10 Folgen

Vi snakker om Scrum: Hvad kan det og hvad kan det ikke? Hvor griber man det an og hvordan får man det til at køre videre? Kort sagt: En masse om Scrum og meget mere

Scrum med mere Unknown

    • Wirtschaft

Vi snakker om Scrum: Hvad kan det og hvad kan det ikke? Hvor griber man det an og hvordan får man det til at køre videre? Kort sagt: En masse om Scrum og meget mere

    Vores yndlingsredskaber til at holde bedre møder

    Vores yndlingsredskaber til at holde bedre møder

    Kender du til "Døren"? "Parkeringspladsen"? "De mange ord!", der slet ikke er plads til? Det er nogle af de mange værktøjer, som du lærer at bruge i kurset "Er der en mødeleder til stede?" - og i denne episode fortæller vi om de værktøjer, vi bedst kan lide.



    Når du bruger værktøjerne i dine møder, så kan du tænke på de 3 S'er: "Små Sikre Succeser" eller "Små Sikre Skridt". For selvom værktøjerne er nemme at bruge, så kræver det øvelse for at få dem helt ind på rygraden. Derfor er der en masse eksempler og små øvelser i kurset, så du er klædt godt på, til at bruge værktøjerne i dine møder.



    Hør med, når Birte Laursen og Johannes Damsgaard-Bruhn giver dig en introduktion til nogle af de værktøjer, som de sætter størst pris på og som hjælper dem med at undgå de fejl, som de kommer til at lave.

    • 8 Min.
    Hvilke redskaber har du brug for, når du skal sikre gode møder?

    Hvilke redskaber har du brug for, når du skal sikre gode møder?

    Vi kender det selv. Måske du kender det selv. Nemlig at vi kommer til at lave de samme fejl til møder, som gør, at mødet ikke bliver helt så godt som det kunne. Men sådan behøver det ikke at være! For der findes en masse gode redskaber, der kan hjælpe dig med at undgå at lave fejlene!



    Den gode nyhed er, at når du først har lært værktøjerne, er det nemt at bruge dem og holde bedre møder. Det er ikke store forkromede og uoverskuelige værktøjer – de er små, nemme at bruge og hurtige at lære.



    Du kan bruge dem direkte i dit næste møde og sikre, at mødet bliver lidt bedre. Det er ikke sikkert, at det lykkes helt første gang. Men tager du et lille skridt ad gangen, kommer du stille og roligt tættere på bedre møder.



    Hør med i denne episode, hvor Birte Laursen og Johannes Damsgaard-Bruhn snakker om de udfordringer og fejl, som de selv kommer til at lave - og hvordan kurset "Er der en mødeleder til stede?" kan hjælpe dig med at holde bedre møder.

    • 8 Min.
    Hvad har et blomsterbindingskursus med mødeledelse at gøre?

    Hvad har et blomsterbindingskursus med mødeledelse at gøre?

    Birte har været på et online blomsterbindingskursus. Og det var på mange måde en øjenåbnende oplevelse! Der kunne man stå hjemme hos sig selv, bruge egne blomster fra haven og blive klogere på, hvordan man binder dem ved at se små kort videoer. Og gøre det lige når det passer ind i ens eget program.



    Og så slog det Birte: Hvorfor er der ikke nogen, der har gjort det samme med mødeledelse?! For vi går til så mange møder, at vi som minimum bør have styr på det helt grundlæggende ting, der er afgørende for, at et møde bliver godt.



    Lyder det spændende? Så lyt med her, hvor Birte Laursen og Johannes Damsgaard-Bruhn giver dig en introduktion til kurset "Er der en mødeleder til stede?" og de tre værdier, som er grundlaget for et godt møde.

    • 9 Min.
    Træt af mislykkede forandringsprojekter? Så har vi et godt bud på, hvad der går galt

    Træt af mislykkede forandringsprojekter? Så har vi et godt bud på, hvad der går galt

    Forkert tidshorisont. Det er vores erfaring, at det ofte er årsagen til, at ændringer af arbejdsgange ikke lykkes. Enten er man for utålmodig og forventer, at forbedringerne kommer med det samme. Eller også er man ikke standhaftig nok og giver op for tidligt. Begge dele resulterer i ingen resultater.



