6 Folgen

Podcasten er sponsoreret af Mofibo - e- og lydbøger for enhver smag. 'Bagom Bogen' tager dig med ind bag ordene på siden og ind i mødet mellem to passionerede mennesker. I hvert afsnit inviterer en kendt sin yndlingsforfatter i studiet for at tale om forfatterens seneste begåelse. Det handler om mødet mellem den passionerede læser og deres yndlingsforfatter, og om læsninger, om hvordan man gør, og hvordan man ikke gør. Om historien - og om alt andet end historien.

Bagom Bogen Heartbeats.dk

    • Kunst

Podcasten er sponsoreret af Mofibo - e- og lydbøger for enhver smag. 'Bagom Bogen' tager dig med ind bag ordene på siden og ind i mødet mellem to passionerede mennesker. I hvert afsnit inviterer en kendt sin yndlingsforfatter i studiet for at tale om forfatterens seneste begåelse. Det handler om mødet mellem den passionerede læser og deres yndlingsforfatter, og om læsninger, om hvordan man gør, og hvordan man ikke gør. Om historien - og om alt andet end historien.

    ‘Bagom bogen': Ane Cortzen møder Helle Helle og diskuterer minimalisme

    ‘Bagom bogen': Ane Cortzen møder Helle Helle og diskuterer minimalisme

    Arkitekt og tv-vært Ane Cortzen har inviteret sin yndlingsforfatter Helle Helle i studiet for at tale om hendes nyeste bog ‘de'. Samtalen ledes også ind på hele Helle Helles forfatterskab og på misforståelser om højt hår, skorstene og hvorvidt man kan proppe den ene op i den anden med held.



    Om ‘de':‘de' er en skildring af et mor-datter-forhold. Det er en fortælling om sygdom og kærlighed og om at gå på gymnasiet i begyndelsen af 80'erne. Om sprog, der ikke slår til, men alligevel gør det.



    de er nomineret til DR Romanprisen 2019.



    Om Helle Helle:Helle Helle (f. 1965) er opvokset i Rødby. Hun er uddannet fra forfatterskolen 1991 og debuterede i 1993 med ‘Eksempel på liv'.Helle Helle har modtaget en række priser og præmieringer, blandt andet Kritikerprisen, P.O. Enquistprisen, De Gyldne Laurbær og Det Danske Akademis Store Pris. Hendes noveller og romaner er oversat til tyve sprog.

    • 34 Min.
    ‘Bagom bogen': Abdel Aziz Mahmoud møder Leonora Christina Skov

    ‘Bagom bogen': Abdel Aziz Mahmoud møder Leonora Christina Skov

    Abdel Aziz Mahmoud og Leonora Christina Skov har begge kæmpet med nogle svære familieforhold på grund af deres seksualitet. I ‘Den der lever stille' fortæller Leonora historien om sit svære forhold til sin familie, som slog hånden af hende, da hun fortalte dem, at hun er lesbisk. I dette afsnit af ‘Bagom bogen' har Abdel inviteret Leonora i studiet for at tale om den svære proces, det er at dele ud af sig selv. Det er både muntert og alvorligt, men altid ærligt.



    Om ‘Den der lever stille':Da Leonora Christina Skovs mor dør, beslutter hun at skrive den faktiske historie om sig selv og sit liv. Om den ensomme Christina, der vokser op i et rødt parcelhus i Helsinge med en plan: Hvis bare hun opfører sig almindeligt, får topkarakterer og ikke gør sin mor ked af det eller sin far vred, kan det være, at de kan elske hende.



    Og om den unge litteraturstuderende, der flytter til København for at genskabe sig selv som forfatteren Leonora og til sine forældres rædsel forelsker sig i en kvindelig præst. ”Når du ligger i rendestenen, skal du nok komme hjem”, siger hendes far, men så tager Leonoras raseri og livslyst endelig over.



    ‘Den, der lever stille' er en stærk fortælling om at miste det hele og finde sig selv, om at håbe på en forklaring og hige efter sin mors kærlighed langt ind i døden.



    Om forfatteren:



    Leonora Christina Skov (f. 1976) har udgivet romanerne ‘Hvor intet bryder vinden', ‘Førsteelskeren', ‘Silhuet af en synder', ‘Champagnepigen' og ‘Rygsvømmeren'. Hendes forfatterskab er oversat til tysk, hollandsk, tjekkisk, norsk og spansk. Hun er litteraturanmelder ved Weekendavisen, mag.art. i litteraturvidenskab og har modtaget Kunstfondens treårige arbejdslegat. På baggrund af sin mors lange kræftforløb skrev hun sidste år et stort essay i Politiken om sine erfaringer med den svære samtale om døden, og siden har hun holdt en lang række foredrag for hospitalspersonale, der arbejder med kræftsyge.

