
356 episodios

Kurer NRK
-
- Arte
Interesserer du deg for medienes historie, nåtid og framtid? Da er Kurer programmet for deg. Hvordan påvirker mediene oss? Og hva skjer med demokratiet i en digital mediehverdag? Dette er sentrale temaer i Kurer.
-
Kurer 600: Mediekritikk i Norge
Det er ikke uten grunn at mediene ofte kalles den fjerde statsmakt, for journalister og redaktører har mye makt. Makt til å definere hva vi skal snakke om, og makt til å påvirke oss. Derfor er det viktig at noen har oppgaven å se mediene i kortene, og passe på dem. I dette siste programmet, skal Kurér prøve å se hvordan det står til med den norske mediekritikken i starten av 2020.
-
Kurer 599: Sportsjournalistikken i dvale
Hva gjør koronaviruset med sportsjournalistikken?
-
Kurer 598: Nyhetsunnvikerne
Hverdagen vår er fylt til randen med nyheter fra hele verden. Vi har tilgang til ferske nyheter hver eneste time i døgnet, året rundt. Undersøkelser viser at en av ti av oss velger å ignorere nyhetene. Forskerne kaller denne gruppen nyhetsunnvikere. Kurer spør hva det er som får oss til å velge bort nyheter, og om det kan være et demokratisk problem?
-
Kurer 597: Rettighetskrigen
Videostrømmetjenestene har gitt oss en revolusjon som har fått store ringvirkninger i mediebransjen. Det at vi er blitt vant til at vi kan se de filmene og tv-seriene vi vil, når det passer oss, har ført til en krig om å sikre seg verdensomspennende rettigheter på attraktivt innhold. Kurér ser nærmere på hvordan de norske selskapene klarer seg når mediegigantene dominerer markedet.
-
Kurer 596: Verden sett fra Norge
De 20 årene fra midten av 70-tallet og frem til 1995 var utenriksstoffets gullalder i norske medier. Opp til 35 faste korrespondenter sendte oss daglige rapporter fra alle verdensdeler. Nå i 2020 sitter de fleste utenriksreporterne hjemme i Norge for å gjøre den samme jobben.
-
Kurer 595: Svikter vi Julian Assange?
I 2010 offentliggjorde Wikileaks en mengde hemmelig stoff som blant annet avslørte at USA hadde begått alvorlige krigsforbrytelser i både Irak og Afghanistan. USA ønsker å få Wikileaksgründer, australske Julian Assange utlevert, for å dømme han for lekkasjen. Hva vil det bety for pressefriheten i verden om Assange blir utlevert?