289 episodios

Podcasten om dansk politik med Lars Trier Mogensen og Thomas Qvortrup.

Borgen unplugged Qvortrup Media

  • Noticias
  • 4.5 • 2 valoraciones

Podcasten om dansk politik med Lars Trier Mogensen og Thomas Qvortrup.

  Oprør i S-baglandet

  Oprør i S-baglandet

  Mette Frederiksen oplever nu for første gang i sin tid som formand for Socialdemokratiet uro på bagsmækken. Det er strammerkursen på udlændingepolitikken, der driller og som har fået dele af baglandet til at stille sig på bagbenene. Kan statsministeren få styr på tropperne, inden det kommer ud af kontrol og risikerer at skabe den splittelse, som partiet ellers har været forskånet for siden tiden under Helle Thorning-Schmidt? Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Lars Trier Mogensen har svarene.
  Borgen Unplugged produceres i samarbejde med www.bagsvaerdlakrids.dk

  Tesfayes fatamorgana er en trumf

  Tesfayes fatamorgana er en trumf

  Regeringens aftale med Rwanda minder næsten om en fupmail fra Nigeria: Hvis du bare lige begynder med at overføre 21 mio. kr. til en afrikansk konto, så vil din lykke være gjort. Aftalen er nemlig kun en hensigtserklæring, og Rwanda forpligter sig ikke engang til at ville oprette modtagelseslejre for asylansøgere fra Danmark. Ikke desto mindre er aftalen et taktisk trumfkort for udlændingeminister Mattias Tesfaye: Endnu engang har han sat Venstre og de Konservative skakmat i den hjemlige udlændingepolitik, og frem mod næste valg kan regeringen i det mindste hævde at arbejde for at indfri et af Socialdemokratiets mest markante valgløfter. Også i den fortsatte corona-ballade er det lykkedes for regeringen at tæmme oppositionen: De borgerlige partier har fået ret – og fået rykket genåbningen en anelse frem - til gengæld har statsminister Mester Frederiksen fået fred. Sågar samtidig med at borgerkrigen er brudt ud i flammer i blå blok: Venstres rottweiler Claus Hjort Frederiksen er gået hårdt til angreb på sin tidligere høvding Lars Løkke Rasmussen. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Lars Trier Mogensen har svarene.
  Borgen Unplugged produceres i samarbejde med www.bagsvaerdlakrids.dk

  Ja, Radikale - I er for naive

  Ja, Radikale - I er for naive

  Tålmodigheden er endelig ved at slippe op hos støttepartierne: Radikale Venstre skammer sig ligefrem og begræder, at man hjalp Mette Frederiksen til magten. Politisk leder Sofie Carsten Nielsen spørger, om partiet har været for naivt. Og svaret er klart: Ja, hverken Radikale eller Enhedslisten har nogen reel indflydelse på S-regeringen. Men hvor og hvornår reagerer de? Senest er de to støttepartier blevet ydmyget i både udlændinge- og klimapolitikken. Finder de sig i alt? Eller er statsministeren ved at overspille sine kort? Samtidig er der bal i den borgerlige: Det løsgående missil Jens Rohde har netop givet Kristendemokraterne comeback på Christiansborg. Hvilken betydning får Rohdes indmeldelse for Kristendemokraterne? Og hvilken betydning får det for den i forvejen fragmenterede blå blok? Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Lars Trier Mogensen har svarene.
  Borgen Unplugged produceres i samarbejde med www.bagsvaerdlakrids.dk

