9 Folgen

Hvem er nogle af de kendte nordjyder, vi ser i fjernsynet? Det prøver journalist Søren Førby at blive klogere på. Han går en tur med en kendt nordjyde i deres barndomsby, hvor de kommer forbi tre steder, der har haft en særlig betydning i opvæksten.

Fodslaw Det Nordjyske Mediehus

  • Gesellschaft und Kultur

Hvem er nogle af de kendte nordjyder, vi ser i fjernsynet? Det prøver journalist Søren Førby at blive klogere på. Han går en tur med en kendt nordjyde i deres barndomsby, hvor de kommer forbi tre steder, der har haft en særlig betydning i opvæksten.

  Drew Sycamore

  Drew Sycamore

  En af tidens største popstjerner er dagens gå-makker. Drew Sycamore har toppet hitlisterne med sange, der kan få de fleste til dansegulvet.

  I start 20'erne flyttede Drew til England. Du kan høre, hvordan hun efter et år overvandt ensomheden, blev spillet på BBC One og levede et liv med musik.

  I Danmak skal vi snakke mere om døden. Det mener Drew, der for 7 år siden mistede sin mor til et kræftforløb. Det satte noget fri i hende. Hun skiftede sit navn og blev opmærksom på, at hun skulle leve sit liv hver dag.

  Og så kan du høre anekdoterne om et hemmeligt bryllup, og hvordan Drew og Gulddreng skrev monsterhittet 'Model'.

  Vært: Søren Førby

  • 48 Min.
  Ulla Essendrop

  Ulla Essendrop

  Ulla Essendrop er født i Indien, men kom til Danmark, da hun var knap tre år. Siden hun blev mor for fire år siden, har hun tænkt mere over sit ophav. Det eneste hun har fra sine første tre år et et billede fra et børnehjem.

  Vi kommer også forbi tre steder, som har betydet meget for hende. Og det er tydeligt, at Ulla på gåturen bliver trukket tilbage til barndommen i Skalborg.

  Der er lånt klip fra Danmarks Radio.

  • 1 Std. 12 Min.
  Lise Vandborg

  Lise Vandborg

  Hvordan er det som 26-årige blogger at stå uden uddannelse? Og hvordan er det at dele sin sorg og gråd med 80.000 mennesker? Det er spørgsmål, som du kan høre blogger og influencer Lise Vandborg svare på.

  Hun og kæresten Michael vandt Nybyggerne i 2016 og siden da hverdagen stået på børnepasning, Instagram og flytning.

  Nu er Lise tilbage i sin barndomsby Skørping, hvor hun tager os forbi tre steder, der har en særlig betydning for hende.

  • 1 Std. 4 Min.
  Johannes Langkilde

  Johannes Langkilde

  Journalist, forfatter og musiker Johannes Langkilde er dagens gæst i Fodslaw. På en gåtur i Hjørring snakker vi om at springe ud i uforudsigligheden, hvordan hans møde med Samuel L. Jackson fik ham til at blive journalist, og hvorfor han ikke er musiker på fuld tid.

  Du kan også høre, hvordan det er at rykke ens familie til USA på grund af sit arbejde. Hvilke overvejelser gjorde han sig, da børnene på 3 og 5 år skulle flytte fra Danmark til Washington?

  Der er brugt lydklip fra Danmarks Radio.

  • 1 Std. 6 Min.
  Fries Before Guys / Nanna Hovgaard

  Fries Before Guys / Nanna Hovgaard

  Med mere end ti millioner downloads er Fries Before Guys en af Danmarks mest populære podcast. En af de to kvinder bag er gæst i dagens Fodslaw. Nanna Hovgaard.

  Vi går en tur i Vejgaard, hvor hun fortæller om sin dødsangst, kropshad og om det er et nederlag for hende at flytte tilbage til Aalborg efter syv år i København.

  Der er brugt lyd fra Fries Before Guys.

  • 1 Std. 1 Min.
  Christinna Pedersen

  Christinna Pedersen

  Seksualitet, livet som mor og at være pårørende til en syg bror. Det er emnerne Christinna Pedersen og Søren Førby snakker om på dagens gåtur.

  Christinna Pedersen rejste sammen med Kamilla Rytter Juhl verden rundt som badmintonmakkere og kærester. De har vundet medaljer ved EM, OL, VM og All England.

  Nu er dagligdagen i Aalborg med deres datter Molly og snart endnu et barn, da Christinna er gravid.

  Der er brugt lyd fra TV2 Sport i afsnittet.

  • 1 Std. 7 Min.

Top‑Podcasts in Gesellschaft und Kultur

Das gefällt dir vielleicht auch