    • 32 Min.
    ‘Bagom bogen': Le Gammeltoft møder Jesper Wung Sung og taler slægtshistorie

    ‘Bagom bogen': Le Gammeltoft møder Jesper Wung Sung og taler slægtshistorie

    Hvordan føles det at få at vide, at ens oldeforældre og ens eget navn er baseret på en løgn? Da Jesper Wung Sung udgav sin første bog for 20 år, blev han kontaktet af en person, som påstod, at Jespers oldefar San var blevet fragtet til landet for at komme på udstilling i Tivoli. Det vendte op og ned på Jespers verden, og lige siden har han vidst, at han skulle skrive bogen, ‘En anden gren', som han for nylig vandt De Gyldne Laurbær for.



    ‘Bagom Bogen' tager dig med ind bag ordene og ind i mødet mellem to passionerede mennesker. I hvert afsnit inviterer en markant person sin yndlingsforfatter i studiet for at tale om forfatterens seneste værk. Det handler om mødet mellem den passionerede læser og deres yndlingsforfatter, og om læsninger, om hvordan man gør, og hvordan man ikke gør. Om historien – og om alt andet end historien.







    Om bogen ‘En anden gren':Jesper Wung Sung skriver for første gang om sine oldeforældre i romanform. ‘En anden gren' er en kærlighedshistorie, en fortælling om at brænde sine broer og følge et andet menneske, en anden vej. I 1902 åbner Tivoli dørene for en eksotisk og spektakulær udstilling. Blandt parkens forlystelser kan man opleve ægte kinesere. De er kommet direkte fra Canton, Shanghai og Hong Kong. Man kan se dem arbejde, tilberede mad og underholde, og i programmet står der, at det er ”aldeles forbavsende og grænser til det utrolige, hvad en Kineser kan udholde af legemlige Pinsler”. Blandt kineserne er San Wung Sung. Blandt gæsterne Ingeborg Danielsen. San og Ingeborg vækker skandale. Kvinder, der omgås kinesere, er halve kvinder. Det kan Ingeborg læse i avisen. Det får hun at vide af sine nærmeste. Men Ingeborg er Ingeborg, og det er på grænsen til det utrolige, hvad hun kan udholde for den mand, som hun har forelsket sig i, ordløst og intenst.

    • 35 Min.
    ‘Bagom bogen': Adam Duvå Hall møder Lasse Jensen og taler krigsjournalistik

    ‘Bagom bogen': Adam Duvå Hall møder Lasse Jensen og taler krigsjournalistik

    Adam Duvå Hall er besat af biografier. Han har for nylig læst en, der virkelig gjorde indtryk. Det var ‘Journalist' af Lasse Jensen, som han har inviteret i studiet for at tale om et liv fyldt med historie fra Lasse Jensens lange karriere som journalist og ikke mindst krigskorrespondent. Udover at tale om Lasses karriere, så bliver der også videregivet råd til de yngre generationer, blandt andet om hvad man for alt i verden ikke skal prøve i dette liv.



    Podcasten ‘Bagom Bogen' tager dig med ind bag ordene og ind i mødet mellem to passionerede mennesker. I hvert afsnit inviterer en markant person en yndlingsforfatter i studiet for at tale om forfatterens seneste værk. Det handler om mødet mellem den passionerede læser og deres yndlingsforfatter, og om læsninger, om hvordan man gør, og hvordan man ikke gør. Om historien – og om alt andet end historien.







    Om bogen ‘Journalist':Fra en opvækst i et kritisk indstillet, kommunistisk hjem til et liv som betragter – af krige, samfund, oprør og ikke mindst mennesker. Fra den danske provins til Biafra, Vietnam, Cypern, Østpakistan, Chile, El Salvador og USA. Fra skolebladsredaktør til udenrigskorrespondent og chef for TV-Avisen.



