269 épisodes

Welcome to the official audio hub of UPGRADE 100 – your go-to destination for hybrid media productions. We specialize in B2B2C content and events, tailored specifically for tech professionals. Dive into our diverse range of audio productions and stay at the forefront of technology and media trends.

UPGRADE 100 Podcasts UPGRADE 100 by Dragos Stanca

    • Technologies

Welcome to the official audio hub of UPGRADE 100 – your go-to destination for hybrid media productions. We specialize in B2B2C content and events, tailored specifically for tech professionals. Dive into our diverse range of audio productions and stay at the forefront of technology and media trends.

    ROMÂNII ȘI BANII ÎN CUPLU | Împreună sau separat? Cifre și comportamente explicate

    ROMÂNII ȘI BANII ÎN CUPLU | Împreună sau separat? Cifre și comportamente explicate

    Raportarea românilor la discuțiile despre bani variază în funcție de contextul cultural, generațional și de mediul social în care se află.

    Există câteva aspecte principale care pot fi observate atât prin simple observații individuale, cât și prin studii sociologice specifice.

    În general, discuțiile despre bani sunt considerate un subiect tabu în România. Românii preferă să nu dezvăluie informații despre salariul lor, economii, planuri de investiții sau alte aspecte financiare în conversațiile casual. Consideră că acestea sunt informații personale și sensibile.

    De ce? Asta încercat să afle și Marian Hurducaș, moderatorul acestei ediții de Upgrade 100 Live Talks, de la invitații săi:

    📌 Nicoleta Gilorteanu - product area lead manager ING Bank România
    📌 Oana Nicolau - psihoterapeut
    📌 Corneliu Ionescu - consultant financiar, trainer, banometru.ro

    • 1h 5 min
    VIITORUL CU A.I. SEARCH | Zero click, zero trafic, zero... business? | Cu Horia Neagu, expert SEO, și Mihai Ghiduc, jurnalist

    VIITORUL CU A.I. SEARCH | Zero click, zero trafic, zero... business? | Cu Horia Neagu, expert SEO, și Mihai Ghiduc, jurnalist

    Majoritatea business-urilor se bazează pe SEO, click-uri și trafic pe site. Dacă le iei aceste instrumente, nici business-urile acestea nu mai există,  pentru că nici brandingul, nici poziționarea lor nu există.

    Iar Inteligența Artificială combinată cu Search cam asta prevestește: zero click și zero trafic. 

    Dar nu doar afacerile vor fi afectate, ci și instituțiile media și de presă. Și mai departe democratia.

    Invitații lui Marian Hurducaș:


    Mihai Ghiduc, jurnalist. E redactor șef mindcraftstories.ro unde abordează consistent subiecte tech. În unul dintre cele mai noi materiale face o mică analiză și pe dilema “ce-o să se întâmpla cu presa după implementarea AI search”. 


    Horia Neagu, SEO expert și fondator Napoleon Digital, agenție specializată în Search Engine Optimisation.

    Cum va arăta viitorul cu AI Search? Asta am încercat să aflăm în această ediție de Upgrade 100 Live Talks.

    • 1h 10 min
    🪞Oglindă oglinjoară, care-i cel mai capabil A.I. din... lume? | 🎧 AUDIOLETTER UPDATE 1.1 | 🗞️ Știrile digital & tech ale lunii mai 2024

    🪞Oglindă oglinjoară, care-i cel mai capabil A.I. din... lume? | 🎧 AUDIOLETTER UPDATE 1.1 | 🗞️ Știrile digital & tech ale lunii mai 2024

    Acesta este versiunea audio a unui nou Newsletter UPDATE 1.1 -> cele mai importante știri din universul digital-tech din luna aprilie 2024, din perspectiva României. 

    Selecția știrilor e realizată de Paul Alexandru, editarea și coordornarea ambelor versiuni (text & audio) de Marian Hurducaș - tot lui îi aparține și vocea. Producția semnată de Oliver Simionescu. 

