198 episodes

Psykolog Sondre Risholm Liverød driver WebPsykologens podcast - SinnSyn. Målet er å si noe nytt om ting du har tenkt på før, eller si noe selvfølgelig om ting du aldri har tenkt på. SinnSyn handler om å observere menneskers indre liv. Det handler om å innse at alt du trodde du visste om deg selv er feil, eller forvrengt av nevroser. Hvis ikke du har lært noe nytt om menneskets sjelsliv i løpet av en episode, og kjent tilløp til latter, er episoden mislykka. I så fall må du høre en episode til. Denne podcasten tilstreber å servere innsikt med en porsjon humor til fagfolk og «folk flest». 
See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

SinnSyn Psykolog Sondre Risholm Liverød

  • Self Help
  • 5.0, 1 Rating

Psykolog Sondre Risholm Liverød driver WebPsykologens podcast - SinnSyn. Målet er å si noe nytt om ting du har tenkt på før, eller si noe selvfølgelig om ting du aldri har tenkt på. SinnSyn handler om å observere menneskers indre liv. Det handler om å innse at alt du trodde du visste om deg selv er feil, eller forvrengt av nevroser. Hvis ikke du har lært noe nytt om menneskets sjelsliv i løpet av en episode, og kjent tilløp til latter, er episoden mislykka. I så fall må du høre en episode til. Denne podcasten tilstreber å servere innsikt med en porsjon humor til fagfolk og «folk flest». 
See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

  Noceboeffekten

  Noceboeffekten

  Noceboeffekten handler om hvordan vår frykt for sykdom fører til sykdom. Det er placeboeffektens onde tvilling.
  Noceboeffekten er placeboeffektens onde tvilling. Ved nocebo er det negative forventninger som avstedkommer en negativ effekt. De fleste medisisnke preparater kommer med et vedlegg hvor alle mulige og umulige bivirkninger er listet opp. Dersom man leser om alt man potensielt sett kan pådra seg ved å ta medisin, trenger man ikke være veldig nevrotisk for å kjenne en viss engstelse. I verste fall utvikler man symptomer som følge av bekymring, og dette er noceboeefektens finurlige vesen. Noceboeffekten kan med andre ord være fenomenet som tipper hypokonderens grunnløse bekymrimger over til faktisk sykdom.

  Bli medlem på Patreon
  Denne episoden er kun et kort utdrag fra en lengre episode som er publisert på min Patreon side. Jeg legger ut en liten smakebit her, og jeg håper at det frister flere av dere, som finner verdi på SinnSyn, til å støtte prosjektet. På www.patreon.com/SinnSyn har jeg etablert et Mentalt treningsstudio hvor du får tilgang på eksklusivt ekstramateriale. På Patreon publiserer jeg videoer, ekstra episoder av SinnSyn og konkrete selvhjelpsøvelser. Som medlem på min Patreon side kan du også høre meg lese mine egne bøker, og først ut er «Selvfølelsens Psykologi - Bedre selvfølelse ved å bruke hodet litt annerledes». Hver måned leser jeg et par kapitler, og på slutt av hvert kapittel vil jeg utfordre deg til å implementere de psykologiske og filosofiske ideene i ditt eget liv ved hjelp av konkrete øvelser. Jeg er overbevist om at hjernen er en muskel som trenger trening, på lik linje med resten av kroppen. Har du sterke muskler i armer og bein, klare du kanskje å løfte tunge kasser. Har du solide mentale muskler, klarer du å stå i utfordringer, håndtere stress, lodde dybden i deg selv og skape et meningsfullt liv med gode relasjoner. På SinnSyns mentale helsestudio inviteres du til flere dypdykk i menneskets indre liv, og det gjøres i samme takt og tone som du er vant til fra den åpne podcasten. Jeg håper at du vil bli medlem på Patreon dersom du er en person som finner verdi i dette prosjektet, og som derfor har lyst til å støtte meg med et lite beløp i måneden. På Patreon kan du støtte meg med 5, 8 eller 14 dollar i måneden. Det bør ikke tilsvare mer enn en kopp kaffe i uke, og ved hjelp av din støtte kan jeg fortsette å jobb med SinnSyn.
  Jeg liker å jobbe med SinnSyn og WebPsykologen, men jeg bruker enormt med tid på dette. I tillegg er det mer kostnadskrevende enn man skulle tro rent økonomisk sett. Hvis du setter pris på det du får her på SinnSyn, og har mulighet og lyst til å bli medlem på Patreon med et lite beløp i måneden,kan du bidra til å holde hjulene i gang her på podcasten, og dersom flere av dere støtter podcasten med en liten sum, kan jeg gradvis øke både kvalitet og kvantitet på hele prosjektet. Som takk for søtten, vil du også få mye ekstramateriale. Denne korte episoden innledet med en smakebit fra et lengre lydopptak og filmopptak som altså er publisert i sin helhet på Patreon og venter på deg som blir medlem på SinnSyns mentale helsestudio. Et medlemskap har ingen bindingstid, og det er noe du kan si opp med et tastetrykk. Dette er en finansieringsmodell som belager seg på tillit og støtte. Patreon er en side for artister og andre folk som lager innhold, men som i utgangspunktet ikke har mulighet til å tjene så mye på dette innholdet. I prinsippet er SinnSyn gratis for alle, og det skal det fortsette å være. Likevel håper jeg at noen av dere som hører på, synes det er verdt å støtte podcasten med en liten sum, og på den måten kan innholdsskapere som meg selv få noe tilbake for all tiden og kreftene som legges inn i arbeidet. For dere som ikke har mulighet til å støtte SinnSyn, er d

