10 episodios

Tots els continguts de Ràdio Ciutat de Tarragona

#FarmaceuticsTGN – Ràdio Ciutat de Tarragona Ràdio Ciutat de Tarragona

  • Salud y forma física

Tots els continguts de Ràdio Ciutat de Tarragona

  Farmaserveis, un pas més cap a la digitalització

  Farmaserveis, un pas més cap a la digitalització

  Benvinguts i benvingudes a #FarmaceuticsTGN, l’espai del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, un espai per conèixer en més detall el motiu ser, la tasca i el dia a dia del sector farmacèutic.  Avui, 17 de maig, en motiu del Dia Mundial de la Hipertensió, parlarem de la plataforma que tenen a les farmàcies anomenada Farmaserveis i en concret sobre un dels serveis que ofereixen sobre la presa de la tensió.  Ho farem amb la vicepresidenta del COFT, Tània Piqué, amb qui descobrirem més sobre Farmaserveis, els beneficis que té pels pacients i també pels farmacèutics, com està relacionat amb el repte de al digitalització i també donarem alguns consells per controlar i detectar la hipertensió i coneixerem més a fons el paper de les farmàcies.  Farmaserveis és la plataforma de registre assistencial de la xarxa de farmàcies de Catalunya que té per objectiu de transformar la relació actual amb el pacient i connectar amb la seva salut digitalment. Farmaserveis comprèn la vessant pel professional farmacèutic on fa el registre de l’activitat professional, i la vessant pel pacient, on podrà accedir a aquestes dades i altres funcionalitats que incorporarà l’aplicació per l’usuari. En qualsevol cas, les dades estan custodiades en un repositori segur desenvolupat pel Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya.  Com sempre, per més informació sobre la tasca i els projectes del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, podeu visitar el seu web.

  • 12 min
  Programa de cribratge de càncer de còlon i recte

  Programa de cribratge de càncer de còlon i recte

  Benvinguts i benvingudes a #FarmaceuticsTGN, l’espai del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, un espai per conèixer en més detall el motiu ser, la tasca i el dia a dia del sector farmacèutic.  En aquest capítol parlarem del Programa de Detecció Precoç de Càncer de Còlon i Recte, ja que el cribratge de càncer de còlon i recte, que fins ara al Camp de Tarragona es feia a través dels Centres d’Atenció Primària (CAP), s’articularà a partir del mes d’abril a través de farmàcies col·laboradores.  El Programa de Detecció Precoç de Càncer de Còlon i Recte, que al Camp de Tarragona es va iniciar l’any 2015, té com a objectiu reduir la mortalitat per càncer de còlon i també disminuir el risc de patir-lo. Ara seran les farmàcies participants les que facilitaran a la població diana el kit de recollida de la mostra, proporcionaran informació sobre el procés, verificaran les dades i recolliran les mostres per enviar-les posteriorment al laboratori per a la seva anàlisi.  Per conèixer més sobre aquesta iniciativa i descobrir el paper del COFT en aquest cribratge comptem amb Toni Veciana, president del COFT, qui ens donarà tots els detalls sobre el programa.  Quin és el procés a seguir? Qui pot accedir a aquest cribratge? Quin és el seu objectiu?  Com sempre, per més informació sobre la tasca i els projectes del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, podeu visitar el seu web.

  • 7 min
  Enviament de medicaments i solidaritat a Ucraïna

  Enviament de medicaments i solidaritat a Ucraïna

  Benvinguts i benvingudes a #FarmaceuticsTGN, l’espai del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, un espai per conèixer en més detall el motiu ser, la tasca i el dia a dia del sector farmacèutic.  En aquest capítol parlarem de solidaritat o d’ajuda humanitària per la malaurada Guerra de Rússia a Ucraïna i que està mobilitzant a tanta gent per poder ajudar i també podem fer-ho a través del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona.  Davant la situació de conflicte armat que s’està produint a Ucraïna, han sorgit iniciatives ciutadanes amb l’objectiu de recollir, entre altres productes, medicaments i material sanitari. Per això el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya anima a la població a continuar col·laborant.  Des del COFT col·laboren amb l’ONG Farmamundi per aquesta donació de medicaments mitjançant aportacions econòmiques (número de compte, BANKINTER ES36-0128-7632-7701-0001-2607) explicant per quin motiu és així i posant molt èmfasi en tenir en compte la importància de canalitzar totes les donacions a través de circuits oficials.  Per conèixer més sobre aquesta col·laboració, descobrir el paper del COFT en aquesta ajuda i saber com col·laborar correctament comptem amb l’Iris Barreda, vocal d’oficina de farmàcia del COFT, qui ens donarà els millors consells per ajudar en tot allò que puguem.  Quin és el procés a seguir per fer una donació? A través de quin canal? Quin paper tenen les farmàcies? Com s’està portant a terme tot plegat i quina és la resposta de la ciutadania?  Com sempre, per més informació sobre la tasca i els projectes del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, podeu visitar el seu web.

