29 Folgen

Podcasten der Martin og Teodor, med en god dose humor, leser gamle bøker om skikk og bruk for å diskutere sosiopolitisk, kulturelt, historisk og filosofisk rundt dette... Og selvfølgelig har evinnelige og kvalitativt variable digresjoner om alt mulig annet fjaff.
Første "sesong" blir en systematisk gjennomgang av Marie Amalie Landmarks "Kogebog for Land og By" fra 1905.

Uskikke‪t‬ Martin og Teodor

  • Comedy

Podcasten der Martin og Teodor, med en god dose humor, leser gamle bøker om skikk og bruk for å diskutere sosiopolitisk, kulturelt, historisk og filosofisk rundt dette... Og selvfølgelig har evinnelige og kvalitativt variable digresjoner om alt mulig annet fjaff.
Første "sesong" blir en systematisk gjennomgang av Marie Amalie Landmarks "Kogebog for Land og By" fra 1905.

  Episode 24: Spice Boys.

  Episode 24: Spice Boys.

  Vi krydrer hverdagen med kapitlet "Krydderier, hevelsesmidler osv."
  Både vi og dere får lese, leke og lære alt både vi og Marie har å øse ut av seg av kunnskap om ting som salt, fennikel, timian, pors, pepper, allehånde, kanel, muskat, ingefær og appelsinskall. Ja, appelsinskall er visst krydder.
  Vi diskuterer krydderkomposisjon, krydder gjennom historien, rasistisk femkrydder, forflygtiget smag, sødekrydder og dryge mandeldraaber. Vi dikkederer rundt shakespearianske sitroner, forkjellene på natron, kulsurnatron og bakepulver og deler horrorhistorier om hjortesalt.
  Ellers tøyer vi digresjonsstrikken langt selv til oss å være, og forteller, syter og kverulerer om gryende mikrofonhat, amatørpornoetikette, bertstrips, tilstandene i unaiten, konspirasjonsteorier, stormingen av Bastillen i vår tid og revers-emigrasjon. Samt jordskred minutt for minutt, rabiat rabiesetymologi, mer sjokoladeevaluering, giftig snickersmaskulinitet, egalitarianisme i praksis, matgodteri og matetikk.

  Patriarkatet er bæsj!

  • 1 Std. 56 Min.
  Episode 23: En ytterst "cheesy" episode.

  Episode 23: En ytterst "cheesy" episode.

  Vi har ost på hjernen. Det er ostefeber i Uskikket-studioet og alle ting er ost, ost, ost!
  Om det ikke var tydelig enda så leser vi videre om ost.
  Spesifikt underkapitlet som heter Ysting, hvitost, brimost (bifr-ost?) og brunost.
  Det blir usjarmerende ostebaserte sjekkereplikker, melkeflødt, tvaretvirvling, mark(x)ost, ostegrøt, bakstefjæl, koost og gjetost. Gammelost-PTSD, bedervelse i potens, ostetentakler, fløtesmøring, drikkeost, myse/mysse, norvegiamobbing, nedrakking av norsk ostekultur, fermentering, mugling, gjæring og "pult ost".
  Sidesprang inkluderer, men er ikke begrenset til Jokkedikkedarer, tegneserier fra åttitallet, smågodtsnobberi, positive sider ved å være voksen, sjokolade, Øystein Sunde, å bli støtt derav av bindestrekfeil, saltvannsbønder, å lære seg å like ting i voksen alder, epostbesvarelser og et horribelt improvisert julehørespill.

  • 1 Std. 54 Min.
  Episode 22: Den søde fløde.

  Episode 22: Den søde fløde.