  • 13 min
  #181 - Digital helse

  #181 - Digital helse

  Vi har flere psykologer nå enn noen gang, men behovet i befolkningen er større enn dagens helsetilbud kan dekke. Jeg snakker med Svein Øverland om mulighetene innenfor «digital psykisk helse».
  Jeg tror at mennesker kan hente mye psykisk helse på andre arenaer enn psykiatrisk poliklinikk eller kommunale helsetjenester. Men av og til trenger vi litt hjelp, og da hender det at man søker kontakt med helsevesenet, men dessverre får mange avslag på behandling. Ressursene i offentlig psykisk helsevern kan ikke omfavne alle som opplever behov for behandling. Det er heller ikke sikkert at alle som opplever behov for behandling, skal ha behandling, og at man ved å utstyre alle mennesker med psykologer gjør folk flest til pasienter, men det er en annen sak. Jeg håper at SinnSyn er en arena hvor folk indirekte kan få psykologiske helsegevinster ved å sette seg litt mer inn i psykologi, og dernest bruke denne kunnskapen som springbrett for å opparbeide seg mer innsikt i egne mønstre og tendenser. Mange skriver til meg og forteller at de har fått hjelp av én eller flere episoder her på SinnSyn, og det er noe av det hyggeligste jeg leser. 
  I dagens episode skal jeg snakke med en pioner innenfor psykisk helse mediert av digitale verktøy. Han heter Svein Øverland, og han begynte med digital helse lenge før noen andre, og jeg tror faktisk han begynte med Internett før de fleste. Han er en ledende ekspert på dette området i Norge, og han viser oss hvordan vi kan dra veksel på digitale løsninger for å hjelpe oss selv eller pasienter. Jeg hørte han forelese om dette i 2 timer, og deretter hadde vi en samtale om tematikken. Dagens hovedsegment består altså av en samtal med psykologspesialist Svein Øverland.

  For den psykologisk interesserteEr du mer interessert i mennesket indre liv, relasjoner og selvutvikling, håper jeg du klikker deg inn på WebPsykologens bokhandel og sørger for at du får én eller flere av mine bøker i posten i løpet av få dager. Eventuelt kan du klikke deg inn på min Patreon konto og bli supporter av SinnSyn. På den måten støtter du dette prosjektet, og som takk for støtten får du en del ekstramateriale. Du får flere eksklusive episoder av SinnSyn, videomateraiell som ikke publiseres andre steder, og du kan høre meg lese og gjennomgå min første bok, Selvfølelsens Psykologi – Bedre selvfølelse ved å bruke hodet litt annerledes. Ved hjelp av en rekke psykologiske teorier forsøker jeg å lage et slags treningsprogram hvor man gjør øvelser som styrker selvbilde, selvfølelsen og mentale muskler. Er du blant de som finner verdi her på SinnSyn, og litt over middels interessert i psykologi og filosofi, så er medlemskap i SinnSynes mentale helsestudio kanskje noe for deg. Håper å se deg som Patreon-supporter. Du finner medlemskapet på www.patreon.com/sinnsyn.
   
