6 episodes

Apokalyps är en podcast av Niklas, Magda och Johan om jordens undergång som friskt blandar fakta, fikton, tv, film, spel och all möjlig populärkultur i en skön apokalyptisk cocktail.

Apokalyps Podcast Niklas Lagström

  • Visual Arts

Apokalyps är en podcast av Niklas, Magda och Johan om jordens undergång som friskt blandar fakta, fikton, tv, film, spel och all möjlig populärkultur i en skön apokalyptisk cocktail.

  Världsbilden i filmen Children of Men

  Världsbilden i filmen Children of Men

  Johan, Magda och Niklas diskuterar filmen Children of Men baserad på boken med samma namn, av P.D James. Apokalypsen i den här världen kommer inte plötsligt, istället dör mänskligheten ut sakta av infertilitet. En tragisk och hjältelös berättelse om vad som händer med mänskliga relationer när hoppet om vår överlevnad sedan länge försvunnit.

  • 30 min
  Överlevnadsguide, del 1

  Överlevnadsguide, del 1

  Hur skulle du som medborgare, född i en av världens högst rankade välfärdsstater, klara dig om samhället brakade samman? Skulle du kunna klara dig utan pengar, mat och vatten? I det här avsnittet diskuterar vi helt ovärderliga konkreta tips om hur man överlever en katastrof när ett samhälle brakar samman. Vi utgår från John Wisemans bok och app ”SAS Survival handbook”. Den finns även översatt på svenska och heter Överlevnadshandboken

  • 45 min
  Alien invasion

  Alien invasion

  Hur troligt är det att jorden går under av en invasion från rymden? Är det i så fall gröna gubbar från mars, robotar, bläckfiskliknande monster med tentakler eller en okänd bakterie som fäller mänskligheten?

  I det här avsnittet diskuterar vi aliens och huruvida de skulle kunna lägga beslag på vår planet. Spoiler alert! Vi nämner och avslöjar lite handling och slut om tv-serien Falling Skies, filmerna / böckerna War of the worlds, Prometheus och Arthur C. Clarke:s ”Rendezvous with Rama”

  • 37 min
  Undergångsteori: Sjukdom & Smitta

  Undergångsteori: Sjukdom & Smitta

  I det här avsnittet diskuterar vi smitta och sjukdom som undergångsteori. En pandemi kan vara den allra mest troliga orsaken till mänsklighetens utplåning.

  Vi pratar ebola, influensor, rabies, mässling och annat som kan få människan på fall.

  • 39 min
  Apokalypsen i Tv- och datorspelsvärlden

  Apokalypsen i Tv- och datorspelsvärlden

  Vi pratar apokalyptiska teman i Tv- och datorspelsvärlden med vår gäst författaren och bloggaren Jimmy Wilhelmsson.

  Jimmy driver bloggen www.spelpappan.se och har skrivit böckerna ”GENERATION 64” och ”Äventyrsspel” (tillsammans med film, musik och spelgurun Orvar Säfström)

  Jimmy kommer till sommaren även ut med ett nyskrivet äventyr till rollspelet Mutant ”Sista äventyret” http://spelpappan.se/2017/02/sista-motstandet-officiellt-aventyr-till-mutant-ar-noll/

  Spel som nämns är bl.a. Fallout, Beneath a steel sky, The Walking Dead… Jimmy tipsar också om en bok, Ready player one av Ernest Cline

  • 51 min
  Prepping – Pilotavsnittet

  Prepping – Pilotavsnittet

  Välkomna till premiäravsittet av Apokalyps Podcast. Podden som pratar jordens undergång och allt runt omkring den i form av film, tv, spel litteratur men även hur man faktiskt kan förbereda sig.

  I det här premiäravsnittet pratar vi om prepping. Hur man kan förbereda sig på en katastrof där kanske samhällsfunktioner tvärt slutar fungera . Johan visar sin prepperväska, sk. bugout bag och vad han har i den som kan komma till nytta om man behöver fly från stan hals över huvud.

  Här finns bilder på johans prepperväska

  Hoppas ni finner detta avsnitt både underhpållande och nyttigt.

  • 42 min

Top Podcasts In Visual Arts

Listeners Also Subscribed To