15 épisodes

En podcast om Peter LeMarc. Ja, det är sant.

Peter LePo‪d‬ Emil och Toni

  • Musique : analyses

En podcast om Peter LeMarc. Ja, det är sant.

  15. Buona Sera! Peter LeMarc livslevande

  15. Buona Sera! Peter LeMarc livslevande

  Peter LePod livslevande! 1993 förevigade Peter LeMarc sin framgångsrika turné med livealbumet Buona Sera! Ett sjuhelvetes album... I ett mastigt avsnitt gräver vi ned oss i skivan låtval, mellansnack och show. Vi nördar loss på låtlistor och liveskivan som koncept. Emil ringer ett oväntat telefonsamtal och Toni framför en slapp imitation av Peter. Välkommen hem till den enda podden i Sverige som drömmer om busskursgigg från 90-talet i Finspång.Intro- och outromusik av Kristoffer Hedberg från Easy October, ett fint band att se live i sin egen rätt. Följ på oss på instagram, facebook och twitter. Maila oss på peterlepod@gmail.com
   
  Hey, sötnos, skruva upp din poddspelare!

  • 1h 23 min
  14. Tomas Andersson Wij - Från fan till kollega

  14. Tomas Andersson Wij - Från fan till kollega

  Tomas Andersson Wij är en av Sveriges mest uppskattade låtskrivare och artister. I det här samtalet pratar vi med Tomas om hans väg från tonårigt fan av Peter LeMarc, till att bli kollega och vän med densamma. Tomas tar oss med bakom kulisserna från kvällen Peter gjorde skandal i frikyrkan Ebeneser, genom otaliga samarbeten och intervjuer, fram till Peters sista spelning inför betalande publik. Vi får också höra om hur Tomas Andersson Wij själv lyckades ta steget från musikjournalist till skivkontrakt, och var han befinner sig som artist nu över tjugo år in i sin karriär. Anekdotspäckat avsnitt! Vi på Peter LePod är väldigt glada över att få bjuda på detta härliga samtal.
  Det här avsnittet avnjutes med fördel i kombination med Tomas andra intervju med Peter i motgångspodd Hundåren. Finns där poddar finns! Intro- och outromusik av Easy Octobers Kristoffer Hedberg.
  Följ oss på instagram, facebook och twitter. Maila oss på peterlepod@gmail.com

  • 1h 16 min
  13. David Urwitz - Från fan till kollega

  13. David Urwitz - Från fan till kollega

  Trollhättesonen David Urwitz släppte 2013 albumet "En gång i världen" som Peter LeMarc producerade. Under två avsnitt pratar vi med artister som gått från att vara fans av LeMarc till att bli kollegor. Här berättar singer-songwritern David för oss om deras samarbete och vänskap, och om de beslut som låg bakom albumet de skapade tillsammans.  Vi får reda på Peters lunchrutiner i studion, och diskuterar vilka låtcitat man tar med sig i vardagen. Ett avsnitt som får Emil att fälla tårar. Vi tror att poddens lyssnare kommer älska detta samtal. Säg det! Lyssna på "En gång i världen" på spotifyIntro- och outromusik av Easy Octobers kung vankelmod Kristoffer Hedberg. Följ oss på instagram, facebook och twitter. Maila oss på peterlepod@gmail.com.

  • 1h 7 min
  12. Det finns inget bättre - Sida B

  12. Det finns inget bättre - Sida B

  På andra sidan vinylen hittar vi exempelvis Ända till september, Lycklig idiot och Vrå av världen. Vi avslutar diskussionen om Peter LeMarcs magnum opus från 1992 med ett högintensivt samtal. Vi kastar oss mellan att djupanalysera LeMarcs låtar till att berätta personliga hågkomster om hembränd sprit och uppväxten i svenska småstäder. Vi går till botten med falafelns historia i Sverige, och ifrågasätter dagspressens besatthet av tunnhårighet på det tidiga nittiotalet. Det och mycket annat bjuder vi på i dagens avsnitt. Gode gud låt oss förbli lyckliga idioter.
   
  Intro- och outromusik av americanakungen Kristoffer Hedberg från Easy October. Föjs oss på instagram, facebook och twitter. Maila oss på peterlepod@gmail.com. Tipsa alla era vänner om Sveriges hippaste podcast.

  • 1h 13 min
  11. Det finns inget bättre - Sida A

  11. Det finns inget bättre - Sida A

  Stämmer Peter LeMarcs påstående 'Det finns inget bättre'? I detta avsnitt får ni svaret. Vi gräver ned oss i sångerna på skivans första hälft: t ex Tootolah, Senast jag såg änglarna, Ge henne tid och titelspåret. Det blir samtal om country, oralsex, drömtydning, kräftskivor, mystiska katter och tågluffsminnen. Med stor glädje tar vi oss an projektet att under två avsnitt diskutera fanfavoriten och succéalbumet från 1992.
  I avsnittet pratar vi om ett (underbart) tv-framträdande av Ge henne tid. Det hittar du här.
  Intro och outromusik av Kristoffer Hedberg från Easy October. Gilla vår instagram @peterlepod och gilla vår facebooksida. Maila oss på peterlepod@gmail.com

  • 1h 15 min
  10. Peters baksidor 86-91

  10. Peters baksidor 86-91

  Tidvatten, Himlen så hög, Här kommer din älskling. Några låtar som blivit fanfavoriter trots att de hamnade på vinylsinglars b-sidor eller blev bonusspår på CD. I det här avsnittet samlar vi upp de låtar som Peter LeMarc spelade in 1986 – 1991 men som inte fick plats på en LP. En nördig djupdykning i sånger som förtjänar sin tid i rampljuset. Vi reser i en spökamazon genom ett hjärteland på väg mot Jakobs kärr. På vägen pratar vi jazz, poesi, relationer, murder ballads och den perfekta picknickkorgen. Ännu ett rafflande avsnitt av din älsklingspodd.
   
  På den här spotifylistan hittar ni de låtar vi pratar om i avsnittet.
   
  Intro- och outromusik av Kristoffer Hedberg från Easy October. Följ oss på instagram på @peterlepod och gilla vår facebooksida. Maila oss på peterlepod@gmail.com.

  • 1h 16 min

Classement des podcasts dans Musique : analyses