57 episodes

Nicci & Mamma Podden tar upp ämnen som är viktiga att prata om. Psykisk ohälsa har ökat markant de sista åren och även det hårda klimatet på nätet genom näthatet. Vi tar därför upp olika ämnen om livet så att vi kan förmedla en känsla av att inte vara ensamma för tillsammans är vi starkare.

Allt för Livet Nicci & Mamma Podden

  • Health & Fitness

Nicci & Mamma Podden tar upp ämnen som är viktiga att prata om. Psykisk ohälsa har ökat markant de sista åren och även det hårda klimatet på nätet genom näthatet. Vi tar därför upp olika ämnen om livet så att vi kan förmedla en känsla av att inte vara ensamma för tillsammans är vi starkare.

  Avsnitt 56/ Anorexin tog nästan mitt liv/ Eveline Berglöw

  Avsnitt 56/ Anorexin tog nästan mitt liv/ Eveline Berglöw

  I avsnitt 56 av "Allt för Livet" så är Eveline Berglöw och gästar podden och pratar om sin sjukdom Anorexi. Eveline berättar hennes sanning och sin historia om hur allting började och vad som triggade henne. Eveline berättar också om sjukdoms förloppet och vad som hände när hon blev sjuk och förklarar vilket helvete hon och även familjen har gått igenom.


  Sen berättar Eveline om hur hon har tagit sig dit hon är idag! Vilka fantastiska framsteg hon har gjort och hon ger de tips och råd som hon har använt sig av. Om det är så att det finns något av det som Eveline berättar kan hjälpa någon annan att känna stöd och få hjälp så har målet med avsnittet lyckats. Även att vi tillsammans kan minska känslan om att vara ensam.
  Det är mycket tabu kring ätstörningar och vi hoppas att vi inte på något sätt har trampat någon på tårna eller gjort någon stött utan detta är Evelines sanning om det hela och vi tror att det är viktigt att prata om allt och inte tysta ned någonting.
  Eveline kommer också komma tillbaka för vi har massor med mera saker att prata om kring ätstörningar men även kring andra viktiga ämnen i livet.
  Så har ni frågor eller funderingar så kan ni alltid skriva till jeanettehernestig@hotmail.com eller skriva till mig på instagram @jeanettehernestig eller till @everlineberglow


  Glöm inte att kärleken är den starkaste kraften och att tillsammans är vi starkare! 3


  Love Jeanette
  ps. sprid bara kärlek 3 For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy

  • 1 hr 6 min
  Avsnitt 55

  Avsnitt 55

  I Avsnitt 55 så kommer min dotter Nicci till podden och gör ett sisa avsnitt tillsammans med mig. Vi gör en Q & A och svarar på alla frågor som vi har fått på instagram. Det är spännande frågor om allt från Niccis planer för framtiden, oskulden och vad vi tycker om PH (Paradise Hotel) och massor med mera frågor :)


  Från och med nu så kommer denna Podd heta "Allt för Livet" och den kommer handla om allt för livet. Fokus kommer vara precis som innan och det är att prata om psykisk ohälsa i alla dess former och samtidigt ha fokus på tips och råd till hur man kan bli bättre.
  Genom att lyfta saker och prata om det så minskar vi också känslan av att vara ensam. Tillsammans är vi starkare!


  Låten som ni hör i början och i slutet av podden heter "come with me" och den är gjord av Bästa Adam Elma och den kan ni hitta bl a på Spotify. Har ni frågor och funderingar så kan ni skriva till jeanettehernestig@hotmail.com eller på instagram @jeanettehernestig


  Njut nu av livet och sprid kärlek och positivitet för då kommer du få den energin tillbaka 3
  Massor med kärlek från Jeanette (&Nicci) For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy

  • 55 min
  Avsnitt 54/ Hur jag mår bättre?! Bingo Rimér, tips och råd :) 3

  Avsnitt 54/ Hur jag mår bättre?! Bingo Rimér, tips och råd :) 3

  I avsnitt 54 av Nicci och Mamma Podden så pratar jag om att mitt mående har blivit bättre bl a genom att min diabetes har blivit stabilare så har jag kunnat arbeta med min psykiska ohälsa på ett helt annat sätt. Jag pratar också om en förebild jag har genom den underbara och fantastiska Bingo Rimér! Tänk om fler kunde vara som honom! Alltid så positiv och han sprider detta verkligen genom sina sociala medier. I love it! :) 3 Fortsätt vara den du är fina Bingo! 3
  Jag pratar också om social fobi och lite annat smått och gott men framför allt om tips och råd så att ni kan få reda på vad jag har gjort för att börja må bättre! Tillsammans är vi starkare! och genom att prata om saker så kan vi minska känslan av att vara ensam.