  • 10 min
  El COFT i la URV s’uneixen per reduir el colesterol

  El COFT i la URV s’uneixen per reduir el colesterol

  Benvinguts i benvingudes a #FarmaceuticsTGN, l’espai del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, un espai per conèixer en més detall el motiu ser, la tasca i el dia a dia del sector farmacèutic.  En aquest capítol parlarem de colesterol i concretament d’un projecte del COFT en col·laboració amb la URV. Es tracta d’un estudi clínic amb seguiment a les oficines de farmacia que provarà la eficacia d’un producte per reduir el colesterol.  Per parlar d’aquest projecte comptem amb dues de les persones que treballen en ell. Per un costat tenim l’Inma Felipe, Vocal d’Alimentació del COFT i per altra banda, Gerard Aragonès, del departament de bioquímica i biotecnologia de la URV.  Què és el colesterol i com afecta? En què consisteix aquest estudi? Com pot ajudar a reduir-lo? Resoldrem aquestes i moltes més preguntes del projecte amb Felipe i Aragonés.  Com sempre, per més informació sobre la tasca i els projectes del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, podeu visitar el seu web.

  • 30 min
  El programa TAR, clau per combatre la sisena onada de Covid-19

  El programa TAR, clau per combatre la sisena onada de Covid-19

  Benvinguts i benvingudes a FarmaceuticsTGN, l’espai del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona a Ràdio Ciutat de Tarragona, un espai que ens ha de servir per conèixer amb més detall, el motiu de ser, la tasca i dia a dia del sector farmacèutic, el col·legi i els seus professionals, envers la ciutadania, i el seu valor en l’atenció i la proximitat.  En aquest nou programa amb què comencem aquest any 2022, rebem la visita del president del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, Toni Veciana.  Amb Veciana analitzarem diversos temes d’actualitat envers a la salut i a la pandèmia, en els quals, els farmacèutics i les seves oficines han jugat un paper clau i que a vegades és poc conegut.  Parlarem del cribratge a les escoles, com ha estat el procès i quins han estat els resultats i les conclusions que en podem extreure. També analitzarem i valorarem el registre de positius que hi ha fins ara, les dates amb més pics d’incidència i contagi i com està la situació actual tant a Tarragona com a Catalunya.  Veciana també ens donarà els millors consells per realitzar una prova amb test d’antígens i les recomanacions en cas de donar positiu o bé negatiu.  Com sempre, també aprofitarem per destacar tota la feina que estan fent els farmacèutics i també fer un agraïment a les farmàcies TAR, uns espais que han realitzat i segueixen realitzant una feina incansable i vital per contribuir a acabar amb aquesta pandèmia.  Podeu obtenir més informació sobre la tasca del COFT al seu web: https://www.coft.cat/

  • 13 min
  El paper de la farmàcia en la detecció de la SIDA

  El paper de la farmàcia en la detecció de la SIDA

  En aquest nou programa de #FarmaceuticsTGN, l’espai del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona a Ràdio Ciutat de Tarragona, parlarem del VIH en motiu del Dia Mundial de la lluita contra la SIDA.  Ho farem amb Dolors Andreu, farmacèutica titular a la Farmàcia Andreu de La Granja i Vocal de Docència del COFT.

  • 13 min

Top podcasts de Salud y forma física

Marian Rojas Estapé
Podcast y Mente Studio | Spotify Studios
Cristina Mitre
Soycomocomo
Marcos Vázquez
Eau de Rochas