13 episodes

Hvad rører sig i nabolandet? Journalist og podcastproducent med stort kendskab til Tyskland, Tom Kampman, udforsker i serien NACHBAR den tyske kultur og det tyske samfund - set fra et dansk perspektiv og fortalt på dansk.

Nachbar Goethe-Institut Dänemark

  • Gesellschaft und Kultur
  • 5.0 • 1 Rating

Hvad rører sig i nabolandet? Journalist og podcastproducent med stort kendskab til Tyskland, Tom Kampman, udforsker i serien NACHBAR den tyske kultur og det tyske samfund - set fra et dansk perspektiv og fortalt på dansk.

  Oversættelse

  Oversættelse

  Digitale assistenter som Google Translate kan en del, men det er stadig en svær øvelse at oversætte tekster. Tom Kampman er taget til åbent oversætterværksted, hvor Nanna Lund og Jacob Jonia oversætter live for et publikum.

  • 19 min
  Tysk kultur

  Tysk kultur

  Episode 12: Det dansk-tyske kulturelle venskabsår er skudt i gang. Det betyder, at en række arrangementer om Tyskland løber af stablen i år. Hvad kan vi bruge tysk kultur til i Danmark? Det snakker Tom Kampman med teaterinstruktøren Katrine Wiedemann og Dagbladet Informations litteraturredaktør Peter Nielsen om til præsentationen af venskabsåret i Skuespilhuset i København.

  • 21 min
  Tysk historie

  Tysk historie

  Episode 11: Nationalmuseets store særudstilling om Tyskland er startskuddet til Det dansk-tyske kulturelle venskabsår 2020. NACHBARs vært Tom Kampman er taget til Nationalmuseet i København for at blive klogere på den tyske historie og kultur. Her møder han seniorforsker Mikkel Venborg Pedersen og musiker, radiovært og kommentator Torben Steno. Lyt med, når de ser på udstillingen og taler om milepæle og dramatiske vendepunkter i den tyske historie og kultur.

  • 24 min
  Murens fald

  Murens fald

  Episode 10: Berlinmurens fald blev en stor omvæltning for øst- og vesttyskerne. Lasse Soll Sunde har skrevet bogen "Berlinmuren - Historien, skæbnerne og den tyske genforening". Tom Kampman snakker med ham om tiden efter Murens fald, hvor de to Tysklande skulle smelte sammen igen. Han har også mødt musikeren og iværksætteren Piet Breinholm, der boede i Tyskland både før og efter Murens fald. Han fortæller, hvordan genforeningen prægede ham selv og musikscenen på det tidspunkt.

  • 28 min
  Jazz & improvisationsmusik

  Jazz & improvisationsmusik

  Episode 9: Der findes mange forbindelser mellem de tyske og de danske jazzmiljøer, som resulterer i spændende og inspirerende samarbejdsprojekter og bidrager til dannelsen af et frugtbart netværk. Lotte Anker og Mark Solborg - to fremragende danske musikere inden for jazz og improvisationsmusik – hører til dem, der har mange kontakter blandt tyske musikere og tit står på både danske og tyske scener i internationale konstellationer. Journalisten Tom Kampman har besøgt Lotte Anker og Mark Solborg på Marks musikværksted og har talt med dem om det, der særligt kendetegner det tyske miljø for jazz og improvisationsmusik.

  • 22 min
  Bauhaus

  Bauhaus

  Episode 8: Bauhaus-skolen, som forenede arkitektur, kunst, design og kultur, eksisterede kun i 14 år. Men dets indflydelse var enorm. I år har har bevægelsen 100 års jubilæum. Det bliver i Danmark fejret på mange forskellige måder, bla. med en stor udstilling på Designmuseum Danmark. Tom Kampman tager en tur rundt på udstillingen med museets udstillings- og samlingschef, Christian Holmsted Olesen. De gennemgår sammen Bauhaus' historie og indflydelse.

  • 25 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
1 Rating

1 Rating

Top Podcasts In Gesellschaft und Kultur

ZEIT ONLINE
ZEIT ONLINE
Mit Vergnügen
Atze Schröder & Leon Windscheid
Sophia Thiel, Paula Lambert, Seven.One Audio
NDR Info

You Might Also Like