8 Folgen

De Fiets Podcast is een podcast van Fiets Magazine en Procycling.

Fiets Podcast Fiets Magazine/Procycling

  • Sport

De Fiets Podcast is een podcast van Fiets Magazine en Procycling.

  #8 All out in Ride Out tijdens de Fiets Race Series op Zwift

  #8 All out in Ride Out tijdens de Fiets Race Series op Zwift

  Zwift heeft de wereld van binnen fietsen veranderd. Er komt een WK en de ambitie is dat virtueel fietsen over vier jaar olympisch wordt. Tijd om het uitgebreid over Zwiften te hebben in de Fiets Podcast. De ideale gelegenheid om dat te doen is de finale van Fiets Magazine Race Series.
  De Race Series van Fiets Magazine bestaat uit acht ronden, steeds op een ander parcours. De vijf beste resultaten tellen mee voor het klassement en de beste acht renners kwalificeren zich voor de finale - een best-of-the-best-koers.
  De finale van de Fiets Magazine Race Series werd dinsdag 28 januari in Ride Out Amsterdam gehouden. De achtste aflevering van de Fiets Podcast werd opgenomen bij de ontknoping tijdens het live event. Ambassadeur en organisator Leon van Bon en finalist Joost van den Bosch schuiven aan. Aan het einde van de podcast hoor je een verslag van de koers.

  • 50 Min.
  #7 Hoe je wel en juist niet moet trainen richting topvorm

  #7 Hoe je wel en juist niet moet trainen richting topvorm

  Als je harder wil fietsen, moet je harder trainen. Maar tijd is schaars en de maand is donker. Hoe je je training zo efficiënt mogelijk inricht, hoor je in deze Fiets Podcast.
  In aflevering 7 van de Fiets Podcast schuiven Adriaan Helmantel en Rodrick de Munnik aan. Adriaan was trainer bij Team Sunweb en is nu bondscoach van de duurselectie op de baan. En je hoort Taco van der Hoorn, beroepsrenner van Jumbo-Visma. Hij studeerde bewegingswetenschappen en heeft zijn eigen, succesvolle visie op trainen.
  Wil je zelf aan de slag met een trainingsschema? Download dan Fondo, de trainingsapp van de KNWU waarin je je eigen trainingsadvies krijgt.

  • 1 Std. 6 Min.
  #6 Een onverharde podcast over gravel

  #6 Een onverharde podcast over gravel

  Gravel is hip, er is zelfs een officieel NK op komst. Maar is gravel een hype of een blijvend fenomeen? In deze zesde aflevering van de Fiets Podcast bespreken we alles wat met gravel te maken heeft. Van routes tot materiaal en van mannen met baarden en moeilijke biertjes tot de populairste evenementen.
  In deze graveleditie van de Fiets Podcast zijn Rob Meeuwessen en Carlo van Nistelrooy te gast. Rob is zo'n beetje geboren in het bos en wordt al misselijk als hij asfalt ziet. Carlo organiseert met de LtD Gravel Raid misschien wel de grootste graveltocht van Nederland (die overigens in Duitsland wordt verreden). 

  • 54 Min.
  #5 De Grote Ketonen Podcast

  #5 De Grote Ketonen Podcast

  In de Grote Ketonen Podcast - aflevering 5 van de Fiets Podcast - geven voedingsdeskundige Yneke Kootstra en mountainbiker Hans Becking uitleg over ketonen. Yneke bestudeert alles wat met voeding en sporten te maken heeft, en dus ook het doorzichtige goud. Ze legt uit wat we wel, maar vooral ook niet weten van ketonen. Hans raakte nieuwsgierig door de verhalen en besloot te gaan testen met ketonen - hij vertelt over zijn ervaringen.

  • 53 Min.
  #4 Vive le Tour en leven ná de Tour met Stef Clement en Leon de Kort

  #4 Vive le Tour en leven ná de Tour met Stef Clement en Leon de Kort

  Vive le Tour! Volgt Dylan Groenewegen Erik Breukink op? Kan Steven Kruijswijk het podium halen in Parijs? Maar ook: hoe ziet het leven ná de Tour eruit? De Tour de France staat voor de deur en dus gaat de vierde aflevering van de Fiets Podcast in Frankrijk-thema. Stef Clement laat niet alleen zijn licht schijnen over de Tour, maar ook over zijn eigen leven. Clement maakte het afgelopen jaar mee wat het is om geen renner te zijn. Samen met Thomas Olsthoorn schreef hij er een boek over met de titel Anders.
  Naast Stef Clement zit journalist Leon de Kort aan tafel. Hij neemt ons mee in de interviews die hij deed voor de officiële Tourgids van Procycling met Erik Breukink, Johan Bruyneel, Steven Kruijswijk en Dylan Groenewegen.

  • 57 Min.
  #3 Plat op het stuur! Over gratis snelheid en de perfecte fiets

  #3 Plat op het stuur! Over gratis snelheid en de perfecte fiets

  Gooi die kop in wind, blijf beuken tot je fietsmaten scheel kijken en het snot over hun gezichten is verspreid. Of toch niet? Nee, ga liever zo diep mogelijk voorover zitten en leg je armen bovenop het stuur. Duik onder de wind door. En in de toekomst fietsen we allemaal op een fiets waar geen mens nog aan te pas komt. Handgemaakt is uit, de perfecte fiets wordt gemaakt door een robot.
  In de derde aflevering van de Fiets Podcast vertellen Rodrick de Munnik (hoofdredacteur Fiets en Procycling) en Marco van Bon (trainer) over aerodynamica, Mathieu van der Poel, de Giro, talentontwikkeling en de perfecte fiets. Er ligt een hagelnieuwe Fiets Magazine in de schappen én de officiële Tour de France-gids van Procycling is uit. Bestellen kan via www.tourdefrance.nl.

  • 1 Std. 9 Min.

Top‑Podcasts in Sport

Zuhörer haben auch Folgendes abonniert: