5 episodes

SuomiCast on projekti joka aloitettiin mielenjohteesta vuonna 2013 ja ajankohtainen podcast, jossa keskustellaan ajankohtaisista uutisista ja mielenkiintoisimmista asioista. Aiheinamme on mehukkaimmat uutisotsikot ja artikkelit. Keskustelijoina toimivat Kristian Mether ja Arttu Arajoki. Käsittelemme aiheita erilaisista näkökulmista ja vertailemme niitä eri aihepiireihin.

SuomiCas‪t‬ SuomiCast

  • News

SuomiCast on projekti joka aloitettiin mielenjohteesta vuonna 2013 ja ajankohtainen podcast, jossa keskustellaan ajankohtaisista uutisista ja mielenkiintoisimmista asioista. Aiheinamme on mehukkaimmat uutisotsikot ja artikkelit. Keskustelijoina toimivat Kristian Mether ja Arttu Arajoki. Käsittelemme aiheita erilaisista näkökulmista ja vertailemme niitä eri aihepiireihin.

  SuomiCast 005 - Koira Vankilassa

  SuomiCast 005 - Koira Vankilassa

  Terve kaikille kuuntelijoille. SuomiCast on ajankohtainen podcast, jossa keskustellaan ajankohtaisista uutisista ja mielenkiintoisimmista asioista. Aiheinamme ovat mehukaimmat uutisotsikot ja artikkelit. Paikalla jälleen Kristian Mether ja Arttu Arajoki.

  SuomiCastin osiot tässä jaksossa ovat seuraavat:

  Kuulumiset = Pääsiäisloma alkaa. Sairaskertomus, SuperNova-limun ensimietteet, uuden naruto pelin hehkutusta PS3:lle.

  Aiheet = Pikmin3 pelin julkaisu lähestyy kovaa vauhtia kommentoimme mielipidettämme asiaan. Pohjois-Korea analyytiikkomme Arttu kertoo uusimmat kuulumiset. Satelliittien yhteentörmäys kiinnitti huomiomme josta aihepiiri suistui raiteelta kilpailemiseen. Kerroimme omat kantamme Warrenin autokolariin ja analysoimme hiukan tilannetta. Google päivitti GMailin iOS:lle keskustelumme siirtyy myös mobiili-laitteisiin. New yorkin kummallinen myyyntikielo sokerijuomille on viimeisenä pohdiskeluissa.

  Lehtikatsaus = Luvassa tarkastajien boikotointia Metro-asemilla, tiekylttien ruotsiksi merkityt sanat ja väärinkirjoittamisen taitoa. Viimeisenä kerromme nuuskan salakuljettamiseen omat kantamme lehtiartikkeliin.

  • 47 min
  SuomiCast 004 - Ahne kuin Kroisos Pennonen

  SuomiCast 004 - Ahne kuin Kroisos Pennonen

  Heipä hei kaikille kuuntelijoille. SuomiCast on ajankohtainen podcast, jossa keskustellaan ajankohtaisista uutisista ja mielenkiintoisimmista asioista. Aihenamme ovat mehukkaimmat uutisotsikot ja artikkelit. Keskustelijoina jälleen Kristian Mether ja Arttu Arajoki.

  SuomiCastin osiot tässä jaksossa ovat seuraavat:

  Kuulumiset = Puhutaan hiukan pakkasesta.

  Aiheet = Ihmettelemme HTC:n tapaa julkistaa uuden Sosiaalisen Median puhelimen tietoja jotka eivät välttämättä ole faktaa. StoneHengen mystinen historia kiehtoo ja herättää mielipiteitä ajatuksissamme. Venezuelan vaalikamppailu käy tiivinä ja kerromme mielipiteemme siitä. Muistelemme myös Japanissa sattunutta maanjäristystä ja Tsunamia. Eriskummallinen oikeudenkäynti Venäjällä kummastuttaa ja siitä seuraa analysointia. Pohdimme lopuksi myös THL:n terveyskriisiä ja antibiottien vaikutusta viruksiin.

  Lehtikatsaus = Pohdimme sitä miksi Hallitus kaavailee vuokrakämppiä yhä enemmän Helsinkiin. Pysäköintipolitiikkasta kuullaan mielipiteitä ja keskustelu siirtyy alkoholin, makeisten ja tupakan pariin. Lopuksi vielä Unkarin kevätrullat saavat myös oman pienen keskustelutuokionsa.

  • 44 min
  SuomiCast 003 - Olisiko URL:n vaihto sopivaa?

  SuomiCast 003 - Olisiko URL:n vaihto sopivaa?

  Tervehdys jälleen kerran kaikille kuuntelijoille. SuomiCast on ajankohtainen podcast, jossa keskustellaan ajankohtaisista uutisista ja mielenkiintoisimmista asioista. Aihenamme ovat mehukkaimmat uutisotsikot ja artikkelit. Keskustelijoina jälleen Kristian Mether ja Arttu Arajoki.