  Mestertræk af Tesfaye

  Mestertræk af Tesfaye

  Med aftalen om endnu strammere regler for statsborgerskab har udlændingeminister Mattias Tesfaye sat VLAK-partierne skakmat: Ganske vist har Venstre, Konservative og Liberal Alliance fået trukket S-regeringen yderligere til højre, men det er Socialdemokratiet, som indkasserer den politiske gevinst. Med Mattias Tesfaye i spidsen har S-regeringen nu fået slået fast, at de mener strammerkursen for alvor – og da støttepartierne samtidig lægger afstand til ugens store aftale, er det dermed endegyldigt lykkedes for Socialdemokratiet at vriste sig fra af venstrefløjen i udlændingedebatten. Samtidig har det været en dårlig uge for de klassiske strammere: Det er gået fra slemt til værre for Morten Messerschmidt, der bedyrer, at han er uskyldig – men i næste uge vil et flertal ophæve hans immunitet. Er sagen kun et problem for Messerschmidt selv, eller vil de sidste DF-vælgere nu løbe skrigende bort? Og hvad med Naser Khader og hans sager om intimidering af kritikere? Kan Pape blive ved med at holde den sag ud i strakt arm? Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Lars Trier Mogensen har svarene.
  Borgen Unplugged produceres i samarbejde med www.bagsvaerdlakrids.dk

  Messerschmidt for retten

  Messerschmidt for retten

  Nedturen for Dansk Folkeparti fortsætter - nu for alvor: Bagmandspolitiet har netop rejst sigtelse mod næstformand Morten Messerschmidt for misbrug af EU-midler, og dermed er hans formandsdrømme brast. I hvert fald foreløbigt. Retssagen kan grave det dybe hul, som Dansk Folkeparti står nede i, endnu dybere. Konservative er samtidig blevet ramt af en shitstorm, efter Naser Khader først kom under beskydning for at have intimideret sine kritikere, og dernæst valgte at gå på sygeorlov. Misbruger politikerne muligheden for bare at trække sig, når problemerne vokser dem over hovedet? Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen har heller ikke meget at glæde sig over: Partiet har ikke haft dårligere meningsmålinger i 25 år. Kan det lykkes Ellemann at udnytte Khader-missæren til at kradse vælgere tilbage fra de Konservative, eller kan Ellemann se frem til at miste endu flere vælgere til Løkkes nye parti? Midt i det borgerlige morads er det dog alligevel lykkedes for oppositionen at presse S-regeringen til at lempe restriktionerne tidligere. Har statsminister Mette Frederiksen for første gang under coronakrisen givet efter for et politisk pres? Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Lars Trier Mogensen har svarene.
  Borgen Unplugged produceres i samarbejde med www.bagsvaerdlakrids.dk

  Støttepartierne bliver kørt over

  Støttepartierne bliver kørt over

  Socialdemokratiet elsker asfalt - ligesom de borgerlige partier. Regeringens nye transportudspil er derfor en invitation til forlig med blå blok, men skaber derfor også stor utilfredsshed blandt støttepartierne. De havde håbet på mindre motorvej, mere kollektiv trafik og endnu mere CO2-reduktion. Men S-regeringen satser åbenlyst på et bredt samarbejde henover midten. Nu også i udlændingepolitikken, hvor det med aftalen om den såkaldte taskforce, der skal se på, om de danske børn kan hentes hjem fra Syrien, er lykkedes at dæmpe gemytterne. I hvert fald for en tid. For uenighederne ligger fortsat og lurer, og presset på udenrigsminister Jeppe Kofod er bestemt ikke gået væk. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Lars Trier Mogensen har svarene.
  Borgen Unplugged produceres i samarbejde med www.bagsvaerdlakrids.dk

Reseñas de los clientes

4.5 de 5
2 valoraciones

2 valoraciones

peberg ,

Bedste podcast

Jeg har været mange år her på jorden, 80 år og lever på Tenerife, har opgivet TV fra folketinget, da der er for mange afbrydelser, har reklameret. Har over 100 mega over kabel internet, så mit system virker. Nok om det, fandt jer og Bagsværd Lakrids, I gør det godt, glæder mig hver gang til jeres udsendelser. Dejligt at kunne følge med i Danmark, når man bor i udlandet. Tak for det.
Peter Berg

Top podcasts de Noticias

Otros usuarios también se han suscrito a