15 épisodes

Podcast by Forsvarspodcast redaktør

Forsvarspodcast Forsvarspodcast redaktør

    • Gouvernement

Podcast by Forsvarspodcast redaktør

    Hvad nu hvis? En samtale om beredskab med Jarl Vagn Hansen.

    Hvad nu hvis? En samtale om beredskab med Jarl Vagn Hansen.

    Beredskab er kommet på befolkningens læber, og ordets dybde og mangefacetterede tilstand har gjort, at Kampklar har sat sig for at finde hoved og hale i det.

    Dette gør vi igennem vores nye serie, "Hvad nu hvis?", som vi har opkaldt efter den folder, som Folk & Sikkerhed har delt ud rundt om i landet, som har til hensigt at fortælle folk, hvordan de kan hjælpe, hvis krisen står for døren i hjemmet.

    I serien kommer værten, Mads Isaksen, til at tale med forskellige skikkelser, som tager del i debatten om dansk beredskab. Den første af disse er dagens gæst, Jarl Vagn Hansen. Udover at være beredskabsdirektør i Trekantsområdets Brandvæsen og formand for Danske Beredskaber, så er Jarl også en ivrig debattør i medielandskabet og har taget kampen op for at få dansk beredskab presset ind i mediebilledet, noget man må sige, han har lykkedes med.

    Lyt med, når Jarl taler om hybride trusler i Danmark og hjemmeberedskab, eller manglen på dette.


    Podcasten er produceret for Folk & Sikkerhed og redigeret samt tilrettelagt af Mads Isaksen. Tak fordi du lytter med, og god vind.

    • 16 min
    Før forsvarsforliget med Andreas Krog og Adam Meinertz

    Før forsvarsforliget med Andreas Krog og Adam Meinertz

    Folk & Sikkerhed har inviteret Andreas Krog, journalist og redaktør på Altinget og Adam Meinertz, veteran og sekretariatschef i foreningen Folk & SIkkerhed i studiet til en drøftelse af det aktuelle politiske landskab her op mod de kommende forsvarsforligsforhandlinger.

    I podcasten berøre vi Bededag - og om hvilke partier, der går med eller ikke med - til orientering skal det dog siges, at vi optog podacsten 2 timer før, at en samlet opposition siger blankt nej til regeringens adgangsbillet til forsvarsforlig.

    Det gør dog ikke drøftelserne mindre relevante.

    Din vært Ann-Christina H. Salquist sørger for at holde de to debattører på sporet og vi kommer ind på de gode råd til de nye forsvarsordførere, ønskescenariet for udfaldet af forsvarsforliget, fastholdelse af befolkningens opbakning og tager ligeledes en rejse tilbage til 2013, hvor nogen mener, at det hele begyndte at gå skævt.

    Lyt med og bliv klogere på den aktuelle situation inde på Christiansborg og hvad de to debattører anbefaler, at såvel forsvar som politikere bør gøre i den kommende proces.

    Der er kommet en ny regering, en stor del af de nye forsvarsordførere er uprøvet, forsvaret mangler penge og personel - og vi har som nation forpligtet os til at leve op til NATOs krav om 2% af BNP.

    Husk, at du altid er velkommen til at komme med input til vores podcast på kontakt@folkogsikkerhed.dk

    • 53 min
    Alarmklokker: Ukraine konflikten er endnu et ”wake up call” til Danmark

    Alarmklokker: Ukraine konflikten er endnu et ”wake up call” til Danmark

    Prøv lyt. Kan du høre det? Nej? Det er ellers en alarmklokke og den har ringet længe og meget højt. Men bare roligt, du er ikke den eneste der har hørt det. Faktisk har de fleste i Danmark overhørt både alarmklokker og overset advarselslamper blinke i mange år, men det er forhåbentligt slut.
    Hvad vi taler om? Ja, det er konflikten i Ukraine, men især Ruslands mange signaler igennem mange år ikke mindst de danske politikere har overhørt. Måske endda med vilje, fordi det advarslerne i sidste ende betyder, at det her kommer til at koste penge. Så på godt dansk, så bliver der enten råd til færre asfaltveje eller også kommer det til at koste lidt mere på danskerne skattebilet.
    Vi har talt med to topforskere Jonas Gejl Kaas, Ph.d. og adjunkt ved Århus Universitet, og forsker Ph.d. Jeppe Plenge Trautner fra blandt andet Aalborg Universitet.
    I løbet af udsendelsen vil de forklare os, hvorfor den konflikt slet ikke er ligegyldig, og hvorfor den bør få stor betydning for ikke mindst Danmark og det danske forsvar.

