5 episodios

Kolme Käännekohtaa on podcast-sarja, jossa kuulet kiehtovien vieraiden erilaisia elämäntarinoita, vieraan itsensä valitsemien kolmen käännekohdan kautta.
Vieraiden kanssa käännekohtien äärelle pysähtyy Roope Salminen, värikkäin elämänkääntein varustettu mies itsekin.

Kolme käännekohtaa Roope Salminen

  • Cultura y sociedad

Kolme Käännekohtaa on podcast-sarja, jossa kuulet kiehtovien vieraiden erilaisia elämäntarinoita, vieraan itsensä valitsemien kolmen käännekohdan kautta.
Vieraiden kanssa käännekohtien äärelle pysähtyy Roope Salminen, värikkäin elämänkääntein varustettu mies itsekin.

  4. Mikael Gabriel

  4. Mikael Gabriel

  Mikaelin teinivuodet olivat levottomia ja 14 – vuotiaana edessä oli huostaanotto. Myöhemmin Trianan tapaaminen avasi Mikaelille uuden elämänvaiheen, joka päätyi pitkään taukoon musiikin rintamalla. Tauko on mullistanut rap-tähden elämän, ja miehen arvomaailma on mennyt täysin uusiksi.

  Jakson kaupallinen yhteistyökumppani on Esiintymisen ABC.

  Shownotes:

  04:10 Ensimmäinen käännekohta: 14- vuotiaana Mikael Gabriel huostaanotettiin, ja kuljetettiin Hyrynsalmelle, jossa nuori mies vietti 4 vuotta elämästään. Aika oli rankkaa, mutta vastapainoksi löytyi kirjoittaminen, riimittely ja musiikki. Loppu on historiaa.

  18:53 Toinen käännekohta: Mikaelin elämä muuttui täysin kun vastaan tuli IHANA TRIANA, kaunis haastaja ja sielunkumppani, joka näki todellisen ihmisen luxusautojen, korujen ja tähteyden takana.

  40:32 Kolmas käännekohta: Tauko ja mitä siitä on seurannut?

  • 1h 2 min
  3. Oona Airola

  3. Oona Airola

  Oona Airolan tapaa elää on vahvasti muokannut sarja kuolemantapauksia lähipiirissä. Näyttelijän taidoistaan hän kiittää teatterikorkeakoulua sekä hevostaan, ja lisäksi jaksossa selviää, miksi kotimaisissa elokuvissa on aina samat naamat.

  Shownotes:

  02:14 Ensimmäinen käännekohta: Oona Airola elää elämäänsä kuin viimeistä päivää. Tähän on vaikuttanut sarja kuolemantapauksia perheessä, lapsuudessa ja varhaisnuoruudessa.

  28:20 Toinen käännekohta: Hevoset, ja vapaana kodissa vaeltavien eläinten kirjo kasvattivat Oonan sellaiseksi kuin hän on tänä päivänä. Merkittävimpänä tekijänä oli oma hevonen 11-vuotiaana, joka jälkikäteen ajatellen opetti näyttelijättärelle varsin tarpeellisia taitoja.

  40:32 Kolmas käännekohta: Vuonna 2010 Oona tuli valituksi Teatterikorkeakouluun, joka muutti elämän suunnan täydellisesti. Ilman koulua, ei Oonasta omien sanojensa mukaan olisi näyttelijää tullut.

  • 57 min
  2. Riku Rantala

  2. Riku Rantala

  Riku Rantalan elämänsuuntaa ovat muuttaneet koulunkäynti Kashmirissa Intian niemimaalla, pokeri-illan häviö ja siitä jäänyt velka, sekä nuorena journalistina tehty uutisskuuppi, jonka koko Suomi muistaa.

  Shownotes:

  02:26  Ensimmäinen käännekohta: 6 – vuotias Krunikan skloddi muutti Kashmiriin, Intian niemimaalle ja aloitti koulunkäynnin.

  19:17 Toinen käännekohta: 15-vuotias nuori mies hävisi pokerissa papin pojalle, ja hakeutui töihin maksaakseen pelivelkansa.

  28:58 Kolmas käännekohta: Rikostoimittaja Rantala sai vinkin huoltoasemalle jätetystä lääkärinlaukusta ja teki uutisen, joka jätti muistijäljen jokaisen suomalaisen sydämeen. Samana päivänä Riku teki virheen, joka johti työpaikan menettämiseen – ja tielle, josta mies tänä päivänä tunnetaan.

  • 57 min
  1. Veronica Verho

  1. Veronica Verho

  Veronican tarinassa 7-vuotiaan tytön maailma hajoaa vanhempien avioeron myötä, alaikäinen muuttaa yksin Helsinkiin toteuttamaan unelmaansa, ja vuosi 2019 räjäyttää somevaikuttajan pankin.

  Jakson kaupallinen yhteistyökumppani on Bookbeat. 

  Shownotes:

  05:50 Ensimmäinen käännekohta: 7-vuotiaan Veronican maailma romahti, kun hänen vanhemmilleen tuli avioero.

  26:26 Toinen käännekohta: Veronica muutti yksin ja rahattomana Helsinkiin asumaan ja opiskelemaan 17-vuotiaana .

  42:51 Kolmas käännekohta: Vuosi 2019 oli kokonaisuudessaan Veronican elämässä merkittävä käännekohta.

  • 1h 9 min
  0. Roope Salminen

  0. Roope Salminen

  Tervetuloa Kolme käännekohtaa -podcastin esittelyjaksoon. Tässä jaksossa podin host Roope Salminen avaa oman elämänsä kolme käännekohtaa, ymmärtääkseen miltä tulevista vieraista tuntuu kertoa elämästään, sen aurinkoisista ja varjoisista hetkistä. 

  Shownotes:

  00:12 Miksi Kolme Käännekohtaa -  podcast?

  00:22 Miksi Roopen oma tarina?

  03:26 Ensimmäinen käännekohta: ”Tein lapsuudessa tietoisen valinnan että muutan kaiken itsessäni."

  13:21 Toinen käännekohta: ”Mun nimi on Roope Salminen ja olen alkoholisti."

  44:05 Kolmas käännekohta: Käräjäoikeuden tuomio syyskuussa 2020.

  • 53 min

Top podcasts de Cultura y sociedad