301 episodes

Podcasten om dansk politik med Lars Trier Mogensen og Thomas Qvortrup.

Borgen unplugged Qvortrup Media

  • News
  • 4.8 • 5 Ratings

Podcasten om dansk politik med Lars Trier Mogensen og Thomas Qvortrup.

  Baglandsangreb på Thulesen Dahl

  Baglandsangreb på Thulesen Dahl

  Oprøret ulmer for alvor i Dansk Folkeparti op til weekendens årsmøde i Herning. Flere lokalformænd vil have partistifter Pia Kjærsgaard tilbage som formand. Dramaet er skruet op til max - og fjerner fuldstændig fokus fra de tre andre partier, som også mødes på årets store politiske ‘Super-lørdag’. Samtidig er Løkke tilbage på stemmesedlen, og den tidligere statsminister siger, at det skal være slut med blokpolitik, symbolpolitik og intentionspolitik. Foreløbig er de politiske hylder i Moderaterne dog fuldstændig tomme for indhold – og det er de i en uge, hvor Inger Støjberg var i den varme stol i rigsretssagen. Hør også om ugens store barselsbombe: Hvorfor er Venstre trådt ind som lynafleder i en følsom debat, som ellers kunne have været ubekvem for Socialdemokratiet? Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Lars Trier Mogensen har svarene.
  Borgen Unplugged produceres i samarbejde med www.bagsvaerdlakrids.dk og i denne uge også mit.information.dk/videnskab

  • 1 hr 23 min
  Frederiksen finder pisken frem

  Frederiksen finder pisken frem

  Statsminister Mette Frederiksen har foretaget endnu en politisk kolbøtte. Med sit nye reformudspil vender S-regeringen tilbage til nogle af de tiltag – bl.a. den lavere dagpengesats til nyuddannede – som flere topministre tidligere har kaldt for “pisk” og “uintelligente”. Men tiderne har ændret sig, må man forstå. Er Mette Frederiksen ved at forvandle sig til en ny Helle Thorning-Schmidt? Eller er der tilpas mange afbalancerende tiltag, som vil kunne give regeringen ny succes? Reformudspillet er en åben invitation til de blå partier. Til gengæld spidser det til på landbrugsområdet, hvor de blå partier med et fælles udspil har presset den allerede fortumlede Rasmus Prehn op i et hjørne. Hør også om den seneste udvikling i Afghanistan-gate, Naser Khaders mystiske interview og balladen i Dansk Folkeparti, som begynder at minde om Fremkridtspartiets sidste dage. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Lars Trier Mogensen har svarene.
  Borgen Unplugged produceres i samarbejde med www.bagsvaerdlakrids.dk og i denne uge også mit.information.dk/videnskab

  • 1 hr 22 min
  Showdown for Støjberg

  Showdown for Støjberg

  Rigsretssagen mod Inger Støjberg er skudt i gang. Og vanen tro lægger hun sig ikke ned fra start. Tværtimod. Som et nybrud i dansk politik har Støjberg netop lanceret en ny medie-platform, der skal give hende en direkte kanal ud til de mange tilhængere. Lidt mindre dramatisk har finansminister Nicolai Wammen i ugens løb præsenteret S-regeringens tredje finanslovsforslag, som følger en velkendt koreografi: Støttepartierne skal tvinges til selv at prioritere mellem velfærd eller klima. Radikale vil dog ikke nøjes med Socialdemokratiets udspil, og Sofie Carsten Nielsen er derfor gået sammen med Konservatives Søren Pape om en ny alliance for skattelettelser og udenlandsk arbejdskraft: Er det smart tænkt af dem, eller vender de snarere tilbage til en gammel fuser? Hør også om Mattias Tesfaye, der pludselig er blevet begejstret for Ungarns Viktor Orban. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Lars Trier Mogensen har svarene.
  Borgen Unplugged produceres i samarbejde med www.bagsvaerdlakrids.dk og i denne uge også mit.information.dk/videnskab

