankrike. Vad behövs egentligen för att göra Damkronorna framgångsrikt igen?
  På torsdag omstartar SHL igen och Hockeystudion sammanfattar vad som blir mest intressanta att följa de kommande veckorna.

  • 54 min

Top Podcasts In Sports

You Might Also Like

More by Acast