  SuomiCastin osiot tässä jaksossa ovat seuraavat:

  Kuulumiset: Kuulemme Artun tunnelmia kisaviikonlopusta ja siitä miten kilpailut etenivät. PS3:n demokatsauksista on juttua mm. Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3, Ni no Kuni: Wrath Of The White-Witch, Sly 4 peleistä ja ennakkomielipiteitä.

  Aiheet: Tässä osiossa pohditaan Metrokohua joka aiheutti raivokohtauksia ja ristiriitaisia tunteita ihmisissä. Kiinnostavana puheen aiheena oli myös F1-kisakaavailut Kapkaupungissa josta tuli monenlaista näkökulmaa esiin. Puhuttiin myös siitä miten pelaajat suhtautuvat uuteen hahmoluokkaan Borderlands 2:sessa. Kerroimme omat näkemykset Japaninmaanjäristykseen ja mietimme millä lailla avaruus mahtoi liittyä koko touhuun. JimiHendrixin uusin albumi oli myös päivän kuumin puheen-aihe jossa myös oli legendaarinen rap-artisti "Tupak" keskusteluaiheena. Kelly Osbournesta keskusteltiin myös ja myös epilepsiasta ja sen vaikutuksista.

  Lehtikatsaus = Opintotuen joukkomarssi Senaatintorilla kiinnitti huomiomme lehtiartikkelissa. Vantaankoskella sattunut Parkkisekasorto ja pakastemarjat sekä Kyproksen tilanne rahajupakassa ihmeteltiin. Ja lopuksi vielä SM-liigan playoffit olivat myös kiinnostuksen kohteina tällä kertaa.

  • 1 hr 35 min
  SuomiCast 002 - Viidakon Crysis

  SuomiCast 002 - Viidakon Crysis

  Terve taas kaikille kuuntelijoille. SuomiCast on ajankohtainen podcast, jossa keskustellaan ajankohtaisista uutisista ja mielenkiintoisimmista asioista. Aihenamme ovat mehukkaimmat uutisotsikot ja artikkelit. Keskustelijoina jälleen Kristian Mether ja Arttu Arajoki.

  SuomiCastin osiot tässä jaksossa:

  Kuulumiset= Tässä osiossa kerromme kuulumisiamme, Crysis 2 pelin arvostelua juuri ennen kuin kolmonen kerkeää täyteen myyntiin yms.

  Aiheet= Tässä osiossa keskustelemme laajemmin uudesta Paavista, kerromme myös ikävästä hamsteri-kohusta, joka aiheutti analysointia alkoholin vaikutuksista. Aiheena on myöa ABC Studiosin omituinen tapa lopettaa sarjat ennen aikojaan, lisäksi keskustelemme "Mahtavan OZin" ensinäytöksessä saamasta lippukassasta. Saksan raju tulipalo oli myös keskustelun kohteena monien lapsiuhrien vuoksi. Kasviksen kaksijakoiset haitta- ja hyötyvaikutukset ovat myös vahvasti esillä.

  Lehtikatsaus= Bussikuskin omituiset töppäilyt kummastuttivat myös Helsingissä, tämän jälkeen keskusteltiin Kimin Räikkösen mestaruuspaineista. Yle myös kertoi, että haluaa esittää koripallon
  EM-kisat kanavallaan. Keskustelemme myös Mila Kunisista ja hänen roolistaan "Mahtavassa OZissa".

  • 38 min
  SuomiCast 001 - Eikai tyttö vain joudu pellolle

  SuomiCast 001 - Eikai tyttö vain joudu pellolle

  Hei kaikille kuuntelijoille. SuomiCast on ajankohtainen podcast jossa keskustellaan ajankohtaisista uutisista ja mielenkiintoisimmista asioista. Aiheinamme on mehukkaimmat uutisotsikot ja artikkelit. Keskustelijoina toimivat Kristian Mether ja Arttu Arajoki.

  SuomiCastin osiot tässä jaksossa:

  Kuulumiset = Tässä osiossa tulemme kertomaan kuulijoillemme kuulumisia yms.

  Aiheet = Tässö osiossa pohditaan sitä kuinka Pohjois-Korea vaikuttaa muihin maihin ja kuinka tiukat turvasäännöt massa on. Lisäksi kuulemme aiheita mm. Facebookin uudesta päivityksestä. Kuten myös ubisoftista jolla on 2 vuotta ollut kehitystä Assasin's Creed Black Flag pelistään. Mukana on myös juttua Oscar-gaalasta ja lopuksi päästään vielä Jokereiden runkosarjan ja Disneyn elokuvien pariin.

  Lehtikatsaus = Tässä osiossa kerromme mielipiteemme päivän uutisotsikoista. Aiheena ovat Verkkohyökkäykset ja IFK:n sääliplayoffit ja paljon muuta.

  • 27 min

Top Podcasts In News

Listeners Also Subscribed To