288 episodios

Voor het laatste sportnieuws, en voor een hoop fun: ga naar http://www.sporza.be

Sporza Podcast Sporza

  • Deportes

Voor het laatste sportnieuws, en voor een hoop fun: ga naar http://www.sporza.be

  Extra Time van 17 februari

  Extra Time van 17 februari

  Frank Raes bespreekt de 26e speeldag in de Jupiler Pro League met gasten Filip Joos, Peter Vandenbempt, Mo Messoudi en Arnar Vidarsson.

  • 1h 4 min
  Jasper Philipsen in Sporza Koers: "Ik heb beginnersfouten gemaakt"

  Jasper Philipsen in Sporza Koers: "Ik heb beginnersfouten gemaakt"

  Wielerjournalist Christophe Vandegoor praat met Jasper Philipsen (UAE) over het leven in de koers en zijn toekomst als sprinter én klassiekerrenner.

  • 46 min
  Extra Time van 10 februari met Simon Mignolet

  Extra Time van 10 februari met Simon Mignolet

  Frank Raes praat in Extra Time na over de 25e speeldag in de Jupiler Pro League met gasten Filip Joos, Simon Mignolet, Youri Mulder en Gert Verheyen.

  • 1h 6 min
  Extra Time van 3 februari

  Extra Time van 3 februari

  Frank Raes praat na over de 24ste speeldag in de Jupiler Pro League met gasten Filip Joos, Wesley Sonck, Arnar Vidarsson en Peter Vandenbempt.

  Er wordt druk nagekaart over de topper tussen Club Brugge en Antwerp en over de al dan niet terecht toegekende goal van Hans Vanaken.

  • 1h 7 min
  Adrie van der Poel in Sporza Koers: "Lefevere heeft nooit een echte kans gekregen voor Mathieu"

  Adrie van der Poel in Sporza Koers: "Lefevere heeft nooit een echte kans gekregen voor Mathieu"

  In een nieuwe aflevering van de Sporza Koers podcast is Adrie van der Poel de gast van Christophe Vandegoor. De ex-renner, veldritorganisator én papa van Mathieu van der Poel praat uitgebreid over het WK veldrijden, de vernieuwde Wereldbeker veldrijden, maar ook over zijn zoon en diens kansen om ooit de Tour te winnen.

  In het voorjaar waren er heel wat geruchten dat Mathieu van der Poel de overstap zou maken naar het Deceuninck-Quick Step van Patrick Lefevere. Heeft Lefevere niet hard genoeg aangedrongen? "Mischien niet", geeft Adrie van der Poel toe. "Mijn band met Patrick is altijd heel goed geweest. Hij heeft mijn carrière met 7 jaar verlengd. Daar ben ik hem eeuwig dankbaar voor."

  "De contacten zijn altijd gebleven en ik heb hem - toen Mathieu 10 of 11 jaar oud was - een bericht gestuurd: "Ik heb hier een talentje". Toen Mathieu jaren later een grote koers won, kreeg ik een bericht terug. "Het oog van de kenner" stond er. Maar wij zijn op jonge leeftijd terechtgekomen bij de Roodhooftjes", doet papa Van der Poel het verhaal.

  "Zij stelden materiaal ter beschikking, eerst voor David en later voor Mathieu. Dat is ook altijd goed en correct verlopen en dan kon Mathieu op een gegeven moment een mooi contract tekenen voor 4 jaar. Patrick vroeg me waarom hij voor zo lang getekend had, maar wat moet ik anders doen?"

  "Mathieu mag doen en laten wat hij wilt, dat speelt ook mee. Het draait niet om geld voor hem. Of mountainbiken ook een rol heeft gespeeld? Dat klopt. Hij heeft eigen inbreng bij nieuw personeel of nieuwe renners. Niet dat ze hem altijd volgen, maar ze vragen wel zijn mening."

  "Hij is ook altijd netjes betaald en de Roodhoofts zijn ook altijd de eerste geweest om contracten in positieve zin niet te respecteren. Als hij een mooie overwinning behaalde, dan werd dat altijd bijgestuurd en nu nog."

  Van der Poel verlengde zijn contract in augustus vorig jaar en ligt nu vast tot 2023. "En wat heeft het voor zin om iemand te benaderen die voor 4 jaar heeft getekend? Op dat vlak moet je ook respect hebben voor Patrick. Wij proberen een contract altijd te respecteren en dat weet hij ook."

  "Patrick heeft ook niet echt een kans gekregen, want hij wist niet dat Mathieu ging verlengen. Wij gaan ook geen twee partijen tegen elkaar uitspelen. Dat werkt niet, ook niet voor je naam op lange termijn, en dat doe je ook niet als je ergens goed zit."

