18 episodes

En podcast om Start, fra Start.

Makrellfotball Makrellfotball

  • Sports

En podcast om Start, fra Start.

  Bli kjent med Eirik Schulze og Amund Wichne

  Bli kjent med Eirik Schulze og Amund Wichne

  Han ene har vært på prøvespill i Leeds og tar gjerne på seg finstasen når han spiller Football Manager. Han andre var den dårligste fotballspilleren i firlingflokken og ble derfor plassert i mål. Det angrer han ikke på nå.
  Erlend Segberg og Ole Gerhard satte seg ned med nykommerne Eirik Schulze og Amund Wichne for å bli bedre kjente med dem.
  Det blir mye snakk om gamle MK-helter, litt om Leeds, Football Manager-spilling, og hva som ligger bak det å bli toppspillere.
  Amund forklarer også hva han synes om at Viking-trener Bjarne Berntsen gikk til kamp mot NFF for at han skulle få cupmedalje fordi "han er den mest profesjonelle spilleren vi har i Viking".
  En snau time med trivelig prat, med to flotte sørlandske fotballspillere, som vi gleder oss til å se i Start-drakt de neste årene.

  • 57 min
  Martin Ramsland - Vil skape flere gode minner

  Martin Ramsland - Vil skape flere gode minner

  I 2004 tok han toget fra Marnardal til Kristiansand for å se Starts hjemmekamper i sesongen der Tom Nordlie leder laget til opprykk.
  Femten år senere ble han den store helten da klubben sikret opprykk på dramatisk vis, mot Nordlie og Lillestrøm.
  Martin Ramsland ser tilbake på sin første halve sesong i Start, oppveksten i Øyslebø og på kvelden på Åråsen. Blant annet om hva spillerne tenkte da LSK-supporterne begynte å kaste røykbomber på banen.
  Han ser også fremover på det som venter, i Eliteserien med Start.

  • 57 min
  Terje Leonardsen - Opprykkshelten

  Terje Leonardsen - Opprykkshelten

  Han scoret målet som sendte Start opp i 1999, etter en dramatisk kvalikkamp i Drammen.
  Terje Leonardsen mimrer tilbake til kvalikoppgjørene mot Strømsgodset, til mottakelsen og festen på Kjevik etterpå og om hva det målet betydde for hans karriere. Vi snakker også om da han ble skadet av for mye playstation-spilling på La Manga, om han faktisk "pustet med ræva" og hvordan det var å bli isolert fra omverden da han fikk viruset Twar.

  • 48 min
  Andreas Nielsen - Gir ut Start-bok

  Andreas Nielsen - Gir ut Start-bok

  Andreas Nielsen er en stor Start-supporter som har fulgt klubben siden midten av 90-tallet. Nå gir han ut bok om tiåret før den største oppturen i Nielsens tid som supporter, nemlig 2005.
  Fra 1996 til 2005 tilbragte klubben flere sesonger i 1. divisjon enn i Eliteserien, og mange spillere kom og gikk.
  Noen er kanskje glemt, men Andreas har funnet frem mange profiler fra en periode der de sportslige resultatene var veldig varierende.
  Han har snakket med flere tidligere og nåværende Start-profiler, som Steve Perryman, Erik Mykland, Tore Løvland og flere andre.
  Erlend Segberg og Ole G. Sørensen møter Nielsen for å mimre om både gode og tunge tider, og mange store Start-profiler som du kanskje hadde glemt.

  • 1 hr 5 min
  Espen Børufsen - Drømmen om comeback

  Espen Børufsen - Drømmen om comeback

  - Jeg kunne drept for å få være med på de avgjørende kampene nå i innspurten!

  Espen Børufsen har spilt over 300 kamper for Start siden 2006. Nå kjemper han en hard kamp om å komme tilbake etter nesten halvannet års skademareritt.
  Vi snakker med Espen om opptreningen og veien tilbake, om alle spillerne han har spilt med. Hvorfor Annan og Ygor ikke ble Start-stjerner, og hvor god Christian Bolanos faktisk var.
  Vi ser også tilbake på kvalikkampene mot Jerv, der Børufsen ble en av heltene.
  Han ser på kvalikkampen på Sparebanken Sør Arena som sitt beste Start-minne, men det kunne vært over allerede etter ett minutt. Men et brukket håndledd var ikke nok til å stoppe hardhausen var Vågsbygd.
  Da han våknet opp dagen derpå, da var det vondt da!

  • 1 hr 1 min
  Fredrik Strømstad - Fra ballgutt til supporter til landslagsspiller.

  Fredrik Strømstad - Fra ballgutt til supporter til landslagsspiller.

  Han vokste opp to steinkast fra stadion og begynte å som ballgutt på Starts treninger som 6-7-åring da keeper Dimitri Moraru ropte "Van Basten, can you get the ball". Siden var han assisterende oppmann til han var 12 år. Mens han jagde drømmen om selv å bli Start-spiller var han ivrig supporter på tribunen, der han blant annet var en ivrig bruker av diverse pyroteknikk, noe som gjorde at han som Start 2-spiller ble innkalt til Starts formann!
  Etter debuten i 2001 ble han raskt en publikumsyndling, på grunn av sine tekniske finesser, innsats og herlige humør.
  Idag er Fredrik Strømstad spillerutvikler i klubben.
  Her snakker han om livet i Start, humor, og mye, mye mer.

  • 1 hr 28 min

Top Podcasts In Sports

Listeners Also Subscribed To