160 episodes

David Skaufjord, serieskaper, manusforfatter, klinisk hypnotisør, podcaster, spillutvikler, privatetterforsker og nå bonde, drar deg baklengs inn i nyrenessansen og forteller deg hvordan ting skal gjøres.

David Skaufjord forklarer alt Både Og

  • Comedy

David Skaufjord, serieskaper, manusforfatter, klinisk hypnotisør, podcaster, spillutvikler, privatetterforsker og nå bonde, drar deg baklengs inn i nyrenessansen og forteller deg hvordan ting skal gjøres.

  Barnebok med Johan Kaos

  Barnebok med Johan Kaos

  Robin og Planeten handler om å være barn og oppleve at man ikke kan fikse alt. Robins foreldre er i ferd med å skille seg, og enser knapt datteren sin lenger. En dag finner Robin en liten planet svevende i skogen. Planeten er skadet, og Robin tar den med seg hjem...

  Barnebokdebutant Johan Kaos snakker om å skrive, om å arbeide med forlag og med illustratør i denne episoden.

  Lydsporet er Tohjulssykkel av artisten Hallvard "faRk" Ulsund, og artistsiden hans finner du på https://soundcloud.com/fark

  Johan Kaos finner du på https://www.instagram.com/johankaos/

  • 1 hr 23 min
  Darkfall

  Darkfall

  Ideen om det massive online rollespillet Darkfall oppstod i et røykfylt rom i 1997. 12 år og 2 millioner linjer kode senere, og med en stab som var skalert fra tre til 35 og flyttet til Hellas for det som opprinnelig skulle være for kun et år, stod spillet ferdig. Tre av de originale spillskaperne, Claus Grovdal, Ricki Sickenger og Henning Ludvigsen tar oss med bak kulissene av eventyret og skapelsesprosessen i denne episoden.

  Episodens låt er Arrival of a Ghost av artisten Limbic Void, som du finner på https://soundcloud.com/limbicvoid

  • 1 hr 32 min
  Spillet Embracelet med Mattis Folkestad

  Spillet Embracelet med Mattis Folkestad

  Mattis Folkestad er enmannsorkesteret bak det prisvinnende dataspillet Milkmaid of the Milky Way, hvor han gjorde alt fra idé til manus, programmering, grafikk, musikk og distribusjon.

  Nå er han i sluttfasen av sitt neste spill, Embracelet, lagt til en fiktiv øy på Nordlandskysten. Nok en gang har han fylt alle fagfunksjoner, og snakker om veien fra idé til ferdig produkt.

  David forsøker å lære seg så mye som mulig, ettersom han nå er i gang med å skrive sitt første dataspill! 

  • 1 hr 28 min
  Å skrive for Marvel med Torunn Grønbekk

  Å skrive for Marvel med Torunn Grønbekk

  Kunstner, designer og manusforfatter Torunn Grønbekk står blant annet bak tegneseriene Ageless og Matriarch, og har nylig skrevet 3 utgaver av Marveltegneserien Valkyrie, hvor vi møter heltinnen Jane Foster, i tillegg til gjestebesøk fra blant andre Thor, Spiderman, Captain America, og ikke minst Davids nye favorittkarakter, en britisk arbeiderklasse-superhest med navnet Horse.

  Torunn forteller om prosessen med å skrive manus, hvordan lage egne tegneserier, hvordan få disse bemannet og ferdigstilt, om å pitche for forlag, om bransjestandarder, festivaler, og om å drite seg ut foran sitt største forbilde som senere anbefalte henne til Marveljobben.

  Skrive tegneserier som yrkesvei, eller interessert i et innblikk bak kulissene i superheltverdenen? Da er dette episoden din!

  Episodelåten er Kalle Kanonkule av Hallvard "faRk" Ulsund, og kan høres i sin helhet på hans artistside https://soundcloud.com/fark

  Torunns anbefalte liste over tegneserielitteratur, som lovet i podcasten, er:
  Words for Pictures, Brian Bendis
  Understanding Comics og Making Comics, Scott McCloud
  The DC Comics Guide to Writing Comics, Dennis O’Neil
  The Art of Comic Book Writing, Mark Kneece og magasinet PanelXPanel!

  Torunn finner du på nett på https://groenbekk.com/

  • 1 hr 24 min
  KODE24 med Ole Petter Baugerød Stokke og Jørgen Jacobsen

  KODE24 med Ole Petter Baugerød Stokke og Jørgen Jacobsen

  koding, utvikling, drift av nettavis, påskekrim, julekalender og podcastproduksjon - alt dette, og et hint av demoscenen i denne episoden med skribentene og utviklerne Ole Petter Baugerød Stokke og Jørgen Jacobsen fra www.kode24.no!

  Ukens låt er Romskipsnop av Frifot, og artistsiden hans er på https://soundcloud.com/frifot/

  • 1 hr 16 min
  Skaperstudio med Henning Pedersen

  Skaperstudio med Henning Pedersen

  Henning Pedersen arbeider med teknologi, kode og implementering av dette i "den virkelige verden". Han er grunnleggeren av MakeADrone, produktutvikler for MakeKit, han har bakgrunn i film og TV såvel som med programmering, og er en av nøkkelpersonene bak Skaperstudio, som vi skal snakke om i dag.

  Skaperstudio finner du på https://www.facebook.com/skaperstudio/

  Episodens låt er Tristesse av Mordi, han finnes på https://www.mordi.net/ og https://soundcloud.com/mordi-1
  låten er remixen av en .sid-låt fra Commodore 64, av aritsen DRAX, aka Thomas Mogensen.

  • 1 hr 12 min

Top Podcasts In Comedy

Listeners Also Subscribed To

More by Både Og