  Vi sparker i gang nyåret med litt Marie-snerping og unødig passiar. I dag tar vi for oss alle de beste tingene i livet (som ikke har alkohol i seg), nemlig melk, ost smør og fløde.
  Vi leser og lærer velvillig om koens yver, udelikat hånspytting, prostatamelking, jur-jukking, pasteurisering og koldtvannsmethoden, melkeoppbevaring etter hjemmernes særegne forhold, tapet av den gode melk og den udpinte melk. Litt historie rundt industrialiseringen av jordbruket, kooperativer, kapitalisme og kortreisthet. Overintens smørkjærlighet og margarinhat, forskjellen på meieri og raffineri, den søde fløde, lynburkasalt, ambar, smørgass, kjerning, hva du skal gjøre når rømmen æser, melbesparende melkebakst og kjellerost.
  Det blir også fjaff og tull om lokalitetsbaserte drinkdifferanser, Marie-memer, repetitiv bokslikking, ADHD, avsporing om sporvogndillemmaet, utilitarianisme og protestantisk arbeidsmoral, dårlig TV-humor fra tidlig totusentall, jur-jobb til jur-eiere, sjarkskjøger, koselyder når man pisser, inderimport og irsk NATO-medlemskap.

  • 1 Std. 47 Min.
  Julespesial 2020!

  Julespesial 2020!

  Årets julespesial er her! Vi tar en liten pause fra Marie og lager en bedre førjulsmiddag med biff Wellington imens vi prater løst og fast om jul, tradisjoner, matlagning, tull og fanteri. Samt svarer på spørsmål fra fjern og nær om juleskikk og julebruk.

  Nissen er en jævla kødd.

  • 2 Std 16 Min.
  Episode 21: Musikalsk te-traktering.

  Episode 21: Musikalsk te-traktering.

  Uskikket, assemble!
  Vi fortsetter å slurpe oss gjennom Maries tips, triks og bedømmelse av folks drikkevaner. Denne gangen om te/the, kakao... og ølost av alle ting. Vi er også usedvanlig musikalske i dag, og synger flere ganger i løpet av episoden. Vi beklager på det dypeste og tar selvsagt selvkritikk for manglende selvinnsikt.
  Vi leser og diskuterer om, rundt og ved siden av spennende ting som helsebod ved tedrikking, stentøy, krusetøy, pegelkopper og blikkande. Te-sokk, vår briljante idé om protein-te, koffeindepresjon, trak-te-ring, generelt te-og melkesnobberi, iste/iskaffe og dere får gleden av paneeroppskriftsangen.
  Vi graver oss også inn i Orwelliansk uskikkethet, valgdikkedarer, bananrepublikansk barnslighet, realitetsorientering for barn, Kjell, usunn heltedyrkelse, å eie sin middelmådighet, menstruasjonslasagne og hvit saus, Rotmo-rasisme, nazistfascistmisogynistnarcissist og Hitlerelskende tenåringer.

  Dagens cocktail: Electric lemonade.
  Alternativ episodetittel: The what, now?

  • 1 Std. 47 Min.
  Episode 20: Kaffeslabberas med doktoren.

  Episode 20: Kaffeslabberas med doktoren.

  Vi har besøk! I dag får dere alle gleden av å bli kjent med vårt medisinske alibi. Vår gode venn Tor er med som gjest/inntrenger (en inntrenger er bare en gjest du ikke har invitert!) på uskikket for første, men absolutt ikke siste gang. Og dere får en usedvanlig poetisk introduksjon.
  Dagens tema er kaffe. Vi lærer om rompepuls, barsk karsk, slankekaffe, hjemmebrenning, (men ikke sånn du er vant til), bråbrenning, utblanding av kaffen med malt, løvetann og hirse, diarédefinisjon, løvetannforfalskning, knupkugler, graps, grugg og groggy, filter, kjedel og fiskeskinn samt den kjente og ofte nevnte kogemaskinen.
  Av fjaff og fanteri by vi også på kvalitativ identifisering av surtjukkhet, PH-skalaen for basic bitches, tøffelterror, assimilering av Marie-språk i hverdagstalen, metarepetisjon og lapskaushistorie. Vi innser også hvor langt vi selv har kommet i Marie-lesningsskills når stakkars Tor skal prøve seg på hennes velkjente grammatiske krumspring. Vi får vestlandsspråkhjørnet med Tor der vi lærer om gorg og svarabhaktivokal. Og til sist et nytt innslag, Klara Klok-hjørnet, der vi denne gang gir motetips og livsvisdom til fjorten år gamle jenter for ti år siden.

  • 1 Std. 33 Min.

Top‑Podcasts in Comedy