  En annen måte å støtte podcasten på, er å kjøpe merchandise fra SinnSyn. Er du en person som liker å tenke litt dypere, og ser på denne typen refleksjon og ettertanke som mental trening, mener jeg at man bør ha treningstøyet i orden. På et nettsted som heter Teespring har jeg min egen butikk hvor du kan få kjøpt SinnSyns kolleksjon av «mentalt treningstøy». Kolleksjonen heter «Alt du tenker og føler er feil», og hvis du skjønner hva det slagordet forsøker å formidle, må du nesten ha en skjorte som reflekterer denne innsikten. Sjekk ut mine T-skjorter og hoodies på Tespring. Linken finner du i showrotes eller på webpsykologen.no. Takk for følge og takk for støtten!

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

  • 1 hr 24 min
  Når vi skuer hunden på hårene

  Når vi skuer hunden på hårene

  Tankefeller er mentale snarveier som hjelper oss å bearbeide informasjon raskt, men vi risikerer å gjøre grove feil. Tankefeller gjør oss skråsikre, selv om det vi tror er helt feil.Tankefeller eller kognitive forvrengningerVi gjør vurderinger hele tiden, og de fleste av oss tror at vi har forholdsvis god oversikt over hva som motiverer våre fortløpende vurderinger, men de fleste har langt mindre innsikt enn vi liker å tro. 
  Tankefeller, eller kognitive forvrengninger, er karakteristiske måter å tolke hendelser, oss selv, vår atferd, andre mennesker og verden på som ikke holder vann. Vi bearbeider informasjon hurtig og kommer fort fram til en rask og sikker konklusjon, men konklusjonen er beheftet med alvorlige feil fordi hjernen tok noen snarveier for å effektivisere informasjonsprosesseringen. Tankefeller er altså noe som kan oppstå når vi tar mentale snarveier. Snarveier kan være formålstjenlige fordi de sparer oss for krevende og omstendelig informasjonsbearbeiding, men de kan også føre oss på villspor.  Når man havner i dysfunksjonelle tankefeller kjennes det ut som om vi kommer fram til fakta selv om det vi tenker og føler er feil. Vi oppdager imidlertid ikke slurvingen i vårt eget mentale apparatur og lar oss lede av tankefellene, noe som kan føre til rigiditet og unyansert svart-hvitt- tenkning. 
  Noen ganger kan en person benytte seg så mye av bestemte tankefeller at det blir snakk om en utpreget kognitiv stil. Tankefeller er særlig iøynefallende ved depresjon, bitterhet, sinne, personlighetsforstyrrelser og i konflikt og mellommenneskelige problemer. Tankefellene leder til hurtige konklusjoner som aktiverer negative følelser og dysfunksjonell atferd. Negative følelser, på sin side, aktivere tendensen til å tenke i tankefeller. Det kan bli en ond sirkel.
  Listen over tankefeller er lang, og kjennskap til disse karakteristiske feilslutningene kan hjelpe oss å unngå dem. Ved å bli kjent med de ulike mentale snarveiene, kan vi kjenne igjen vårt eget mønster, få distanse til negative tanker, endre vårt tankemønster og bestemme oss for å hente fram alternative betraktningsmåter. Vi kan øve oss i å bearbeide informasjon på mer nyanserte måter. Det kan bidra til at negative følelser dempes, og det åpner opp for fleksible og nyansert tenkning og mer konstruktive handlemåter.
  I denne korte episoden introduserer jeg et par typiske tankefeller som kalles for glorie- og horn-effekten. Denne episoden er ikke en fullverdig utsendelse fra SinnSyn, men snarere en litt kortere promo-episode hvor jeg vil si noe kort om et interessant tema, men også peke deg i retning av min Patreon-side hvor du kan støtte podcasten og få mer materiale hver måned. Dette blir i så henseende en episode hvor jeg nettopp spiller av en kort vignett fra et foredrag som du kan høre i sin helhet på min Patreon-side. Som medlem på Patreon kan du støtte SinnSyn med en selvvalgt sum i måneden. Din støtte kan hjelpe meg å hold hjulene i gang på SinnSyn, utvikle prosjektet videre, lage flere og bedre episoder og prioritere arbeidet med podcasten stadig høyere. Det tar veldig mye tid, krefter og økonomi å lage og drifte denne podcasten, og hvis du finner verdi i det du hører her på SinnSyn, og i tillegg har mulighet og lyst til å gi et lite bidrag, så er altså patreon.com/sinnsyn stedet å gå. For prisen av en kopp kaffe i måneden kan du utgjøre en stor forskjell for meg og SinnSyn. Som takk for din støtte får du et eksklusivt medlemskap i mitt mentale treningsstudiohvor du får tilgang til øvelser, ekstra episoder av SinnSyn, videomateriell og andre fordeler som er forbeholdt supportere av podcasten. Du far altså god valuta for din investering, samtidig som du bidrar til å holde SinnSyn flytende. Jeg har ingen andre inntekter på dette prosjektet, bortsett fra ved salg av egne b

  • 19 min
  #180 - Hvordan tåler vi de andre?