    Lasse Jensen har været vidt omkring, for som hans gudfar ofte sagde det: ”Man skal prøve alt her i livet undtagen blodskam og folkedans”. I godt et halvt århundrede har han dog først og fremmest været journalist. “Med overskud, vid og bid fortæller dansk journalistiks grand old man om sit hæsblæsende reporterliv fra den ydmyge begyndelse som journalist i provinsen videre ud i verdens store brændpunkter og ind i mediernes magtkorridorer. En selvbiografi med internationalt format – en medrivende indre og ydre rejse.” Tom Buk-Swienty

    • 30 Min.
    ‘Bagom bogen': Anders Breinholt møder Jesper Stein og taler krimier

    ‘Bagom bogen': Anders Breinholt møder Jesper Stein og taler krimier

    Anders Breinholt har inviteret Jesper Stein i studiet for at udfritte ham om hans seneste bog ‘Papa'. Hvordan skaber man sig et fuldendt krimiunivers med sådan en detaljegrad, som Stein skaber i sine bøger med politimanden Axel Steen? Hvem skal spille Axel Steen, hvis han engang filmatiseres? Hvor mange hemmelige passager er der egentlig rundt om i København? Og hvorfor er Anders nævnt i Jespers seneste bog? Det, og meget mere, kan du få svar på i dette afsnit af ‘Bagom Bogen'.







    Om bogen ‘Papa':På et hotel i Berlin møder den albanske mafiahåndlanger Bashkim en frygtindgydende dansk gangster. Narko og penge skifter hænder, og de aftaler en ny handel med store mængder våben – sælgeren er den russiske mafiaboss Papa og køberen colombianske FARC. Samtidig bliver 143 bankbokse tømt i en kælder ved Nørreport i København.



    Vicepolitikommissær Vicki Thomsen skal opklare sagen, og hun bliver fra første færd modarbejdet af sine midaldrende mandlige kolleger i Røveri. Ingen ved, hvad boksene præcist indeholdt, men det står hurtigt klart, at det har en forbindelse til russiske kriminelle. Vicki Thomsens tidligere kollega Axel Steen har skiftet job og er blevet ansat som undercoveragent i PET. Det bringer ham til Amsterdam, hvor han infiltrerer kriminelle miljøer. Han er den fødte agent, men en ny opgave udvikler sig til den farligste og mest omkostningsfulde aktion, han nogensinde har været involveret i. ‘Papa' er en rå krimi om at flygte fra sig selv og blive en anden, umulig kærlighed og om fædre og svigt, der får fatale konsekvenser.

    • 39 Min.
    ‘Bagom bogen': Signe Molde møder sin mand Peter Amelung og taler rå børnebog

    ‘Bagom bogen': Signe Molde møder sin mand Peter Amelung og taler rå børnebog

    ‘Bagom Bogen' tager dig med ind bag ordene på siden og ind i mødet mellem to passionerede mennesker. I hvert afsnit inviterer en markant kulturperson sin yndlingsforfatter i studiet for at tale om forfatterens seneste bog. Det handler om mødet mellem den passionerede læser og deres yndlingsforfatter, og om læsninger, om hvordan man gør, og hvordan man ikke gør. Om historien – og om alt andet end historien.







    Om bogen:Pigen Dallas København bor i en kæmpestor faldefærdig villa midt i Frederiksberg Have sammen med sin oldefar Monty. Hendes mor rejser fra land til land for at redde truede dyr. Hvem der er hendes far, aner hun ikke. Den søndag Dallas fylder 12 år, er hun helt alene hjemme, udenfor øsregner det, og hendes eneste ønske er, at dagen snart er overstået – hvilket kan skyldes, at hun endnu ikke ved, at hun i løbet af den kommende uge vil: 1.Stå bag et lillebitte mord på et menneske 2. Flygte fra politiet 3. Blive skudt på 4. Slås med et rovdyr 5. Lære alt for meget om kærlighed.



    Det hele begynder, da Dallas’ oldefar næste dag får et opkald fra fortiden, som sender ham ud på en vanvittig færd. Da det går op for Dallas, at der er noget helt galt, indleder hun sammen med 13-årige Jack en farefuld eftersøgning på den gamle mand. Og mens de to store børn nærmer sig sandheden om, hvad der har drevet Monty af sted, bliver de gladere og gladere for hinanden. De ender langt ude i vildmarken, hvor et rasende rovdyr gør alt for at sætte en stopper for deres rejse.







    Foto: Olivia Sif Hahn Kristensen

    • 35 Min.

Top‑Podcasts in Kunst

Zwei Seiten - Der Podcast über Bücher
Christine Westermann & Mona Ameziane, Podstars by OMR
Fiete Gastro - Der auch kulinarische Podcast
Tim Mälzer / Sebastian E. Merget / RTL+
life is felicious
Feli-videozeugs
Augen zu
ZEIT ONLINE
Clare on Air
Yana Clare
eat.READ.sleep. Bücher für dich
NDR

Mehr von Heartbeats.dk

Yummi Yummi
Heartbeats.dk
Nye Vinde
Heartbeats.dk
Bearnaise er Dyrenes Konge
Heartbeats.dk
Hankøn
Heartbeats.dk
Fiasko
Heartbeats.dk
Cirkus
Heartbeats.dk