47 episodis

El podcast per fer de la teva escola una gran marca.

Branding Escolar en català Miquel Rossy

  • Educació

El podcast per fer de la teva escola una gran marca.

  Les escoles són marques humanes

  Les escoles són marques humanes

  Estem de celebració: 🎂 s'ha acomplert el primer aniversari d'aquest podcast.
  Per celebrar-ho, estrenem un canal de Telegram: https://t.me/brandingescolar
  El llibre THE HUMAN BRAND de Chris Malone i Suzanne Fiske ens ofereix una oportunitat per parlar de l'escola com a marca humana.

  • 9 min
  Entrevista a Paul Capriotti

  Entrevista a Paul Capriotti

  Què és la cultura corporativa i com influeix en la marca de l'escola? Per què volent destacar acabem venent tots el mateix: innovació, robòtica, personalització, projectes…? És cert que cada cop són més importants per a la marca les conductes coherents de les persones?

  Parlem amb Paul Capriotti, docent universitari de branding i comunicació.

  Transcripció de l'entrevista:
  https://paulcapriotti.wordpress.com/libros/
  Enllaç als llibres de Paul Capriotti
  https://paulcapriotti.wordpress.com/libros/

  • 29 min
  Atenció al client?? Sí. L'educació és atenció al client.

  Atenció al client?? Sí. L'educació és atenció al client.

  En l'episodi anterior he emprat aquesta expressió i algú se n'ha estranyat. Juan Carlos Jiménez, en una col·laboració a brandingescolar.com, n'explica el sentit.
  I no només atenció al client, sinó en primer lloc atenció al client intern, és a dir, companys i subordinats, si en tenim, i encara abans, atenció al client intern personalíssim.

  • 3 min
  Les famílies són part de la teva marca

  Les famílies són part de la teva marca

  Quan parlem de marca, no ens referim només als seus identificadors (nom, logo, colors, etc.), sinó sobretot a allò que representen, una identitat, és a dir una manera específica d’entendre el servei que ofereixen. Per això, la marca inclou també una cultura compartida entre els membres de l’organització. Però és possible que no hàgim pensat mai situar dins de la marca, els consumidors. Tanmateix hi són, perquè determinen –com qualsevol altre d’aquests factors– les característiques de la marca. I justament perquè hi són uns públics, no n’hi ha d’altres.

  • 8 min
  No tinguis por del vocabulari tècnic

  No tinguis por del vocabulari tècnic

  En el món del màrqueting i del branding s'usen un munt de paraules críptiques. No tinguis cap recança, si et trobes amb un "marqueter", a interrompre'l cada cop que calgui perquè t'introdueixi una expressió que no entenguis, ni deixis que t'envaixi per això un sentiment d'inferioritat.

  • 5 min
  Per què l'estratègia ha de ser simple?

  Per què l'estratègia ha de ser simple?

  Quan Apple va recuperar Steve Jobs, en canvi, es va produir el gran creixement de la marca. El primer producte d’aquella nova etapa va ser l’iMac, que –a banda d’incorporar els avenços d’adaptació a Interent (d’aquí, la ‘i’ inicial)– va tenir la grandíssima singularitat de ser de plàstic transparent i colors variats.

  No és sorprenent que l’èxit estrepitós de la companyia tecnològica vingui per una carcassa de plàstic? Algú dirà, amb raó, que el que hi havia darrere de la carcassa és una estratègia. És clar que sí! El que Steve Jobs cercava és que es convertís en un objecte estimat, que pogués entrar en la sala d’estar i en l’habitació dels nens.
  Parlem ara de les escoles. No podríem tenir també una estratègia simple que ens diferenciés dels altres centres i ens fes tenir l’èxit dels iMacs? L’experiència ens diu que no és fàcil. Les respostes de moltes escoles, a la pregunta “Què us fa diferents? Què teniu que els altres no tenen?” o bé són titubejants o bé molt convençudes d’una característica que realment no els diferencia.

  • 9 min

Top de podcasts a Educació