    I dette indlæg kommer vi ind på tidshorisonter, afstemningsfrekvenser og hvornår du kan forvente, at en effekt er varig og stabil. Vil du hellere læse indlægget, finder du det her.



    Indlægget er indlæst af Johannes Damsgaard-Bruhn.

    • 9 Min.
    Er dine nytårsforsæt allerede gået i vasken? Så er der hjælp at hente

    Er dine nytårsforsæt allerede gået i vasken? Så er der hjælp at hente

    For måske er det ikke for sent at få dem tilbage på sporet igen. Og hvis du og dit team bruger Scum i hverdagen, bliver det endnu nemmere. Det er svært at få nye vaner. For nogle ser det ud til at være nemt, men for langt de fleste er det svært. Det er det, fordi det kræver noget af os, som er svært: At vi er gode til at behovsudsætte. Og vi ved fra forskning, at det er så svært, selvom det lyder nemt. Man kan jo “bare” taget sig sammen, stramme op og hold ud. Men ak, var det bare så nemt…



    Det handler om behovsudsættelse og om at få hjælp af strukturerede omgivelser. Hvordan det hænger sammen, kan du høre i denne episode. Vil du hellere læse indlægget, finder du det her.



    Indlægget er læst højt af Johannes Damsgaard-Bruhn.

    • 6 Min.
    Fyringsrunder er hård kost for tilliden

    Fyringsrunder er hård kost for tilliden

    Det sker for selv den bedste virksomhed: At der skal afskediges medarbejdere. Det er hårdt kost for tilliden blandt medarbejdere og ledelsen – særligt, når der er tale om fyringsrunder. Men hvordan håndterer man det bedst muligt, så man imødekommer medarbejdernes forskellige behov for information og måde at få information på?



    Det er ikke nogen nem opgave! Nogle foretrækker, at man bliver informeret løbende om, at det strammer til og at der er fyringer på vej. Andre vil hellere, at det nærmest kommer som en overraskelse. Når behovene er så forskellige og modsatrettede, er det en umulig opgave at gøre alle tilfredse.



    Så hvad er den bedste mulige løsning? Det tager vi en snak om i denne episode, hvor Heidi Sørensen, Reidel Consult, og Sune Monrad, Cobraid, er i studiet sammen med Birte Laursen og Johannes Damsgaard-Bruhn.



    Konkurrence!



    Vil du deltage i konkurrencen om en gratis udgave af "10 Retrospectives klar til brug", skal du blot sende en mail til info@retrospectives.dk med farven på Sunes fine bluse i sidste episode. Så deltager du i lodtrækningen, hvor vi stiller hele 5 eksemplarer på højkant!



    Vil du have fat i den allerede nu, kan du købe den lige her som bog eller som e-bog.



    Vi udtrækker en vinder den 1. januar.



    Der er mere om de to begreber



    Denne episode er den sidste del i en lille serie om de to begreber.. Du finder den første episode her og den anden om den fremadstormende virksomhed finder du her. Den tredje episode "Bevar tilliden, når driften sætter ind" handler om, hvordan tillid bevares i en hverdag, hvor det hele faktisk kører stille og roligt derudaf.

    • 28 Min.

Top‑Podcasts in Wirtschaft

Handelsblatt Morning Briefing - News aus Wirtschaft, Politik und Finanzen
Teresa Stiens, Christian Rickens und die Handelsblatt Redaktion, Handelsblatt
Alles auf Aktien – Die täglichen Finanzen-News
WELT
Kampf der Unternehmen
Wondery
Plusminus. Mehr als nur Wirtschaft.
SWR
OHNE AKTIEN WIRD SCHWER - Tägliche Börsen-News
Noah Leidinger, OMR
Finanzfluss Podcast
Finanzfluss