245 episodios

Podcasten om dansk politik med fætrene Qvortrup

Borgen unplugged Qvortrup Media

  • Noticias
  • 4.0, 1 valoración

Podcasten om dansk politik med fætrene Qvortrup

  Støjberg og Brostrøm tog scenen

  Støjberg og Brostrøm tog scenen

  Mens rød blok – og især statsministeren – kan notere sig rekordhøj opbakning, præger især to sager billedet: Corona og Instrukskommissionen. I forhold til barnebrudene trak Inger Støjberg en kanin op af hatten: Et helt ukendt notat. Men er det så vigtigt, som Støjberg hævder – hvorfor har hun så ikke lagt det frem for længe siden? Det spørgsmål forsøger vi at give et svar på, ligesom vi også ser nærmere på regeringen, der i flere omgange under Corona-krisen har tromlet Brostrøm og Mølbak. Fredag gav regeringen os alle sammen noget andet at tale om, nemlig en delvis åbning af grænserne. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Henrik Qvortrup har svarene.

  • 55 min
  Løj statsministeren?

  Løj statsministeren?

  Mette Frederiksen har høstet roser for sin håndtering af Corona-krisen, og sjældent har en statsminister været så populær. Men nu bliver der sat spørgsmålstegn ved den forklaring, statsministeren gav til befolkningen, da hun lukkede landet ned og gentagne gange sagde, at det skete på baggrund af myndighedernes anbefalinger. Er den ellers urørlige Mette Frederiksen pludselig blevet sårbar? Og hvad med Inger Støjberg? Kan hun holde til presset i Instrukskommissionen? Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Henrik Qvortrup har svarene.

  • 52 min
  Ingen over, ingen ved siden af Frederiksen

  Ingen over, ingen ved siden af Frederiksen

  Suverænt har statsministeren sat sig på dansk politik. Folk er ellevilde med hende, og oppositionens spagfærdige forsøg på at udfordre hende løber ud i sandet. Mette Frederiksen tog i går således fuldstændig luften ud af de angreb, som oppositionen ellers havde planlagt at sætte ind under partilederdebatten. Vi runder også Instrukskommissionen, hvor nettet strammes om Inger Støjberg. Spørgsmålet er, om den bliver et problem for Støjberg, for Ellemann eller for dem begge? Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Henrik Qvortrup har svarene.

  • 52 min
  Går Pape efter struben på Ellemann?

  Går Pape efter struben på Ellemann?

  Mette Frederiksen sidder stadig totalt på dansk politik. Men mens statsministeren således har taget scenen og annonceret genåbningen af Danmark, udfolder der sig samtidig en benhård kamp mellem Venstre og Konservative. Overvejer Pape mon at udfordre Ellemann, der står stadig mere svækket? Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Henrik Qvortrup har svarene.

  • 55 min
  Pludselig blev regeringen bange for at udskamme

  Pludselig blev regeringen bange for at udskamme

  Regeringen har ikke bare indført skrappe love i kampen mod Corona. Den bruger også løftede pegefingre og udskamning som et værktøj. Det er ikke ligefrem noget, der er specielt populært alle steder i erhvervslivet - og heller ikke på Christiansborg, hvor de borgerlige undrer sig. Nu er regeringen så også på retræte. Forhandlingerne om fase 2 af genåbningen af Danmark fortsætter, men nu stiger smittetrykket, så spørgsmålet er, hvor langt regeringen tør gå. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Henrik Qvortrup har svarene.

  • 58 min
  Hvordan kommer Ellemann ind i kampen?

  Hvordan kommer Ellemann ind i kampen?

  Regeringen vil først umiddelbart inden 10. maj sige, hvordan fase 2 af genåbningen af landet kommer til at se ud. Især Venstre presser på for en mere langsigtet strategi, men Ellemann bliver beskyldt for at sparke åbne døre ind – og det gjorde han i en uge, hvor både blå og røde partier kritiserede sundhedsmyndighederne for skiftende og modstridende meldinger. Mette Frederiksen kan glæde sig over, at et massivt flertal i befolkningen bakker op om regeringens linje. Men hvor længe endnu holder danskernes tålmodighed? Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Henrik Qvortrup har svarene.

  • 44 min

Reseñas de los clientes

4.0 de 5
1 valoración

1 valoración

Top podcasts de Noticias

Otros usuarios también se han suscrito a