  #180 - Hvordan tåler vi de andre?

  En liten løgn for å unngå en ubehagelig samtale, irritasjon som ikke blir uttrykt, et skrått blikk, en subtilt nedlatende kommentar, gamle minner og alt sammen påvirke relasjonen mellom fire mennesker som står hverandre nær. 
  Norsk forfattersentrum er en forening som formidler kontakt mellom forfattere og publikum. Jeg er selv medlem av denne foreningen som forfatter, samtidig som jeg av og til opptrer som fagperson i dialog med skjønnlitterære forfattere. Irene Gressli Haugen er leder for forfattersentrum på Sørlandet, og denne gangen har hun arrangert en samtale med forfatter Benedicte Meyer Kroneberg. 
  Hun er født i 1972 i Oslo, men bor på Hisøy utenfor Arendal. Hun har hovedfag i nordisk litteratur fra NTNU og jobber som lærer i ungdomstrinnet. Vi hadde lest en bok hun skrev tilbake i 2012. Den het «En rettferdig krig» og handlet om slagpasienten Hans som beveger seg mot et oppgjør med fysioterapeuten Terje. Eks-kona Karin, som er journalist, møter en gammel kjæreste. Svigersønnen Erik sitter fast i en hendelse han opplevde da han var soldat i Afghanistan og tilbringer dagene på Oslo S. Da Live, Eriks kone, reiser bort noen dager, må de alle ta stilling til hvem de er for hverandre og for seg selv.
  Denne samtalen skulle handle om hvordan vi tåler det andre. Det er en diskusjon om friksjonen mellom mennesker. Jeg likte boka til Benedicte Meyer Kroneberg veldig godt, og det var spennende å møte henne sammen med Irene Gressli Haugen. Dagens episode av SinnSyn er altså et opptak fra arrangementet som heter «fakta om fiksjon». Vi befinner oss på et hotell i Lillesand, 25. september 2019. 

  For den psykologisk interesserteEr du mer interessert i mennesket indre liv, relasjoner og selvutvikling, håper jeg du klikker deg inn på WebPsykologens bokhandel og sørger for at du får én eller flere av mine bøker i posten i løpet av få dager. Eventuelt kan du klikke deg inn på min Patreon konto og bli supporter av SinnSyn. På den måten støtter du dette prosjektet, og som takk for støtten får du en del ekstramateriale. Du får flere eksklusive episoder av SinnSyn, videomateraiell som ikke publiseres andre steder, og du kan høre meg lese og gjennomgå min første bok, Selvfølelsens Psykologi – Bedre selvfølelse ved å bruke hodet litt annerledes. Ved hjelp av en rekke psykologiske teorier forsøker jeg å lage et slags treningsprogram hvor man gjør øvelser som styrker selvbilde, selvfølelsen og mentale muskler. Er du blant de som finner verdi her på SinnSyn, og litt over middels interessert i psykologi og filosofi, så er medlemskap i SinnSynes mentale helsestudio kanskje noe for deg. Håper å se deg som Patreon-supporter. Du finner medlemskapet på www.patreon.com/sinnsyn.
   
  En annen måte å støtte podcasten på, er å kjøpe merchandise fra SinnSyn. Er du en person som liker å tenke litt dypere, og ser på denne typen refleksjon og ettertanke som mental trening, mener jeg at man bør ha treningstøyet i orden. På et nettsted som heter Teespring har jeg min egen butikk hvor du kan få kjøpt SinnSyns kolleksjon av «mentalt treningstøy». Kolleksjonen heter «Alt du tenker og føler er feil», og hvis du skjønner hva det slagordet forsøker å formidle, må du nesten ha en skjorte som reflekterer denne innsikten. Sjekk ut mine T-skjorter og hoodies på Tespring. Linken finner du i showrotes eller på webpsykologen.no. Takk for følge og takk for støtten!

