138 Folgen

Correspondenten Reinout van Wagtendonk en Freke Vuijst volgen Trump’s Amerika. Deze podcast is een samenwerking tussen BNR en Vrij Nederland.

Double Dutch | BNR BNR Nieuwsradio

  • Nachrichten
  • 5.0 • 1 Bewertung

Correspondenten Reinout van Wagtendonk en Freke Vuijst volgen Trump’s Amerika. Deze podcast is een samenwerking tussen BNR en Vrij Nederland.

  Zoem fatsoen

  Zoem fatsoen

  Vanaf de 2020 Democratic National Convention: de Zoom-conventie... Geen demonstrerende Bernie Sanders supporters, maar wel de generatiespanningen in de Democratische partij. Met de kandidaat van het goede fatsoen Joe Biden blijft de oude garde gezichtsbepalend. Maar hoe lang nog?

  • 36 Min.
  De Verdeelde Staten van Amerika

  De Verdeelde Staten van Amerika

  'Wat denkt de doorsnee Amerikaan ervan?' Dat was altijd al een vraag waar je als correspondent weinig mee kon. Maar de verdeeldheid van de Verenigde Staten wordt door Trump en door COVID schrijnender blootgelegd dan ooit. Luister naar een nieuwe editie van Double Dutch.

  • 48 Min.
  Virus & Veep

  Virus & Veep

  Het dragen van mondkapjes tegen COVID-19 wordt door Trump gezien als een directe aanval op hemzelf. Maar steeds meer Republikeinse politici beginnen hem daarin af te vallen. Een teken aan de wand? En Joe Bidens vicepresidentskeus komt eraan. Topkandidate Kamala Harris en een andere zwarte vrouw op de shortlist, Val Demings, hebben allebei een 'law and order'-justitie- en politie-achtergrond. Maar is dat na George Floyd en het debat over excessief politiegeweld nou een voordeel of een nadeel voor een Democraat die een nationale verkiezing wil winnen?

  • 36 Min.
  Pleister erop of eraf?

  Pleister erop of eraf?

  Sinds de gewelddadige dood van George Floyd confronteert Amerika op soms de meest onverwachte en plotselinge manieren het structurele racisme dat van begin af aan in dit land zit ingebakken. Maar is er sprake van een pleister die nu voor eens en voor altijd van die wond wordt afgetrokken of wordt er zoals altijd gewoon weer een nieuwe pleister opgeplakt? En over pleisters gesproken: hoe #TrumpIsNotWell is Trump nu eigenlijk echt?

  • 38 Min.
  Good cop, bad cop

  Good cop, bad cop

  Donald Trump eist dominantie en dreigt met het leger. Politiecommandanten vragen de president om zn kop te houden. Politietroepen op straat lijken zich vaker te gedragen naar het voorbeeld van de man in het Witte Huis dan van hun directe bevelhebbers. Het draagt bij aan de gewelddadige chaos in Amerika. Heeft Trump met die chaos de sleutel tot zijn herverkiezing in handen?

  • 35 Min.
  Obamagate: een opgeklopt verzinsel?

  Obamagate: een opgeklopt verzinsel?

  Plak ergens het woordje 'gate' achter en je wekt onmiddellijk de indruk van een schandaal. En probeer dan maar eens uit te leggen dat het een opgeklopt verzinsel is. DoubleDutch waagt daartoe in ieder geval een poging.

  • 33 Min.

Kundenrezensionen

5.0 von 5
1 Bewertung

1 Bewertung

Top‑Podcasts in Nachrichten

Zuhörer haben auch Folgendes abonniert:

Mehr von BNR Nieuwsradio