11 episodios

Canal digital de música a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera.

TЯA TЯA - IB3 Música ib3musica

  • Música

Canal digital de música a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera.

  TЯA TЯA #11 - La música com a llenguatge (II)

  TЯA TЯA #11 - La música com a llenguatge (II)

  L’art contemporani troba sovint punts de connexió amb la música i la subcultura pop, dance, punk i underground, en definitiva. Els i les artistes exploren la relació entre el so i la visió, utilitzen vinils i tocadiscos per a les seves obres o recreen els ambients propis dels concerts en directe i de les discoteques als museus i galeries, a més de col·laborar amb els músics. Cristian Marclay, Ana Laura Aláez, Fito Conesa, Lluís Juncosa, Tomás Pizá, Guillermo Rubí, Tomás Spicolli i Jose Fiol són alguns dels artistes convidats al TЯA-TЯA #11: La música com a llenguatge (II)

  TЯA TЯA #10 - La música com a llenguatge (II)

  TЯA TЯA #10 - La música com a llenguatge (II)

  L’art contemporani troba sovint punts de connexió amb la música i la subcultura pop, dance, punk i underground, en definitiva. Els i les artistes exploren la relació entre el so i la visió, utilitzen vinils i tocadiscos per a les seves obres o recreen els ambients propis dels concerts en directe i de les discoteques als museus i galeries, a més de col·laborar amb els músics.


  Cristian Marclay, Ana Laura Aláez, Fito Conesa, Lluís Juncosa, Tomás Pizá, Guillermo Rubí, Tomás Spicolli i Jose Fiol són alguns dels artistes convidats al TЯA-TЯA #11: La música com a llenguatge (II)

  TЯA TЯA #9 - Vídeoclips amb art (II)

  TЯA TЯA #9 - Vídeoclips amb art (II)

  Hello Again de The Cars, dirigit per Andy Warhol ens servirà per donar-vos la benvinguda a un nou capítol de TЯA-TЯA! sobre les relacions entre art contemporani i narració audiovisual. Els artistes contemporanis seran també directors de vídeos per les bandes musicals del moment.D’altres vegades, les seves obres apareixen en els clips de solistes i grups o bé inspiren les històries visuals que acompanyen les cançons: Tony Oursler, Robert Longo, Yayoi Kusama, Ron Mueck i Erwin Wurm, entre molts, hi seran presents.

  TЯA TЯA #8 - Portades de discos creades per artistes i inspirades en obres

  TЯA TЯA #8 - Portades de discos creades per artistes i inspirades en obres

  Un nou capítol de portades de discos ideades per grans artistes contemporanis i d’altres inspirades directament per les seves obres. Els nostres protagonistes són Ai Wei Wei, Banksy, Kara Walker i Gerhard Richter entre d’altres creadors plàstics i visuals, que acompanyen a Blur, Arto Lindsay, Gastr del Sol o Tyler The Creator en les cobertes que conceberen per a tots ells amb referències figuratives i una forta herència del pop, el punk i l’art urbà.

  TЯA TЯA #7 - Portades de discos inspirades en obres

  TЯA TЯA #7 - Portades de discos inspirades en obres

   


  En un món hiperconnectat, l’allau d’imatges que s’hi genera ens copsa diàriament. La saturació icònica en la qual estam immersos ens anestesia, fins i tot, ens causa indiferència. Però quan varen sortir a la llum del segle passat, moltes de les portades de les quals parlarem avui constituïen finestres al món per l'art contemporani. Bé perquè els seus dissenys emulen obres concretes, les utilitzen o bé, s’hi inspiren, se n’apropien.


  Hi ha artistes reconeguts que dissenyen portades de discos. Altres caràtules sumen el treball de dissenyadors gràfics, fotògrafs i creadors, que en definitiva, es veuen influenciats per l'art de la seva època i per les relacions estretes entre músics i artistes.


   


  Seguim explorant els vincles aquests vincles amb les portades que varen crear Nan Goldin, Cindy Sherman, Barbara Kruger o Basquiat, entre d’altres.


   

   

  TЯA TЯA #6 - L'art a la música pop (III)

  TЯA TЯA #6 - L'art a la música pop (III)

  Reprenem les passejades sonores per l'art visual que acompanya la música. De nou Pilar Rubí ens proposta un recorregut pel pop en majúscules en aquest Tra Tra 6 on redescobrir de quina manera veuen els artistes com OMD, Madonna, David Bowie o Iggy Pop les composicions que han convertit en clàssics del gènere.

  Pots veure aquí les imatges relacionades!

Top podcasts de Música