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

  • 1 hr 2 min
  Hva er et geni?

  Hva er et geni?

  Mange tanker, som eksistensielt sett er tenkbare, er sosialt sett utenkbare fordi kulturen legger føringer for vår mentale utfoldelse. Det vi ikke kan artikulere, er vanskelig å tenke på, og det som er vanskelig å tenke på, er vanskelig å forstå.
  I denne episoden, som kun går ut til medlemmer av podcasten, skal jeg ta for meg geniet. Hva er egentlig et geni? Geniet er en person som bryter ut av de eksisterende forståelsene og forlater den ”språklig inneklemte virkeligheten”. Han berører et landskap som ligger utenfor menneskelig erkjennelse og det kan være farlig.
   
  Mennesker har den eminente egenskapen at de kan ”binde tid”. Erfaringer kan formidles i språket og føres videre, noe som gjør at vi ikke ene og alene er prisgitt nedarvede overlevelsesmekanismer. Vi kan tilegne oss verdens erfaring fordi den er tilgjengelig i språket og skriftspråket.
   
  Hvis Moses, Confucius, Buddha, Mohammed, Jesus og St. Paul kan betraktes som influensere, og det var de, er det bare fordi «signalene» deres er blitt videreført til oss ved hjelp av menneskets symbolsystem. Jeg tror ikke det er mulig å overdrive språkets betydning for menneskeheten.

  Bli medlem på Patreon
  Denne episoden er kun et kort utdrag fra en lengre episode som er publisert på min Patreon side. Jeg legger ut en liten smakebit her, og jeg håper at det frister flere av dere, som finner verdi på SinnSyn, til å støtte prosjektet. På www.patreon.com/SinnSyn har jeg etablert et Mentalt treningsstudio hvor du får tilgang på eksklusivt ekstramateriale. På Patreon publiserer jeg videoer, ekstra episoder av SinnSyn og konkrete selvhjelpsøvelser. Som medlem på min Patreon side kan du også høre meg lese mine egne bøker, og først ut er «Selvfølelsens Psykologi - Bedre selvfølelse ved å bruke hodet litt annerledes». Hver måned leser jeg et par kapitler, og på slutt av hvert kapittel vil jeg utfordre deg til å implementere de psykologiske og filosofiske ideene i ditt eget liv ved hjelp av konkrete øvelser. Jeg er overbevist om at hjernen er en muskel som trenger trening, på lik linje med resten av kroppen. Har du sterke muskler i armer og bein, klare du kanskje å løfte tunge kasser. Har du solide mentale muskler, klarer du å stå i utfordringer, håndtere stress, lodde dybden i deg selv og skape et meningsfullt liv med gode relasjoner. På SinnSyns mentale helsestudio inviteres du til flere dypdykk i menneskets indre liv, og det gjøres i samme takt og tone som du er vant til fra den åpne podcasten. Jeg håper at du vil bli medlem på Patreon dersom du er en person som finner verdi i dette prosjektet, og som derfor har lyst til å støtte meg med et lite beløp i måneden. På Patreon kan du støtte meg med 5, 8 eller 14 dollar i måneden. Det bør ikke tilsvare mer enn en kopp kaffe i uke, og ved hjelp av din støtte kan jeg fortsette å jobb med SinnSyn.
  Jeg liker å jobbe med SinnSyn og WebPsykologen, men jeg bruker enormt med tid på dette. I tillegg er det mer kostnadskrevende enn man skulle tro rent økonomisk sett. Hvis du setter pris på det du får her på SinnSyn, og har mulighet og lyst til å bli medlem på Patreon med et lite beløp i måneden,kan du bidra til å holde hjulene i gang her på podcasten, og dersom flere av dere støtter podcasten med en liten sum, kan jeg gradvis øke både kvalitet og kvantitet på hele prosjektet. Som takk for søtten, vil du også få mye ekstramateriale. Denne korte episoden innledet med en smakebit fra et lengre lydopptak og filmopptak som altså er publisert i sin helhet på Patreon og venter på deg som blir medlem på SinnSyns mentale helsestudio. Et medlemskap har ingen bindingstid, og det er noe du kan si opp med et tastetrykk. Dette er en finansieringsmodell som belager seg på tillit og støtte. Patreon er en side for artister og andre folk som lager innhold, men

