43 episodes

Hárman vagyunk, egy ember mindig felkészül valamilyen történelmi témával, a másik kettő fogalom nélkül kommenteli, közben jókat röhögünk.

Képtelen Krónika Grath, Mazur és Stöki

  • History
  • 5.0 • 1 Rating

Hárman vagyunk, egy ember mindig felkészül valamilyen történelmi témával, a másik kettő fogalom nélkül kommenteli, közben jókat röhögünk.

  KK #37 (LIVE) – Hattyú, hamisítványok, humor

  KK #37 (LIVE) – Hattyú, hamisítványok, humor

  2024. május 7-én élő felvételt szerveztünk a Lurdy Ház egyik mozitermében, kb. 230 néző előtt. Ennek a felvételnek a minimálisan vágott verziója hallható az adásban. Először Grath mesélt egy népi hőssé vált walesi kabalafiguráról, majd Mazur tartott reklámszünetet amúgy KK Breaking módjára, aztán Stöki mondott egy KK Minire való szöveget egy magyar származású hamisítóról, végül Mazur tért vissza több mint százéves viccekkel. A tervezett műsor végén volt pár kérdés a közönségből, néhányat bevágtunk az adásba.

  A moziterem adottságait kihasználva vizuálisan is szerettünk volna adni valamit a közönségnek, ezért képek kísérték a felvételt, ezeket itt lehet megcsodálni. De reményeink szerint a szöveg képek nélkül is szórakoztató.

  • 2 hrs 24 min
  KK#36 – Pilisy Róza

  KK#36 – Pilisy Róza

  Tovább épül a Képtelen Krónika Cinematic Universe (KKCU). Stöki ezúttal a Thaisz Elek-korszak egyik legendás kurtizánjáról mesélt, akiről Krúdy Gyula is írt. Krúdy is előkerült már például Zubovics Fedornál, de ezúttal nemcsak krónikás, hanem mellékszereplő is a történetben. Ismerkedjetek meg hát Pilisy Rózával, aki sokkal több volt luxusprostituáltnál: író volt, mecénás, a dualizmusbeli társasági élet szociometriai csomópontja és nem utolsósorban múzsa. (Vigyázat, Grath szóviccelő kedvében volt!)

  • 1 hr 8 min
  KK#35 – Plennie Wingo

  KK#35 – Plennie Wingo

  Grath szép hosszú adásban mutatta be annak az embernek az életét, aki minden elől meghátrált. Avagy egy önjelölt mutatványos retrográd menetelése a nagy gazdasági világválság idején, amikor már a póznán ücsörgés és az orral mogyorózás sem elég.

  • 2 hrs 40 min
  KK #34 – A palicsi olimpiák

  KK #34 – A palicsi olimpiák

  Az egyik legjobban sikerült adásunk az 1904-es olimpiáról szólt. De milyen "olimpiák" voltak az első modern olimpiák előtt? Majdnem olyan jók, mint az 1904-es, köztük egy magyar sportverseny, amit egy szent őrült szervezett, vasból öntött diszkosszal.

  • 1 hr 7 min
  KK Mini #05 –Bessie Stringfield

  KK Mini #05 –Bessie Stringfield

  Mazur belelkesedett az előző adáson és belevetette magát a "nők két keréken" témába. A sok érdekesség közül, amit talált, kiemelkedett Bessie Stringfield sztorija, aki nő volt, fekete volt, de egyik sem tántorította őt el attól, hogy motorral bejárja Amerikát. Nem is egyszer.

  • 50 min
  KK #33 – A vándorló méh elmélete

  KK #33 – A vándorló méh elmélete

  Grath nőnapra időzített egy olyan adást, amitől férfiak és nők egyaránt kellemetlenül érzik majd magukat. Hogyan válhat meghatározóvá egy ókori eredetű, ordas nagy hülyeség még a XIX. században is? Mit ér a nyereg, ha oldal? Szabad-e egy nőnek azt mondani, hogy canga? Súlyos kérdések súlyos válaszokkal.

  • 1 hr 42 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
1 Rating

1 Rating

Top Podcasts In History

Kampen om historien
DR
Bakspejl
DR
Kongerækken
Hans Erik Havsteen og Anders Olling
Obscuritas
Vores Tid - Nationalmuseets mediehus
Hitlers Æselører
Berlingske
Bag om København
Københavns Biblioteker

You Might Also Like

ITT ÉS AKKOR
Betone Studio
Hihetetlen Történelem Podcast
hihetetlentortenelem
444
444
Qubit Podcast
QUBIT.HU
Az élet meg minden
Tóth Szabolcs Töhötöm
Partizán
Partizán média