    Poți da subscribe newsletterului Update 1.1 pe ⁠⁠upgrade100.com/subscribe⁠⁠.

    _________

    >>> ⁠⁠Newsletter IQ Digital: ABONARE, AICI⁠⁠  

    >>> ⁠⁠Comunitatea Whatsapp: AICI⁠⁠ 

    _________

    1. Preview pentru această ediție: 

    _________

    În această ediție vorbim despre lansarea Chat GPT-4o al OpenAI și cum a făcut posibil filmul Her în viața reală, România e foarte modestă în ceea ce privește adopția mașinilor electrice, SUA a băgat taxa de 100% pentru mașinile electrice chinezești, Microsoft încearcă laptopurile cu A.I. și lansează Copilot+, Google integrează A.I. în Search dar nu cu foarte mare succes, Apple promite inteligență artificială la conferința developerilor din iunie, Anthropic lansează următoarea  generație a lui Claude, cercetătorii spun că nu ne mai putem concentra nici măcar un minut, Instagramrenunță la ierarhizarea conținutului pe baza numărului de urmăritori, Mistral AI mai primește o finanțare de 600 de milioane de dolari, Nvidia valorează mai mult decât toate companiile listate la Bursa din Germania, în România 3 din 4 conexiuni la internet sunt pe fibră optică, Amazon face bani grămadă din publicitatea de pe platformă, Shein se listează la Londra, iar Bitcoin gravitează din nou în jurul valorii de 70.000 de dolari. 

    _____________

    Audioletter UPDATE 1.1 și Newsletter UPDATE 1.1 apar în fiecare primă zi a fiecărei luni, la ora 1 dimineața.

    _____________

    2. Linkuri menționate în Audioletter Update 1.1 sau trimiteri către sursele folosite pentru ilustrație audio:


    iPad Air și iPad Pro sunt cele mai noi tablete dezvăluite de Apple. Dacă ai deileme de genul "să-mi iau, să nu-mi iau", urmărește materialul ăsta de la Pete Matheson. 
    Dacă simți că nu mai poți ține pasul cu potopul de anunțuri despre A.I., nu ești singur/ă, observă și explică un analistde la Gartner.
    Oamenii mai pot fi atenți la un ecran doar pentru o medie de 47 de secunde. 
    Piața dulapurilor inteligente. De ce investesc companiile de curierat zeci de milioane de euro în mii de dulapuri smart pe stradă, poți afla dintr-un articol Panorama.
    Cum a explodat piața de microcipuri în ultimii 30 de ani poți afla dintr-un articol Panorama.
    Sectorul de e-commerce din România este evaluat la ~7 miliarde de euro pentru finalul anului 2023.
    Scarlett Johansson acuză OpenAI că a folosit o voce foarte similară cu a sa pentru noul ChatGPT.
    Cum a ajuns Elon Musk să controleze infrastructura globală cheie, de la sateliți până la rețelele sociale.
    Noile rezumate din Google Search, realizate cu A.I., fac erori flagrante de informare.

    • 1h 22 min
    DIGITALINATION | EP15 | Digitalizarea Administrației Fiscale: Ce ne trebuie și ce avem, de fapt

    DIGITALINATION | EP15 | Digitalizarea Administrației Fiscale: Ce ne trebuie și ce avem, de fapt

    Antreprenor sau cetățean, nu poți să ignori administrația fiscală. Experiența interacțiunii cu ea n-a fost, însă, cea mai plăcută și nu doar pentru că trebuie să dai bani. 

    Digitalizarea serviciilor publice a fost o promisiune constantă că această experiență se va schimba - „Servicii la un click distanță” am auzit mai mereu. Dar pentru ca acest click să se întâmple, multe sisteme trebuie să lucreze împreună. 

    Pentru acest episod Digitalination am ales, așadar, să explorăm un subiect fierbinte, de interes pentru antreprenori dar și pentru publicul larg: Digitalizarea Administrației Fiscale.

    Cum transformă aceasta relația dintre cetățean și stat? Ce înseamnă pentru buzunarul și timpul tău? Și, mai ales, de ce nu se întâmplă încă?

