232 episodes

Sveriges kusligaste podd, där du hör nätets och lyssnarnas bästa skräckhistorier och vandringssägner Ansvarig utgivare: Caroline Lagergren

Creepypodden i P3 Sveriges Radio

  • Society & Culture
  • 4.8 • 85 Ratings

Sveriges kusligaste podd, där du hör nätets och lyssnarnas bästa skräckhistorier och vandringssägner Ansvarig utgivare: Caroline Lagergren

  Avsnitt 203: Att sova, kanske drömma

  Avsnitt 203: Att sova, kanske drömma

  Hamlets fråga var fasansfullt motiverad.

  Det finns goda skäl över att fundera över Hamlets kända monolog, även så här 420 år senare. Så det gör vi i veckans Creepypodden, med hjälp av allt från reborn babies-dockor till historier om flugor, ägg och dödsbäddar. Creepypodden är producerad av Ludvig Josephson, som också gjorde musiken i det här avsnittet. Vill du läsa fler creepypastor kan klicka dig runt bland våra tidigare avsnitt, eller följ oss på Facebook eller Instagram där vi heter Creepypodden. Mejla oss gärna med tips på bra creepypastor eller med egna skrämmande upplevelser: creepypodden@sverigesradio.se.

  • 1 hr 7 min
  Avsnitt 202: Turist II

  Avsnitt 202: Turist II

  Vissa vägar är faktiskt inte mödan värda.

  Sorry, Karin Boye, men ibland hade det varit en bättre idé att stanna hemma. I veckans avsnitt återvänder vi till ett omtyckt tema från 2017, och berättar historier om hotellrum man helst undviker och om svenska grevar som ännu hemsöker sina hembygder. Creepypodden är producerad av Ludvig Josephson, som också gjorde musiken i det här avsnittet. Vill du läsa fler creepypastor kan klicka dig runt bland våra tidigare avsnitt, eller följ oss på Facebook eller Instagram där vi heter Creepypodden. Mejla oss gärna med tips på bra creepypastor eller med egna skrämmande upplevelser: creepypodden@sverigesradio.se.

  • 1 hr 10 min
  Avsnitt 201: Förbjuden forskning

  Avsnitt 201: Förbjuden forskning

  Sömnexperimentet i Ryssland var inte det enda.

  Forskning som leder fel, i fördärvet eller kanske än värre i vansinnet, bedrivs överallt. I veckans Creepypodden berättar vi om hur den ser ut, vare sig den är toppmodern och bedrivs i ett märkligt åttakantigt komplex i USA eller om det är bland de medeltida dokumenten på Riksarkivet i Stockholm. Creepypodden är producerad av Ludvig Josephson, som också gjorde musiken i det här avsnittet. Vill du läsa fler creepypastor kan klicka dig runt bland våra tidigare avsnitt, eller följ oss på Facebook eller Instagram där vi heter Creepypodden. Mejla oss gärna med tips på bra creepypastor eller med egna skrämmande upplevelser: creepypodden@sverigesradio.se.

  • 1 hr 20 min
  Avsnitt 200: Hedens harg

  Avsnitt 200: Hedens harg

  Varför försvinner Creepypoddens inläsare en efter en?

  När Rachel får uppdraget att läsa in en historia till Creepypodden tar hon tillfället att undersöka studiorummen i Radiohuset, som lämnat hennes väninna Klara ärrad för livet. Alldeles för sent inser hon att det finns ett hot där, även mot henne För att fira Creepypoddens 200-avsnittsjubileum presenterar vi stolt en specialskriven historia av Mikael Strömberg, uppläst av Rachel Mohlin. Creepypodden är producerad av Ludvig Josephson, som också gjorde musiken i det här avsnittet. Vill du läsa fler creepypastor kan klicka dig runt bland våra tidigare avsnitt, eller följ oss på Facebook eller Instagram där vi heter Creepypodden. Mejla oss gärna med tips på bra creepypastor eller med egna skrämmande upplevelser: creepypodden@sverigesradio.se.

  • 1 hr 18 min
  Avsnitt 199: Okuvad

  Avsnitt 199: Okuvad

  I en värld där det vilda är oberäkneligt och gömt är vi inga härskare.

  I allt från AI:ns oöverblickbara datamängder till Östergötlands skogsbygd finns de krafterna med egna viljor, för vilka vi bara är betydelselösa hinder. När kommer vi dem för nära? Den frågan ställer vi oss i veckans Creepypodden.Creepypodden är producerad av Ludvig Josephson, som också gjorde musiken i det här avsnittet. Vill du läsa fler creepypastor kan klicka dig runt bland våra tidigare avsnitt, eller följ oss på Facebook eller Instagram där vi heter Creepypodden. Mejla oss gärna med tips på bra creepypastor eller med egna skrämmande upplevelser: creepypodden@sverigesradio.se.

  • 1 hr 13 min
  Avsnitt 198: Ur mörkret II

  Avsnitt 198: Ur mörkret II

  Vilka är vandrarna i Dalarna, och vad vandrar de mot?

  Det är en av många gåtor som ni möter i veckans avsnitt av Creepypodden, där vi återvänder till ett bekant tema: människor och händelser som tycks komma ur mörkret. Är det värsta att vi inte vet varifrån de kommer, eller hade det tvärtom varit än värre att veta det...?Creepypodden är producerad av Ludvig Josephson, som också gjorde musiken i det här avsnittet. Vill du läsa fler creepypastor kan klicka dig runt bland våra tidigare avsnitt, eller följ oss på Facebook eller Instagram där vi heter Creepypodden. Mejla oss gärna med tips på bra creepypastor eller med egna skrämmande upplevelser: creepypodden@sverigesradio.se.

  • 1 hr 6 min

Customer Reviews

4.8 out of 5
85 Ratings

85 Ratings

MolarTime ,

Favoritpodd

Yessss

Top Podcasts In Society & Culture

Antti Holma/ Podme
Isak Rautio & William von der Pahlen
Niko Saarinen
Leevi Leivo & Rami Kurimo
Podplay | Siitä on vaikea puhua
Nata Salmela & Jasmin Hamid

You Might Also Like

Jenny Borg & Linn Larsson | Spöktimmen
Acast
Sveriges Radio
Veronica Hammarlund
Sveriges Radio
Nils Bergman

More by Sveriges Radio

Sveriges Radio
Sveriges Radio
Sveriges Radio
Sveriges Radio
Sveriges Radio
Sveriges Radio