  I början och i slutet av avsnittet så spelas låten "come with me" och den är gjord av bästa Adam Elma. Den finns bl a på Spotify


  Glöm inte att kärleken är den starkaste kraften :) och vill ni att jag ska ta upp något speciellt i ett avsnitt så kan ni maila till Jeanettehernestig@hotmail.com


  Må så gott och bara kärlek!
  Jeanette For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy

  • 45 min
  Avsnitt 53/Hittade sin Pappa, DNA-shock

  Avsnitt 53/Hittade sin Pappa, DNA-shock

  I avsnitt 53 av denna podd så pratar vi om hur livet kan vända totalt efter att ha gjort ett enkelt DNA test. Christer, min man fick ett DNA test av min mamma i julklapp för 2 år sen men han vill inte göra testet. Han trodde ändå inte det skulle leda till något och varför ska man då lämna in sitt DNA nånstans.
  Christers mamma hade haft ett one night stand 1972 och hon hade inget namn på pappan, inget telefon nummer och hon visste inget mer än att han hade sagt att han var Norsk ingengör. Ingen i familjen har någonsin trott på detta då Christer är brunögd, solbrun på sommaren och har mörkt hår och liknar mer en person från Spanien, Italien eller liknande. Vår önskan med att Christer skulle göra testet var att framför allt Elvis vår son på 11år skulle få veta åt vilket håll hans farfars gener är åt. Är farfar också finsk som farmor eller är han syd europe?


  Testet gjordes våren/sommaren 2019 och i oktober 2019 så kom det ett sms.


  In och lyssna på denna solskenshistoria


  Låten som ni hör i början och i slutet på avsnittet heter "come with me" och den är gjord av bästa Adam Elma och den finns bl a på Spotify. Har ni några frågor så kan ni maila mig på jeanettehernestig@hotmail.com


  Glöm inte att kärlek är den starkaste kraften och att ingenting är omöjligt :)
  Kärlek från Jeanette 3 For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy

  • 53 min
  Avsnitt 52/ Nicci klädkollektion, Alkoholens konsekvenser...

  Avsnitt 52/ Nicci klädkollektion, Alkoholens konsekvenser...

  I avsnitt 52 så pratar jag om ett stort framsteg som jag har gjort i mitt tillfrisknande. Jag klarade av att åka till Niccis event med hennes 3e klädkollektion släpp. Nicci och hennes manager hade ordnat ett super trevligt litet event och det var första gången på flera år som jag klarade att gå på ett sånt här socialt sammanhang :)


  Jag pratar också lite om alkoholens betydelse och dess konsekvenser som faktiskt kan uppstå. Det är inte lätt som diabetiker att bruka alkohol om det inte sker under rätt former heller. Själv har jag valt att bli nykterist sen snart 9 år tillbaka (1/1-20) och det är ett av mina bästa val här i livet. Det är självklart upp till var och en men jag tror verkligen att alkohol ligger bakom mycket "själv medicinering" i vårt stressade och ytliga samhälle samt att det är en utlösande faktor till bråk, tjafs, sjukdom och otrohet....


  Låten som ni hör i början och i slutet heter "come with me" och den är gjord av Bästa Adam Elma och den finns bl a på Spotify.


  Med det sagt så vill jag avsluta med att säga att kärlek är den starkaste kraften!! 3


  Puss och kram och kärlek till er från mig Jeanette :) For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy

  • 46 min
  Avsnitt 51/ Diabetes typ 1 och lite annat skit....

  Avsnitt 51/ Diabetes typ 1 och lite annat skit....

  I Avsnitt 51 av denna podd så pratar jag om Diabetes typ1. Varför får man denna kroniska sjukdom och vilka får det? Varför har diabetes ökat så markant, speciellt i Sverige och Finland?
  Jag berättar om när jag fick mina barn. När jag fick de två första så hade jag inte diabetes men med min sista son så hade jag det. Var det stor skillnad och på vilket sätt?
  Vad gör jag för att försöka ha ett så bra blodsocker värde som möjligt? Hur gör ni? Skriv gärna till mig på jeanettehernestig@hotmail.com och berätta 3
  Låten som ni hör i början och i slutet av avsnittet heter "come with me" och den är gjord av bästa Adam Elma. Den finns bl a på spotify.


  Glöm inte att tillsammans är vi starkare och genom att prata om saker så minskar vi känslan av att vara ensam 3
  Och såklart "kärlek är den starkaste kraften" :)
  Love Jeanette For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy

  • 48 min

Top Podcasts In Health & Fitness

Listeners Also Subscribed To