62 Folgen

Podden för dig som vill ha konkreta metoder och tips på hur du kan klara vardagen bättre när du har barn med adhd.

Funka med adhd-Jill&Gill Funka med adhd

  • Kinder und Familie

Podden för dig som vill ha konkreta metoder och tips på hur du kan klara vardagen bättre när du har barn med adhd.

  #62 Är du oense med din partner?

  #62 Är du oense med din partner?

  Är du och din partner oense om hur ni ska hantera barnen? När vi får barn med diagnos ställs föräldraskapet på sin spets. Och vi kan tycka helt olika om hur vi ska hjälpa barnen och vad som är det bästa att göra. Det är lätt att vi blir osams och all vettig kommunikation upphör - vi kör fast.

  Men kan vi öva oss på att vara oense? Och hur kan vi nå fram till vår partner på ett bättre sätt? Målet är ju att skapa ett starkt gemensamt föräldraskap för våra barns bästa. Här får du flera tips på hur du kan göra för att nå fram till din partner.

  • 22 Min.
  #61 Få det gjort!

  #61 Få det gjort!

  Har du också saker du vet att du borde ta tag i men du får det liksom inte gjort? Då är du nog som de flesta av oss. I det här avsnittet diskuterar vi varför är det så svårt och hur kan vi hjälpa oss själva att faktiskt får det gjort.

  Du får flera praktiska tips som kan hjälpa dig igång oavsett om det gäller veckoplaneringen, promenaderna eller att förbereda ditt barn inför svåra saker.

  Så börja med att lyssna på det här avsnittet och få det gjort!

  • 22 Min.
  #60 Viktigaste nycklarna för en tillgänglig skola -Joanna Lundin

  #60 Viktigaste nycklarna för en tillgänglig skola -Joanna Lundin

  Joanna Lundin är lärare, föreläsare och författare. Hon far runt i landet (i vanliga fall) och sprider goda exempel på hur skolor kan skapa ett lärande för alla.

  Vi diskuterar vad skolan kan göra, hur fjärrundervisningen kan ge värdefulla erfarenheter och hur lärarna kan skapa ett gott samarbete med föräldrar.

  "Jag som lärare får ta hand om någon mest dyrbara!" säger Joanna. "Med det som utgångspunkt kan vi skapa en god dialog."

  • 33 Min.
  #59 Triggar du ditt barns utbrott?

  #59 Triggar du ditt barns utbrott?

  I dagens avsnitt diskuterar vi det här med utbrott. Utbrott hos våra barn och våra egna utbrott som föräldrar. För det är inte alltid lätt att hålla huvudet kallt när det kommer till våra barn. Och de gör det inte alltid lätt för oss.

  Men vi har allt att vinna på att öva oss på att behålla lugnet och agera smart. Och inte minst, uppmärksamma alla de gånger vi faktiskt gjorde ett riktigt bra jobb i en pressad situation.

  Vill du kolla in medlemsklubben Funka med adhd-Vänner så hittar du den här: https://www.funkamedadhd.se/vanner/

  • 19 Min.
  #58 Coronavirus - en helt ny vardag

  #58 Coronavirus - en helt ny vardag

  Är du hemma och vobbar, vabbar, jobbar hemifrån eller är i karantän? Vi diskuterar hur den nya vardagen ser ut för oss men också för många andra. Ulrika kör fjärrundervisning hemifrån och Coronabantar då och då. Jill undviker aktivt att ta del av all information som kommer. För vad händer med oss när vi tar emot krisinformation varje dag, dag efter dag? Vi behöver hjälpa oss själva att må bättre.

  Rutiner och struktur blir viktigare än någonsin när det sker så många förändringar och hur kan man guida sitt barn som har många oroliga tankar kring viruset?

  För att hjälpa till har vi valt att öppna upp medlemsklubben Funka med adhd-Vänner under hela april - för dig som känner att du behöver extra stöd nu. Läs mer här: https://www.funkamedadhd.se/vanner/

  • 21 Min.
  #57 Adhd - från duktig flicka till utbränd kvinna av Lotta Borg Skoglund

  #57 Adhd - från duktig flicka till utbränd kvinna av Lotta Borg Skoglund

  Har du en dotter, en mamma, en mormor eller någon annan i din närhet med adhd får du inte missat det här avsnittet! Lotta Borg Skoglund, överläkare och specialist i psykiatri, berättar om sin nya bok Adhd- från duktig flicka till utbränd kvinna.

  Hon beskriver hur flickor och kvinnors adhd yttrar sig på andra sätt än hos pojkar och män. I sitt arbete som psykiatriker upptäckte hon ett mönster hos många kvinnor som hade känt sig annorlunda under hela sin uppväxt. De lade så mycket energi på att dölja känslan av att inte vara som andra att det f**k allvarliga konsekvenser.

  Lotta menar att det finns kunskapsluckor inom forskningen. Alla instrument för att upptäcka adhd är utformade efter forskning på pojkar medan flickors adhd ofta tolkas som något annat. Hennes förhoppning är att boken kan inspirera till mer forskning där flickor deltar.

  In och lyssna bums!

  • 33 Min.

Top‑Podcasts in Kinder und Familie

Zuhörer haben auch Folgendes abonniert: