10 episodes

De Praattafel kijkt elke week naar de actualiteit op een scherpe manier vanuit een Neder-Vlaams perspectief.

De Praattafel Podcast Ossy en Osier

  • Society & Culture

De Praattafel kijkt elke week naar de actualiteit op een scherpe manier vanuit een Neder-Vlaams perspectief.

  Praattafel #014: Een virale aflevering

  Praattafel #014: Een virale aflevering

  De 14e aflevering van de Praattafel Podcast is een virale! We gaan uitgebreid in op alles wat er rond deze kroontjes gebeurt en zeer gebalanceerd nieuws over werk en wijn.

  • 1 hr 11 min
  Praattafel af. #013: Van Stadsdichter naar bier in je gezicht.

  Praattafel af. #013: Van Stadsdichter naar bier in je gezicht.

  Deze keer na de High Koe weer een volgepakte tafel. Een reportage over de inhuldiging van onze nieuwe Stadsdichter Seckou, een geheim over wijn waar we allemaal rijk van zullen zijn, een fragment uit het leven van Keith Richards: het zijn maar een paar van de zaken die langskomen.

  • 1 hr 20 min
  Praattafel #012: Een tafel met een Antwerps geurtje.

  Praattafel #012: Een tafel met een Antwerps geurtje.

  Ossy en Osier gaan deze keer wat dieper in op een aantal zaken rond incompetentie en desinteresse in hoge kringen. Met een sterke High-Koe starten we een Praattafel waarin we Philip wat beter leren kennen en ook een geurtje oppikken in centraal Antwerpen.Het weeklied is er een uit een ander doosje van creativiteit van hem en ook koos hij voor een boeiend stuk over neoliberalisme als leesvoer. Voor uw nodige lichte verdieping een Praattafel om te horen.

  • 1 hr 9 min
  Praattafel #011: Over de “internetcommentarenjunk” en meer.

  Praattafel #011: Over de “internetcommentarenjunk” en meer.

  De High Koe van deze week heeft te maken met de nieuwsberichten over de branden in Australië. Istvan geeft een kort overzicht van de ellende her en der op onze aardkloot. Geïnspireerd door het beleid van de regering Jan Jambon ontstond zowaar een interessante discussie over het Belgische democratisch bestel. De commentaren op de commentaren van Philip zoomen deze keer in op een ware desinteresse bij de gemiddelde Vlaamse internetcommentarenjunk op het feit dat België voorlopig niet uit het nucleair wapenakkoord stapt. Het weeklied gaat in deze aflevering instrumentaal volledig elektronisch, maar qua boodschap eerder voor sixties flower power. Het roept zowaar op tot meer “verdraagzaamheid, liefde en vrede op aarde”. Vergeet ons niet te delen, te liken en te likken en dan komt alles goed.  Blog it voorleesstuk: https://war-of-the-words.blog/2020/01/15/stroomafwaarts/

  • 52 min
  Praattafel #010: Een terugblik met vooruitzichten!

  Praattafel #010: Een terugblik met vooruitzichten!

  Na een klein hiaat hier dan de feestelijke 10e! aflevering van De Praattafel Podcast. In deze show kijken we terug naar wat memorabele momenten uit de eerste 9 shows. Ook een uitgebreid bezoek aan de onderkant van de nieuwspages: de commentaren. Nogmaals wordt de Roe van Zwarte Piet uit de doeken gedaan en duidelijke uitspraken van ministers. En veel dank aan allen die tot hier hebben geholpen.

  Abonneer je op praattafel.be of luister op Spotify en overal waar podcasts zijn.

  Merci aan onze luisteraars en we zullen jullie blijven bedienen met veel plezier in 2020.

  • 1 hr 18 min
  Praattafel #009: Met Jambon-bon-bon en een Darwin Award!

  Praattafel #009: Met Jambon-bon-bon en een Darwin Award!

  Deze week openen we na ons korte overzicht aan Weltschmerz met enkele wijze woorden van onze Vlaamse sinister-president Jan Jambon-bon-bon en reiken we onze Darwin Award uit aan de kersverse Vlaams sinister van omgeving voor haar unieke gebrek aan enige wetenschappelijke kennis.  We onderwijzen u ook ter info en in mindere en meerdere mate over ’Het Onderwijs’ in onze Lage Landen want zowel de High Koe van de week alsook de bijdrage van Rein uit A’dam (doel van opvoeding, het Nederlandse systeem, hoe loopt het in Scandinavië? etc.) passen perfect binnen dit onderwerp.  Het Osier Kwartier is kort maar krachtig en laat de rioolcommentaren weer op u los ivm het nieuws dat gewapende motorbrigades niet langer SciFi fantasieën zijn in de hoofdstad van Vlaanderen. Het voorleesmoment is volledig binnen het weekthema in huiswerk veranderd want u moet en zal op www.VRT.be (nws) een zeer interessant opiniestuk vinden van een Vlaamse leerkracht Latijn en Grieks.Het weeklied werd ditmaal ingezongen door de Charles Aznavour van de Lage Landen en direct concurrent van Adamo: ‘Uw handen omhoog zodat ik in uw zakken kan zitten’-Elio di Rupo!  U weest gewaarschuwd.

  • 1 hr 9 min

Top Podcasts In Society & Culture