    • 35 min
    Forandringens vinde blæser- men blæser vi på det?

    Forandringens vinde blæser- men blæser vi på det?

    De danske styrker har forladt Irak. Men det betyder ikke at tiden for udsendelserne er ovre. Langt fra. Samtidig med vurderer både danske og udenlandske forskere at en storkonflikt ikke er usandsynlig mere.
    Ved den Ukrainske grænse er russiske styrker ved at gøre klar til noget der minder om en russisk invasion af Europas største land. Den internationalt anerkendte senior forsker Gustav Gresse fra European Council of Foreign Relations forudser et angreb snart, med mindre Vesten viser en aggressiv viljestyrke.
    Den finske præsident har i sin Nytårstale slået fast, at hvis Ukraine falder, så kan Finland være det næste land. Polen og de baltiske lande er også nervøse. Som du har kunnet høre i et af vores tidligere udsendelser, så med rigtig god grund.

    I Danmark er vi ikke så nervøse, men skyldes det at vi sover en Tornerose søvn? At vi gør som Strudsen: stikker hovedet ned i jorden og venter på, at tingene går over? Sagen er nemlig den, at verden omkring os har ændret sig, men… er Forsvaret parat til en mere kompleks verden? Eller hænger vi stadig fast i fortiden? Det er noget af det vi forsøger at besvare i den her udsendelse, hvor vi blandt andet har talt med
    Folk og Sikkerheds formand og oberst løjtnant i Forsvaret Peter Michael Andersen.

    • 21 min
    Dødsens farlig og ukendt: truslen du ikke kan se

    Dødsens farlig og ukendt: truslen du ikke kan se

    Prøv at forestille dig, at du i morgen vågner op til en kæmpe gæld du intet har med at gøre. At din bankkonto er tømt, og du intet kan stille op. Lyder det stygt? Ja, det er der faktisk en del danskere der allerede har oplevet.
    Men ikke nok med det: det kan blive meget værre.
    I den her udsendelse kan vi afsløre en trussel, som nogen forskere mener, er den absolut største imod din og min sikkerhed. Noget der potentielt ikke bare kan koste dig en pose penge, virksomheden du arbejder for livet… nej, det er en trussel der kan koste rigtig mange menneskeliv. Også herhjemme i Danmark. Den gode nyhed er så, at vi KAN gøre noget imod den lurende fare. Det er der faktisk mange der gør, blandt dem organisationen Folk& Sikkerhed. Hør om hvad det er for en trussel og hvor den kommer fra i udsendelsen her, hvor vi også kan afsløre, at det haster med at vi alle får hænder op af lommerne…

    • 31 min
    Ingen vej udenom: Udvid værnepligten - også til kvinder

    Ingen vej udenom: Udvid værnepligten - også til kvinder

    Denne gang kan vi fortælle, at der kun er én vej: Udvid værnepligten. Indfør også tvungen værnepligt til kvinder. Hvorfor det er nødvendigt
    kan du høre i udsendelsen her, hvor vi besøgte Christiansborg.
    Forsvarets fremtid er præget af en verden i hastig udvikling, hvor blandt andet vores eget nærområde kommer til at spille en stigende rolle. Det betyder mange nye nationale opgaver, men er Forsvarets rustet til disse efter mange år, hvor fokus har været på store internationale opgaver? Og hvilke muligheder har forsvaret for at stå stærkere i det nye opgavespektrum? I denne udsendelse kommer vi gennem de store linjer for forsvaret i fremtiden, men vi dykker også ned i flere afgrænsede områder. Lyt med når vi sammen med blandt andre Peter Viggo Jakobsen fra Forsvarsakademiet og Jesper K. Hansen fra fagpersonelforeningen CS inviterer dig ind bag Christiansborgs tykke mure til en konference med Forsvarsudvalget, Weibel Scientific og Ingeniørforeningen IDA. Udsendelsen her er produceret af foreningen Folk & Sikkerhed. Rigtig god fornøjelse.

    • 23 min

Classement des podcasts dans Gouvernement

Pensez stratégique
Ministère des Armées
L'affaire Clearstream
Docurama
Lignes de défense
RFI
Sources diplomatiques
France Diplomatie
HARDtalk
BBC World Service
Les podcasts du CESM
Centre d'études stratégiques de la Marine

D’autres se sont aussi abonnés à…

KRIGSSKOLEN
Forsvarsakademiet
FRONTLINJEN
Radio4
RÆSON - dansk og international politik
RÆSON
DUS-Podcast
Det Udenrigspolitiske Selskab
Krig
DR
VERDEN KALDER
Radio4