  En Mathieu heeft nog een doel. "Uiteindelijk heeft Mathieu gezegd: "Het zou wel mooi zijn als we met dat kleine crossploegje kunnen uitgroeien tot een WorldTour-ploeg." Ik denk dat dat de ultieme ambitie is van de ploeg. Dat heeft tijd nodig, maar er zijn nu al goeie renners bijgekomen."

  Wil je reageren op deze podcast? Dat kan altijd via Twitter(https://twitter.com/sporza_koers en https://twitter.com/chrisvandegoor)of via het mailadres van Sporza: sporza@vrt.be.

  • 1h 23 min
  Maak kennis met Eefje Depoortere, de Vlaamse die League of Legends groot maakte

  Maak kennis met Eefje Depoortere, de Vlaamse die League of Legends groot maakte

  Frank Raes, Michel Wuyts en andere Karl Vannieuwkerkes zijn namen die klinken als een klok in de Belgische sportverslaggeving. Maar internationaal moeten ze qua bekendheid allemaal onderdoen voor esports-gezicht Eefje Depoortere. Net voor de start van het Europese League of Legends-seizoen maakte ze even tijd voor een uitgebreide babbel met Aster Nzeyimana.

  "Mijn moeder zei: Eefje, het is dus wel echt!"
  "Ik presenteer esports-shows van League of Legends, een online game. Dat zijn shows rond mensen die professioneel games spelen in een competitie en daarmee veel geld en prijzen verdienen. Je kan het een beetje vergelijken met een voetbalcompetitie maar dan voor gamers."

  Eefje Depoortere heeft deze uitleg al honderden keren gegeven. Met meer dan 450.000 volgers op Instagram is ze één van de bekendste Belgen die niemand kent buiten de virtuele wereld. Maar het is een online sportwereld die almaar groter wordt.
  "Ik heb altijd graag naar sport gekeken en voor mij is gamen hetzelfde. Ik kan met evenveel passie kijken naar een goeie League of Legendsmatch als naar eender welke andere sportwedstrijd. Maar dat is niet altijd evident om dat aan andere mensen duidelijk te maken."
  Ook haar eigen moeder was in het begin heel sceptisch over haar carrière in de wereld van de online games. "Ik was al een jaar aan het werk, was verhuisd naar Duitsland en had al in de krant gestaan toen mijn moeder eindelijk besefte: "Eefje, het is dus wel echt..."

  "Ik ben de constante factor, ik ben er al 10 jaar bij"
  Met miljoenen spelers over de hele wereld en een kijkersmarkt van om en bij het half miljard is League of Legends een gigant in de wereld van de esports maar toch zijn er nog altijd mensen die het fenomeen bagatelliseren.
  "As iemand beweert dat het allemaal 'niet zo groot', of 'niet zo belangrijk is dan laat ik altijd foto's zien van waar ik al gestaan heb. Madison Square Garden in New York, Staples Centre in Los Angeles, het Vogelnest in Peking, Zuid-Korea, Japan...overal ter wereld."
  "Voor mij maakt dat op zich niet zoveel uit. Of het nu heel groot is of in een televisiestudio, het is een job die ik graag doe. Ik heb het geluk gehad dat ik er van in het begin bij was en als één van de enige vrouwen in deze wereld. Ik ben meegesurft op deze golf die altijd maar groter wordt."
  Over haar sterrenstatus in LoL blijft ze bescheiden. "Ik ben gewoon de constante. Ik ben er al 10 jaar bij, ook wanneer er iets groots gebeurt. Als er een wereldkampioen gekroond wordt, wanneer de underdog wint, wanneer er emotionele momenten zijn...Mensen associeren mij met deze momenten en ik vind dat ik het toch niet zo slecht gedaan heb op die momenten." (lacht)

  Esports op de Olympische Spelen?
  Op de vraag of esports ooit de traditionele sporten zal evenaren antwoordt Eefje Depoortere volmondig ja. "Het is al zo! Maar ik vind niet dat we het moeten categoriseren als 'naast' of 'beter' dan andere sporten. Het is gewoon iets anders."
  "Er wordt altijd gezegd dat wanneer esports op de Olympische Spelen zouden staan er eindelijk waardering zou zijn, maar dat vind ik eigenlijk onzin. Als je naar een esports-evenement komt en het aantal toeschouwers, de show, de kijkcijfers, de sponsoren, het prijzengeld enzovoort ziet, dan moet je toch niet meer overtuigd worden?"
  Het enige waarvoor het wel goed zou zijn, is het wettelijk kader waarin de esports momenteel nog zitten verbeteren. "Voor visa, belastingstatuten, sponsordeals en al die 'serieuze' dingen kan het wel helpen maar het idee van: "Als het daar is, is het pas belangrijk, dat is bullshit."

  • 39 min

Top podcasts de Deportes

Otros usuarios también se han suscrito a