  • 9 min
  #179 - Brainsex og de som aldri blir forelsket

  #179 - Brainsex og de som aldri blir forelsket

  Her kan du kjøpe bøkene fra Psykolog Sondre Liverød (WebPsykologen) til best pris og gratis frakt.
  Marlen Birkeland er en journalist i VG som ringer meg fra tid til anne. Denne gangen ville hun snakke om forelskelse. Hun lurer på hvorfor noen mennesker aldri forelsker seg. I mailen skriver hun følgende:
  «Jeg skal sette i gang med en sak med foreløpig tittel "derfor blir du ikke forelsket" der jeg vil utforske hva som er grunnen til at noen konstant blir forelsket - mens andre sjelden eller aldri opplever det.»
  Jeg tar opp samtalen, og den kommer i andre segmentet av dagens episode. Før det vil jeg snakke litt generelt om forholdet mellom menn og kvinner. I utgangspunktet ser jeg på meg selv som forholdvis liberal. Jeg har ingen sterke meninger om mennesker med ulike preferanser, selvopplevelser eller seksuelle legninger, men jeg klarer ikke helt å fri meg fra ideen om at det er en reel forskjell på menn og kvinner på gruppenivå. Kanskje er det et kontinuum mellom det maskuline og det feminine, og hvert individ befinner seg på denne skalaen. Noen befinner seg midt på og kan identifisere seg som både mann og dame, men de fleste av oss befinner oss på en plass hvor vi har en forholdvis klar opplevelse av å tilhøre det ene eller det andre kjønnet. Uansett om det forholder seg slik eller ikke, så er jeg i alle fall sikker på at det er biologiske forskjeller på kjønn. Det finnes aktivister som hevder at vår oppfattelse av ulikheter mellom kjønn er en sosial konstruksjon, og det synes jeg er provoserende. Jeg er enig i at forskjellsbehandling og ulike forventninger og krav til menn og kvinner har vært et kjempeproblem, og at likestilling er et uhyre viktig prinsipp å holde høyt og kjempe for, men å påstå at menn og kvinner er grunnleggende like, at alle forskjellene er sosialt og kulturelt betinget, er vås. Forskjellsbehandling er ofte forankret i sosiale føringer, og det må vi fortsette å utligne så godt vi kan, men vi trenger ikke påstå at menn og kvinner er helt like for å få til det.
  I første del av dagens episode skal jeg presentere en bok av Ann Moir og David Jessel. Den heter «Brainsex» og handler om hva som egentlig er forskjellen på menn og kvinner. Det har ikke så mye å gjøre med dagens hovedtema, som altså handler om hvorfor noen aldri forelsker seg, men kjønnsforskjeller kan kaste litt lys over hvordan vi forholder oss til relasjoner og parforhold. 
  Kanskje er det en brannfakkel å påstå at det er en forskjell på menn og kvinner, i en tid hvor det er politisk korrekt å hevde at alle forskjeller egentlig bare er sosiale konstruksjoner, men jeg mener at forskjellen mellom menn og kvinner ikke kan reduseres til kulturelle føringer, sosiale betingelser eller inngrodde kollektive forventninger. Menn og kvinner er skrudd sammen på forskjellige måter, noen hevder sågar at de er fra forskjellige planeter, og det gjør at de krangler, ryker uklare og misforstår hverandre. Å late som om vi egentlig er helt like, men sosialt hjernevaska til å tro på stereotype kjønnsforskjeller, er etter mitt skjønn ingen god strategi. Er det ikke bedre om vi innser at det er en reell forskjell på menn og kvinner, anerkjenne ulike styrker og svakheter, slik at vi kan forstå hverandre og samarbeide på best mulig måte. Dette betyr selvfølgelig ikke at alle kvinner er typiske kvinner og alle menn er slik som menn typisk er, men at det finnes tendenser som kaster lys over de forskjellene vi må ta hensyn til å for å lage sosial fellesskap som fungerer på best mulig måte.

  For den psykologisk interesserteEr du mer interessert i mennesket indre liv, relasjoner og selvutvikling, håper jeg du klikker deg inn på WebPsykologens bokhandel og sørger for at du får én eller flere av mine bøker i posten i løpet av få dager. Eventuelt kan du klikke deg inn på min Patreon konto

  • 1 hr 2 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
1 Rating

1 Rating

Top Podcasts In Self Help

Listeners Also Subscribed To