11 episodes

A podcast where Manuela is in dialogue with a guest.

Dialog Manuela Hofer

  • Society & Culture

A podcast where Manuela is in dialogue with a guest.

  Ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky - Kosthold og livsstil for et langt, friskt og godt liv

  Ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky - Kosthold og livsstil for et langt, friskt og godt liv

  Tema denne gang er bl.a. kosthold, ernæring, helse og livsstil for et langt og forhåpentligvis friskt liv. Jeg snakket med Gunn Helene Arsky, som er utdannet ernæringsfysiolog (cand.scient.) fra Universitetet i  Oslo, Yogalærer, forfatter, Vegetarkokk og helhetlig helseveileder. Hun er svært oppdatert på forskning innenfor anti-aging, telomerer, og vitenskapelige studier innen ernæring - hva som faktisk fungerer. Rett og slett en utrolig kunnskapsrik og engasjert dame. Hun har utgitt et titall bøker om helse og ernæring - blant annet bøkene "Spis deg ung", "Kostskolen", og "Yoga, mat og mindfulness". Hun er også fast skribent i Hjemmet Helse. I tillegg holder hun kurs og  foredrag rundt om i landet. Vi snakket om hva man kan gjøre selv ift. å få et bedre liv ved å foreta enkle endringer i livsstil. For mer informasjon: www.gunnhelenearsky.no  Foto: Veronica Van Groningen

  • 1 hr 26 min
  Eivind Olsen - Leder i MENSA Norge

  Eivind Olsen - Leder i MENSA Norge

  Tema for denne gang er Intelligens. Har snakket med Eivind Olsen, som er leder i MENSA Norge om dette. Vi snakket også om bl.a. Intuisjon, magefølelse og bevissthet, og også om individuell tilrettelegging innenfor skole og utdanning i forhold til evnerike barn, samt litt rundt det arbeidet som MENSA gjør bl.a. innen humanitær virksomhet.

  • 1 hr 1 min
  Espen Rustad Thoresen - Kulturell Appropriasjon og Ytringsfrihet

  Espen Rustad Thoresen - Kulturell Appropriasjon og Ytringsfrihet

  Denne gang har jeg snakket med radiomann og engasjert samfunnsdebattant Espen Rustad Thoresen om bl.a. kulturell appropriasjon og ytringsfrihet. 

  Espen skrev nylig en kronikk i Dagbladet rundt dette temaet: https://www.dagbladet.no/meninger/woke-up-tvnorge/73147842

  • 49 min
  Sophia Lea Kielland - Et innblikk i astrologiens verden

  Sophia Lea Kielland - Et innblikk i astrologiens verden

  Denne gang har jeg snakket med livsstils- og mindfulness coach, forfatter, kursholder og astrolog Sophia Lea Kielland. Hun har bl.a. hatt sin egen tv-serie på Tv2 innen selvutvikling, studert psykologi, økonomi, litteratur, kunsthistorie og NLP. Hun har spesielt fokus på parforhold, kommunikasjon og selvutvikling. Vi snakket bl.a. om de forskjellige tegnene, og hun gir også en "oppklaring" ift. hvorfor det ikke er 13 tegn i Zodiaken, samt hvordan du kan bruke astrologien til bevisstgjøring av egne tankemønstre, finne ditt potensiale, samt forstå deg selv og dine relasjoner bedre.   Foto: Esten Borgos

  • 1 hr 14 min
  Joar Vittersø - Hva er lykke og det gode liv?

  Joar Vittersø - Hva er lykke og det gode liv?

  Gjest denne gang er Professor i Sosialpsykologi og Lykkeforsker Joar Vittersø - som har forsket på lykke og det gode liv i over 30 år. Han var også med i Tv-serien "Jakten På Det Gode Liv". Hyggelig og kunnskapsrik fyr med mye spennende å  fortelle. Vi snakket om bl.a. hva som kan gjøre oss lykkelige, og hvordan man kan få det bedre med seg selv. 

  • 1 hr 12 min
  Helene Makani - En innføring i Enneagrammet

  Helene Makani - En innføring i Enneagrammet

  I denne episoden har jeg snakket med Helene Makani, som er en av Norges fremste eksperter innen Enneagrammet. Hun har undervist i dette i over 20 år, og oppfyller de faglige kriteriene som akkreditert profesjonelt medlem av den Internasjonale Enneagram Association, IEA.

  Enneagrammet er et nyttig verktøy for personlig vekst. Det handler bl.a. om bevisstgjøring av tankemønstre, motivasjon, å forstå hverandre bedre, om hvorfor vi er som vi er - og at den ene måten å være på ikke er bedre enn den andre. Samtidig har Enneagrammet også en spirituell dimensjon. Helene gir her en kort innføring i de 9 hovedtypene i Enneagrammet.  For å vite mer, så kan man f.eks ta testen på siden til Helene Makani:

  https://www.makanikurs.no/enneagramtest  Generelt om de forskjellige typene i Enneagrammet.

  https://www.makanikurs.no/om-oss/hva-er-enneagrammet

  • 50 min

Top Podcasts In Society & Culture