
430 épisodes

אחד ביום N12
-
- Actualités
החדשות מתקדמות מהר ולפעמים קשה לעמוד בקצב, להבין מי נגד מי, ולמה זה בכלל חשוב. אלעד שמחיוף משוחח עם אנשי החדשות, כדי להבין יותר טוב מה קורה סביבנו - סיפור אחד ביום. ראשון עד חמישי, אצלכם על הבוקר.
-
הסוד של יחידת המסתערבים
כשריקי, חיילת במג"ב, קיבלה הצעה להצטרף למבצע הסתערבות מיוחד היא קפצה מיד על ההזדמנות. אבל אחרי שיצאה לשטח עם סגן מפקד היחידה, האמת שמאחורי הפעילות התגלתה - והסתבר שכישורי ההונאה שנועדו לאויבים הופעלו גם נגדה. הפעם: כתב עובדה עומרי אסנהיים על הסוד של יחידת המסתערבים. האזינו
See omnystudio.com/listener for privacy information. -
מכתב הכלכלנים
בימים האחרונים התחלף השיח המשפטי סביב הרפורמה שמוביל שר המשפטים יריב לוין בשיח כלכלי. ביקורת נשמעה מענף ההייטק, מנהלי קרנות נקטו בצעדי מחאה, וכמעט 300 כלכלנים חתמו על מכתב נגד השינויים הצפויים במערכת המשפט. אז הפעם, ננסה להבין את טענות הכלכלנים. למה הם דואגים מהמהפכה המשפטית - ומה התומכים ברפורמה חושבים שהכלכלנים הבינו לא נכון.
אורחים: נועה רויכמן ופרופ׳ צבי אקשטיין - דיקאן בית הספר לכלכלה וראש מכון אהרון באוניברסיטת רייכמן
See omnystudio.com/listener for privacy information. -
השכלה בהפרדה
ב-2011 החליטה המועצה להשכלה גבוהה לפתוח ברחבי הארץ מסלולי לימוד נפרדים לגברים ולנשים, כדי לאפשר ליותר חרדים וחרדיות להירשם ללימודים אקדמיים ולהשתלב בשוק העבודה. אלא שבמרוצת השנים התוכנית לא עמדה ביעדים שהוצבו לה, והפגיעה בשוויון שנלוויתה אליה הלכה והתעצמה. למרות זאת, שלושה קמפוסים חדשים של לימודים בהפרדה צפויים להיפתח - והוויכוח על היוזמה שוב מתעורר.
אורחים: ד"ר יופי תירוש. סגנית דיקאן הפקולטה למשפטים באוניברסיטת ת"א; וד"ר יעקב בן שמש, מרצה למשפט ציבורי בקרייה האקדמית אונו.
See omnystudio.com/listener for privacy information. -
תקופת הסלמה
קשה להכיל מציאות שבה יהודים יוצאים להתפלל בבית הכנסת בערב שבת ו-7 מהם נרצחים ביריות. מציאות שבה משפחה מסתובבת ברחוב ו-2 מהם נפצעים קשה מאש שירה ילד בן 13. שני הפיגועים שקרו בסוף השבוע בירושלים הם חלק מהמציאות הזו שבה אנחנו חיים, מציאות שאי אפשר לקבל - וכזו שהיום ננסה, מעט, להבין. הפעם ב״אחד ביום״ אנחנו עם ניר דבורי ואוהד חמו, על תקופת ההסלמה שהובילה לשני הפיגועים בירושלים.
See omnystudio.com/listener for privacy information. -
מדוע סין הסירה את הגבלות הקורונה?
עד לאחרונה המשיכה סין להיאבק בנחישוות בקורונה, ונצמדה למדיניות הנוקשה של "אפס הדבקה" גם הרבה אחרי שבשאר העולם כבר חזרו לשגרה. אבל אז הציבור מאס בסגרים, בבידודים ובבדיקות, הממשל הסיר כל ההגבלות - ובתי החולים החלו לעלות על גדותיהם. הפעם: ד"ר מיכל זלצר לביד מהחוג ללימודי אסיה באוניברסיטת בר אילן, על שינוי הכיוון הקיצוני של סין, והמחיר הכבד שהוא גובה.
See omnystudio.com/listener for privacy information. -
המערב מחמש את אוקראינה
במשך כמעט שנה נשיא אוקראינה זלנסקי עמד מעל לכל במה אפשרית וביקש מהמערב לשלוח לארצו נשק שישמש במלחמה נגד רוסיה. ארה"ב ואירופה העבירו - אך גם נזהרו כל הזמן שלא לחצות את הקו האדום של פוטין. אלא שעכשיו יש עדויות לשינוי - במערב מדברים לראשונה על העברה של נשק התקפי מתקדם, של טנקים וטילי הגנה מתקדמים לידי האוקראינים. אז הפעם אנחנו שואלים מה השתנה? למה אחרי חודשים שבהם המערב סיפק לאוקראינה נשק כדי שלא תפסיד, דווקא עכשיו הוא מוכן להעביר לה נשק שאיתו גם תוכל לנצח.
אורח: ד"ר שי הר-צבי, חוקר בכיר במכון למדיניות ואסטרטגיה באוניברסיטת רייכמן
See omnystudio.com/listener for privacy information.