    Radu Puchiu și Marian Hurducaș, gazde Digitalination - concept Upgrade 100 realizat alături de Aspen Institute România - au căutat răspunsuri din partea unor oameni implicați cu adevărat în proiecte concrete de transformare digitală a Administrației Fiscale: 


    Radu Postolache, CEO Qualisoft Romania și 
    Dan Marius Peștină, Director General, Centrul Național pentru Informații Financiare (CNIF), Ministerul Finanțelor.

    • 1h 6 min
    CONSTRUCȚII & TEHNOLOGIE | Ce inovații stau în spatele clădirilor eficiente | cu Marius Șoflete, Inginerie Creativă

    CONSTRUCȚII & TEHNOLOGIE | Ce inovații stau în spatele clădirilor eficiente | cu Marius Șoflete, Inginerie Creativă

    Subiectul ediției: Tehnologie, spații de locuit sau muncit, eficiență. 

    Invitatul lui Marian Hurducaș: Marius Șoflete, primul inginer influencer al țării, după cu Marian l-a numit încă din întroducere.

    Marius Șoflete este inginer constructor, proiectant specializat de case pasive, dulgher de ocazie și creator de conținut online. Ii plac cifrele, diagramele și formulele, dar  la fel de mult îi place lemnul și construcțiile sustenabile.

    A proiectat și construit primele case pasive certificare din România de către Institutul Internațional de Case Pasive din Germania, a realizat primul bloc multietajat din lemn din România iar unul din proiectele în care a fost implicat - prima casă pasivă premium din România fost recunoscut în top 10 case din lume ca performanță energetică. A participat la concursul internațional de case solare - Solar Decathlon Europe 2012 și cel mai îndrăgit proiect a lui este un refugiu montan ridicati în munți cu elicopterul.

    Tot ce proiectează, cercetează, inovează și construiește în domeniul clădirilor cu impact redus asupra mediului expune acum publicului larg, interesat de construcții. Susține cursuri de construcții sustenabile și case pasive acreditate de către Institutul Internațional de Case Pasive și prezintă în online, prin blogul său de pe Youtube, materiale video care să îi ajute pe toți cei care vor o casă să construiască mai bine.

    Pentru Marius Șoflete modul în care construim influențează modul în care locuim, iar modul în care locuim, influențează calitatea și fericirea vieții noastre. 



    Ce s-a discutat:




    ce înseamnă inovare în România, în construcții?
    ce tehnologii stau în spatele unor clădiri eficiente?
    este imprimarea 3d de viitor?
    diferențele dintre proiectare și predare a proiectului;
    cele mai ineficiente clădiri din România.

    • 1h 22 min
    🚫 TikTok banning, Bitcoin halving și Roboți industriali | 🎧 AUDIOLETTER UPDATE 1.1 | 🗞️ Știrile digital & tech ale lunii aprilie 2024

    🚫 TikTok banning, Bitcoin halving și Roboți industriali | 🎧 AUDIOLETTER UPDATE 1.1 | 🗞️ Știrile digital & tech ale lunii aprilie 2024

    Acesta este versiunea audio a unui nou Newsletter UPDATE 1.1 -> cele mai importante știri din universul digital-tech din luna aprilie 2024, din perspectiva României. 

    Selecția știrilor e realizată de Paul Alexandru, editarea și coordornarea ambelor versiuni (text & audio) de Marian Hurducaș - tot lui îi aparține și vocea. Producția semnată de Oliver Simionescu. 

    Poți da subscribe newsletterului Update 1.1 pe ⁠upgrade100.com/subscribe⁠.

