9 episodes

Podcastlerimize hoş geldiniz

Pharmaevent Academy Podcast serisi Pharma event academy

    • Education

Podcastlerimize hoş geldiniz

    Elizabeth Blackburn

    Elizabeth Blackburn

    Moleküler biyoloji ve genetik hakkında yaptığı keşifleriyle çığır açmış biri olan Elizabeth Blackburn’un hayatı ve keşifleri bu podcastimizde sizlerle. Bu podcastte *Elizabeth Blackburn kimdir?
    *Kendisinin Nobel ödülü alan konusu nedir?
    *Telomeraz enziminin aktivitesi nedir gibi soruların cevabı bu podcastimizde🎉
    Hazırlayan: Hüseyin Polat https://www.nobelprize.org/prizes/medicine/2009/blackburn/facts/

    https://cancer.ucsf.edu/people/blackburn.elizabeth

    https://www.salk.edu/scientist/elizabeth-blackburn/

    https://www.dw.com/tr/ebed%C3%AE-gen%C3%A7lik-ara%C5%9Ft%C4%B1rmas%C4%B1na-nobel-t%C4%B1p-%C3%B6d%C3%BCl%C3%BC/a-4758690

    • 4 min
    SEP

    SEP

    IPSF in (International Pharmaceutical Students' Federation) en büyük projelerinden biri SEP (Student Exchange Programme) yani türkçesiyle öğrenci değişim programıdır. IPSF, dünya çapında 88 ülkede üye kuruluşlara sahiptir ve TEBGK üye kuruluşlardan biridir. SEP, dünyanın her yerinden eczacılık fakültesi öğrencilerine IPSF in anlaşma yaptığı ülkelerin birinde staj yapma olanağı sağlayan programdır. Bu program ile öğrenciler gittikleri ülkede, başta akademi ve topluluk eczanesi olmak üzere eczacılığın birçok alanında staj yapma imkanı bulabiliyorlar.

    • 6 min
    Homepati

    Homepati

    Homeopati, bir hastalığın, hastalık belirtilerini sağlam bir insanda ortaya çıkarabilecek maddelerin çok düşük dozlarda hastaya verilmesiyle tedavi edilebileceğine inanan bir alternatif tıp yöntemidir.Bazı araştırmacılar, kendini kandırma tarafından yönlendirilen bir süreç olan, astroloji, duyu dışı algı (ESP) ve uçan daireler vs hakkında yapılan araştırmalar için kullanılan bir terim olan ‘patolojik bilim’  terimini homeopatlar için kullanmışlar ve  Homeopatinin etik olarak kabul edilemez olduğunu ve sağlık uzmanları tarafından aktif olarak reddedilmesi gerektiğinin belirtmişlerdir.
    Sonuç olarak, herhangi bir homeopatik ilacın, herhangi bir tıbbi durum için plasebodan önemli ölçüde farklı veya diğer klinik müdahalelerinden daha üstün klinik etkilere yol açtığı hipotezi, sistematik incelemelerden elde edilen kanıtlarla desteklenmemektedir. Daha ikna edici sonuçlar elde edilene kadar, homeopatinin kanıta dayalı bir tedavi şekli olarak görülemeyeceği belirtilmiştir.
    Homeopati alternatif tıp kategorisine giren bir tedavi çeşididir ve kullanılmadan önce mutlaka uzman bir hekime başvurulması gerekmektedir.

    • 4 min
    Pharma Event Academy İle AIESEC'i tanıyalım

    Pharma Event Academy İle AIESEC'i tanıyalım

    AIESEC, 2. Dünya Savaşı’ndan sonra 1948 yılında, yedi farklı ülkeden yedi farklı gencin dünyada kültürlerarası etkileşimi oluşturabilme hayali ile bir araya gelmesiyle kurulmuştur. Türkiye’de ise 1954 yılında Nihat Gökyiğit, Nejat Eczacıbaşı ve Ali Osmanoğlu tarafından Türkiye’de kurulumu gerçekleşmiştir. AIESEC Batı İstanbul şubesi olarak gençlere global ve pratik tecrübeler sunarak dünyayı farklı açılardan görmelerini amaçlarken, değişime açık bireyler olmalarına da katkı sağlamaktayız.

    • 34 min
    Warfarin ve Etkileşimleri

    Warfarin ve Etkileşimleri

    Bir ilacın vücudumuzda ne kadar çok etkileşime girebileceğini merak ediyorsak varfarin buna örnek olabilir. Varfarin dünyada en yaygın kullanılan antikoagülandır. Özellikle yaşlılar ve kalp hastalığı olanlar tarafından kullanılmaktadır. Varfarinin temel yan etkisi kanamadır; dikkat edilmezse büyük ve ölümcül kanamalara sebep olabilir. Bundan dolayı bu ilacı kullananlar iyi izlenilmelidir ve iyi bilgilendirilmelidir.
    Seslendiren: Çiğdem Ongun
    1. NHS (National Health Service). (2019). Warfarin. https://www.nhs.uk/medicines/warfarin/
    2. RxMediaPharma. (2020). Warfmadin Tablet Kısa Ürün Bilgisi (KÜB).
    3. Türk Hematoloji Derneği. (2019). Kumadin Kullanım Rehberi. https://www.thd.org.tr/thd_halk/?sayfa=kkr#top

    • 6 min
    İnsan Vücudundaki Ekosistem

    İnsan Vücudundaki Ekosistem

    Her insanda en çok bağırsaklarda bulunmasının yanında vücudun çeşitli bölgelerinde de bulunan ve mikrobiyota olarak adlandırılan mikroorganizma topluluğu ;gıdaların sindirimi, bağışıklık sisteminin desteklenmesi, bazı vitaminlerin üretimi, bağırsak sağlığı, inflamasyonun önlenmesi, ideal vücut ağırlığının korunması, beyin faaliyetleri gibi çok farklı vücut fonksiyonlarının yerine getirilmesinde önemli roller üstlenmektedir. Mikrobiyotadaki yararlı ve zararlı mikroorganizmaların oluşturduğu dengenin oranı tam bilinmese de bilinen bir durum vardır ki o da bu oranın bozulmasıyla çeşitli hastalıkların görülmesinin kaçınılmaz olmasıdır. Bu noktada insan sağlığı dolayısıyla halk sağlığı için mikrobiyota dengesi oldukça önemlidir. Bu dengenin korunmasında beslenme şekli en önemli faktör olmak üzere çeşitli faktörlere de dikkat edilmelidir.

    KAYNAKLAR :https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/389784
    https://www.medikalakademi.com.tr/mikrobiyata-nedir-sagliga-ve-bagisiklik-sistemine-etkileri-nelerdir/
    https://www.researchgate.net/publication/317490898
    Ecz. Asuman ÇAKIROĞLU

    • 3 min

Top Podcasts In Education

112 For Din Økonomi
Female Invest
Lederens Dilemma
Børsen
Den Dyriske Time
Alexander Holm og Mathias Bondo Kim
Pædagogisk kvarter
Socialt Indblik
The Mel Robbins Podcast
Mel Robbins
Loven Om Tiltrækning
Frederik Rehder Fuglsang