15 episodes

Podcast by Bedow

Grafisk Design Bedow

  • Arts

Podcast by Bedow

  Grafisk Design S03E05 Jesper Kouthoofd

  Grafisk Design S03E05 Jesper Kouthoofd

  En podcast om grafisk design av designstudion Bedow. I det femte avsnittet av säsong tre möter vi Jesper Kouthoofd – grundaren av Teenage Engineering. Vi diskuterar ingenjörskonst i kombination med grafisk design och varför produkten är lika viktig i kommunikationen som logotypen. Vi pratar också om att samla på Lamborghinis, Massimo Vignelli och varför det är bra med begränsningar.

  • 1 hr 6 min
  Grafisk Design S03E04 Peter Ström

  Grafisk Design S03E04 Peter Ström

  En podcast om grafisk design av designstudion Bedow. I det fjärde avsnittet av säsong tre möter vi Peter Ström – lektor på Beckmans och ena halvan av grafisk designstudion Konst & Teknik. Vi diskuterar Peters resa från att bli utnämnd av Cap&Design som Sveriges coolaste webbdesigner 1998 till att bli 2018 års Berlingpristagare. Vi pratar också om Berlin, Metallica och varför konst är det sämsta ordet i Konst & Teknik.

  • 1 hr 4 min
  Grafisk Design S03E03 Johanna Lewengard

  Grafisk Design S03E03 Johanna Lewengard

  En podcast om grafisk design av designstudion Bedow. I det tredje avsnittet av säsong tre möter vi Johanna Lewengard – professor i grafisk design på Konstfack. Vi diskuterar utbildning inom grafisk design och hur man kan göra den bättre. Vi pratar också om Svensk Bokkonst, hur man blir en talesperson för branschen och om man behöver kunna rita för att plugga design.

  • 55 min
  Grafisk Design S03E02 Brita Lindvall Leitmann

  Grafisk Design S03E02 Brita Lindvall Leitmann

  En podcast om grafisk design av designstudion Bedow. I det andra avsnittet av säsong tre möter vi Brita Lindvall Leitmann – grafisk formgivare som tillsammans med Alexandra Falagara bildar Bastion Agency. Vi diskuterar hur det är att driva en feministisk och normkritisk designpraktik. Vi pratar också om DJs på nittiotalet, likheterna mellan Helvetica och Comic Sans och varför Bastion Agency är designvärldens motsvarighet till NASA.

  • 1 hr 13 min
  Grafisk Design S03E01 Oskar Lübeck

  Grafisk Design S03E01 Oskar Lübeck

  En podcast om grafisk design av designstudion Bedow. I det första avsnittet av säsong tre möter vi Oskar Lübeck – executive creative director på Bold. Vi diskuterar hur det är att driva Sveriges största designbyrå. Vi pratar också om Pentagram, utlandsstudier och hur man designar den visuella identiteten för en av världens största banker.

  • 1 hr 3 min
  Grafisk Design S02E05 Jonas Williamsson

  Grafisk Design S02E05 Jonas Williamsson

  En podcast om grafisk design av designstudion Bedow. I det femte avsnittet av säsong två möter vi Jonas Williamsson – tidigare en del av Reala – numera formgivare på egna Studio Jonas Williamsson. Vi diskuterar hur det är att driva just egen studio och hur framtidens identiteter kommer att utformas. Vi pratar också om Arket, integritet och om att göra så lite som möjligt.

  • 59 min

Top Podcasts In Arts

Listeners Also Subscribed To