    _________

    >>> ⁠Newsletter IQ Digital: ABONARE, AICI⁠  

    >>> ⁠Comunitatea Whatsapp: AICI⁠ 

    _________

    1. Preview pentru această ediție: 

    _________

    În această ediție vorbim despre bateria care nu se termină, dar și despre cea care se încarcă în câteva secunde până la 100% - în caz că se termină ce-a care nu se termină, Boston Dynamics a lansat un robot nou - electric - care schimbă paradigma, Inteligența Artificială s-ar putea să fi ajuns deja la vârful dezvoltării, Meta a lansat Llama 3 despre care spune că e cel mai puternic model A.I. open source, peste o treime dintre români stau mai bine de 7 ore pe zi pe telefon, Spotify lansează playlisturile A.I. personalizate, startup-urile înființate de români primesc s ume considerabile de la investitori, Netflix a crescut cu aproape 80%, vânzările de retail din România au crescut cu peste 12%, Big Tech domină piața de publicitate locală, SUA a pus gând rău TikTok și a votat să-l ducă până la capăt, avem ghid pentru depistarea deepfake-urilor și Bitcoin halving - evenimentul anului în crypto - s-a întâmplat. 

    _____________

    Audioletter UPDATE 1.1 și Newsletter UPDATE 1.1 apar în fiecare primă zi a fiecărei luni, la ora 1 dimineața.

    _____________

    2. Linkuri menționate în Audioletter Update 1.1 sau trimiteri către sursele folosite pentru ilustrație audio:


    Boston Dynamics schimbă paradigma în robotica industrială: adio Atlas hidraulic, bun venit modelului electric, care ar putea curând începe munca pe liniile de asamblare auto. Ai aici reacția celui mai prolific tech reviewer din lume, Marques Brownlee. 
    Meta a lansat primele două versiuni ale modelului de inteligență artificială Llama 3, despre care spune că este cel mai puternic model A.I. deschis din lume.
    AI Index Report al Stanford indică, printre altele, că inteligenţa artificială ne întrece, însă nu la sarcinile complexe.
    Elon Musk spune că Tesla își va dezvălui robotaxiul pe 8 august. Mulți spun că acest anunț vine în acoperirea ultimei probleme a Cybertruck-urilor, în care ornamentul de pe pedala de acceleraţie care are ca scop creșterea aderenței cu pantoful șoferului - s-ar putea desprinde și bloca cu pedala la podea, ceea ce determină vehiculul să accelereze neintenţionat. I s-a întâmplat deja cuiva care a explicat printr-un video publicat online cum i s-a întâmplat, dar și cum a reușit să decelereze și să oprească mașina în siguranță. 
    36,3% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore/zi.
    Un studiu al United Media Services arată că 40% dintre românii din mediul urban folosesc aplicații de A.I. cel puțin săptămânal.
    European Innovation Scoreboard 2023 arată că România a stagnat în ceea ce priveşte inovarea şi nu a reuşit să ajungă din urmă nicio ţară europeană; investim 18 euro/ cap de locuitor, în timp ce media UE este de 280.
    Acţiunile Nvidia au scăzut pe Wall Street cu 13.6%, din care 10% doar într-o zi.
    Toate materialele de după IQ Digital Summit Craiova, publicate până în prezent, sunt disponibile pe iqdigital.ro.
    Piaţa românească de publicitate online, controlată de Big Tech.
    CNA are noi reguli pentru conținutul video postat online, valabile atât pentru publisheri, cât și vloggeri - Mircea Toma explică într-un dialog cu Pagina de Media.
    Joe Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american

    • 1h 7 min

Classement des podcasts dans Technologies

Lex Fridman Podcast
Lex Fridman
Ze Henry Lepa podcast
Henry Lepa
Apple Events (video)
Apple
TikTok
Catarina Vieira
Choses à Savoir TECH
Choses à Savoir
The E-commerce Leader: Strategies For Shopify Store Owners
Jason Miles & Kyle Hamar

D’autres se sont aussi abonnés à…

George Buhnici | #IGDLCC
George BUHNICI
Vorbitorincii
Catalin Striblea&Radu Paraschivescu
Vast and Curious, cu Andreea Roșca
Andreea Roșca
CuriosITy
George Buhnici, Radu Neagu
Știrile zilei. Pe scurt, de la Recorder
Știrile zilei. Pe scurt, de la Recorder