  • 1 hr 24 min
  Indgreb ødelægger Mettemors fortælling

  Indgreb ødelægger Mettemors fortælling

  Lovindgrebet i sygeplejerske-konflikten risikerer at komme med en politisk pris for S-regeringen. Statsminister Mette Frederiksen har lagt sig ud med en afgørende gruppe af kernevælgere, og hendes valgkamp-fortælling om at ville styrke velfærden har pludselig mistet musik. Samtidig vokser presset på forsvarsminister Trine Bramsen og udenrigsminister Jeppe Kofod i takt med, at nye oplysninger kommer frem om, hvem der vidste hvad – eller burde have gjort det – i forhold til situationen i Afghanistan. Samtidig forsøger Mette Frederiksen at stjæle endnu en bid af den politiske midte. Nu skal økonomisk ansvarlighed ikke længere være en borgerlig mærkesag. Og så er der sprængfarligt nyt i Messerschmidt-sagen: Nyt lydklip skaber tvivl om DF-ledelsens vidneforklaringer. Balladen i Dansk Folkeparti fortsætter. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Lars Trier Mogensen har svarene.
  Borgen Unplugged produceres i samarbejde med www.bagsvaerdlakrids.dk og i denne uge også https://mit.information.dk/videnskab

  • 1 hr 22 min
  Kollaps i Kabul udstiller regeringen

  Kollaps i Kabul udstiller regeringen

  Trods gentagne advarsler om et forventet kaos i Afghanistan valgte S-regeringen i ugevis at kigge den anden vej - og undlod at forberede evakueringen af ambassaden og de ansatte i Kabul. Skandalen har ramt særligt udenrigsminister Jeppe Kofod som en politisk vejsidebombe. Hvor længe holder han på posten? Naser Khader er til gengæld fortid hos de Konservative. Men var det for sent, og har Søren Pape fået ridser i lakken? Og hvad med Khader selv? Er han færdig i politik? Det er bare nogle af spørgsmålene i en uge, der også har budt på et iltert modangreb fra Morten Messerschmidt, og så blev statsminister Mette Frederiksen tvunget til at lave en ministerrokade, da Joy Mogensen trak sig som kulturminister. Hvorfor blev rokaden så lille? Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Lars Trier Mogensen har svarene.
  Borgen Unplugged produceres i samarbejde med www.bagsvaerdlakrids.dk og i denne uge også www.taxhelper.dk

  • 1 hr 15 min
  Dom gør ondt værre for DF

  Dom gør ondt værre for DF

  Fængselsdommen til Morten Messerschmidt kaster Dansk Folkeparti ud i en overlevelseskamp. Reelt blev han fældet af sine egne partifæller, der vidnede imod ham i retssagen – og nu venter et giftigt opgør om magten i partiet. Messerschmidts skæbne afgør Dansk Folkepartis fremtid. Samtidig er de Radikale blevet ramt af endnu en metoo-sag. Kristian Hegaard har udøvet grænseoverskridende adfærd og har valgt at trække sig fra Folketinget. Jakob Ellemann har også sine ubehagelige udfordringer. Målingerne er elendige, men nu skal partiet i offensiven, og blå blok skal samles. Kan det overhovedet lade sig gøre? Og hvad med Pape og det problem, han har fået på halsen? Problemet hedder Naser Khader, og han forsvinder ikke af sig selv. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Lars Trier Mogensen har svarene.
  Borgen Unplugged produceres i samarbejde med www.bagsvaerdlakrids.dk og i denne uge også www.taxhelper.dk

  • 1 hr 27 min

Customer Reviews

4.8 out of 5
5 Ratings

5 Ratings

Mads Qvortrup ,

Verdensklasse -Det kan ikke gøres bedre

Dette er den eneste podcast du har brug for at høre hvis du er interesseret i dansk politik. Borgen unplugged er skarp, underholdende og indsigtsfuld. Det er podcasting i international klasse, i særklasse og i verdensklasse. Thomas Qvortrups tilbagelænede rolige stil er fuld af overskud og komplementerer Henrik Qvortrups knivskarpe analyser. Det kan ikke gøres bedre.

Top Podcasts In News

Listeners Also Subscribed To