56 episodes

Programmet om relationer oss människor emellan. Ansvarig utgivare: Nina Glans

Känsligt läge med Klara Zimmergren Sveriges Radio

  • News

Programmet om relationer oss människor emellan. Ansvarig utgivare: Nina Glans

  Att fly från det manliga arvet

  Att fly från det manliga arvet

  Manligheten håller på att förändras. Vi ser tecken på en ny generation unga som inte alls köper den klassiska bruksanvisningen för hur en man ska vara. Programledare är Klara Zimmergren.

  Den här säsongen har vi ofta skildrat en mansroll full av brister. Men samtidigt finns tecken på en manlighet i förändring. En ny generation unga som inte alls köper den klassiska bruksanvisningen för hur en man ska vara. Dahyu trotsade sin konservativa och våldsamma pappa och Ingemar Gens skapade sveriges första jämställdshets-förskola. Programledare är Klara Zimmergren.

  • 26 min
  Män som går över gränsen

  Män som går över gränsen

  Män är överrepresenterade både som offer och gärningsmän vid våldsbrott. Och det är också nästan uteslutande män som köper sex. Varför går vissa män över gränsen? Programledare är Klara Zimmergren.

  Varför går vissa män över gränsen? För så är det. Män är kraftigt överrepresenterade både som offer men framförallt som gärningsmän vid våldsbrott. Det är också nästan uteslutande män som köper sex. Aktivisten Showan Shattak var nära döden efter en misshandel och Emma uppmuntrades att skära sig själv av sina sexköpare. Programledare är Klara Zimmergren.

  • 26 min
  Bra karl reder sig själv

  Bra karl reder sig själv

  Var sjätte man saknar en nära vän. Och betydligt fler män än kvinnor är ofrivilligt barnlösa. Vad händer med de ensamma männen? Gäst är författaren Henrik Bromander. Programledare är Klara Zimmergren.

  Var sjätte man saknar en nära vän. Och betydligt fler män än kvinnor är ofrivilligt barnlösa. Det här är en klyfta som växer och trenden har pågått i femton år. När fler och fler män halkar efter i skolan skapas en lågutbildad klass som får svårare att mäta sig i konkurrensen, både i arbetslivet och på kärleksfronten. Vi möter bland annat författaren Henrik Bromander som har skrivit om dom ensamma männen. Programledare är Klara Zimmergren.

  • 26 min
  Jaså du, man ska bli farsa

  Jaså du, man ska bli farsa

  Femton procent av alla nyblivna pappor drabbas av förlossningsdepression. Magnus är en av dom. Han har tänkt den förbjudna tanken: jag ångrar mitt barn. Programledare är Klara Zimmergren.

  Femton procent av alla nyblivna pappor drabbas av förlossningsdepression. Ändå är det många som faller mellan stolarna. För den beredskap som finns för att upptäcka den typen av depressioner hos kvinnor saknas ofta för männen. Robin Öhrman från podden Storydox frågar sig: hur många pappor kan man förlora? Och Magnus har tänkt den förbjudna tanken: jag ångrar mitt barn. Programledare är Klara Zimmergren.

  • 26 min
  Tål du inte ett skämt?

  Tål du inte ett skämt?

  Efter #metoo blev destruktiva delar av den manliga kommunikationen tydliga. Och många män har börjat fråga sig själva: hur snackar vi egentligen med varandra? Programledare är Klara Zimmergren.

  Det manliga samtalet har börjat förändras. I kölvattnet av #metoo har destruktiva delar av den manliga kommunikationen flutit upp till ytan. Och många män har börjat fråga sig själva: hur snackar vi egentligen med varandra? Snickaren Sara fick nog av jargongen och i yogastudion Rise lär sig män ett nytt sorts samtal. Programledare är Klara Zimmergren.

  • 26 min
  En riktig man gråter inte

  En riktig man gråter inte

  Självmord är den ledande dödsorsaken bland män mellan 15 och 44 år i Sverige idag. Hur kan det vara så? Gäst är journalisten Adam Svanell. Programledare är Klara Zimmergren.

  Färsk statistik visar att män mår allt sämre. Självmord är den ledande dödsorsaken bland män mellan 15 och 44 år i Sverige idag. Hur kan det vara så? Beror det på att det fortfarande finns någon oskriven regel att män inte får säga hur de mår? Eller har de helt enkelt inte fått lära sig hur man gör just det? Journalisten Adam Svanell har skrivit om manliga tårar och Markus flög till London för att avsluta sitt liv. Programledare är Klara Zimmergren.

  • 26 min

Top Podcasts In News

Listeners Also Subscribed To

More by Sveriges Radio