366 episodes

Podcasten om dansk politik med Henrik Qvortrup og Thomas Qvortrup.

Borgen unplugged Qvortrup Media

  • News
  • 4.8 • 6 Ratings

Podcasten om dansk politik med Henrik Qvortrup og Thomas Qvortrup.

  100 forbandede dage

  100 forbandede dage

  Er skilsmissen uundgåelig? Bliver den beskidt og uforsonlig? Eller vil Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne gå fra hinanden i god ro og orden? Regeringen har kun siddet i 100 dage. Ikke desto minde er det et spørgsmål, der stilles med stadig større styrke. For sjældent – hvis nogensinde – er en regering i befolkningens øjne kommet dårligere fra start. Men endnu holder den sammen, og arbejdet fortsætter. Torsdag fremlagde regeringen finanslovsudspillet for 2023, og der er dømt smalhals, for på trods af, at det går rigtig godt for dansk økonomi, så er der usikre tider, og som Nicolai Wammen sagde, så ved man aldrig, hvad der venter rundt om hjørnet. Men hvordan forklarer regeringen egentlig, at der stadig er behov for den her krisefortælling, når det i virkeligheden går meget godt? Det kommer vi med et bud på, ligesom vi ser tilbage på regeringens første 100 dage. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator på Ekstra Bladet, Henrik Qvortrup har svarene.
  Borgen Unplugged produceres i denne uge i samarbejde med www.hellofresh.dk - Brug koden BORGEN23 og få op til 1.153 kroner i rabat på dine fem første måltidskasser. Koden gælder for nye kunder og for tidligere kunder, der har opsagt deres abonnement for mindst tre måneder siden.

  • 1 hr 11 min
  Løkke amok på journalister – smart!

  Løkke amok på journalister – smart!

  Come on! Snerrede Lars Løkke, da han fik spørgsmål om Jon Stephensen på et Ukraine-pressemøde. Det skal nok virke. For danskerne elsker politikere, der giver journalister tørt på. Men det betyder jo ikke, at sagen går væk af den grund. Kan mandaternes logik redde Stephensen? Det er et af de store spørgsmål i en uge, der også bød på en politianmeldelse af Alex Vanopslagh. Vi ser også på de store linjer i dansk politik med den store Ukriane-pakke til syv milliarder kroner og med KLs topmøde i Aalborg, hvor fremtidens velfærdssamfund er på dagsordenen. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator på Ekstra Bladet, Henrik Qvortrup har svarene.
  Borgen Unplugged produceres i denne uge i samarbejde med ida.dk/om-ida/danmarks-bedste-fagforening

  • 57 min
  Vild, vildere – dansk politik

  Vild, vildere – dansk politik

  Sikken en uge. Regeringsrokade. Socialdemokratisk nedsmeltning i meningsmålingerne. Jon Stephensen-afsløringer. Og så en partiformand, der på dramatisk vis bliver smidt på porten. Få det hele sat i perspektiv i denne uges udgave af Borgen Unplugged: Hvor meget tynger Ellemanns nu langvarige sygemelding Venstre og regeringen? Hvor længe kan Mette Frederiksen holde sig fri af intern kritik? Er Jon Stephensen dead man walking – eller skal han satse på, at Løkke instinktivt hader, når alle medier løber i samme retning? Og endelig: Kan Vermund redde sit parti ud af kaos og morads? Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator på Ekstra Bladet, Henrik Qvortrup har svarene.
  Borgen Unplugged produceres i denne uge i samarbejde med https://ida.dk/om-ida/danmarks-bedste-fagforening
  OG https://www.hellofresh.dk - Brug koden BORGEN23 og få op til 1.153 kroner i rabat på dine fem første måltidskasser. Koden gælder for nye kunder og for tidligere kunder, der har opsagt deres abonnement for mindst tre måneder siden.

  • 1 hr 6 min
  Presset øges på Ellemann

  Presset øges på Ellemann

  Fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen har besluttet at udskyde forhandlingerne om det nye forsvarsforlig. Under Jakob Ellemann-Jensen hastede det ellers helt vildt – men nu er der altså pludselig masser af tid. Samtidig forstærkes spekulationerne om, hvorvidt Ellemann vender tilbage, eller om Venstre skal have ny formand. Og endnu flere problemer for Venstre: Fortsat elendige målinger og kritik fra de gamle venner i blå blok for at bryde med skattestoppet. Men Venstre er så ikke det eneste parti, der er i modvind. Det er Nye Borgerlige og ikke mindst den nye næstformand Henriette Ergemann i dén grad også. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator på Ekstra Bladet, Henrik Qvortrup har svarene.
  Borgen Unplugged produceres i denne uge i samarbejde med https://bagsvaerdlakrids.dk og www.hellofresh.dk
  *Nye Hello Fresh-kunder kan fra den 13. til den 26. februar få op til 1.041 kroner i rabat på de fem første måltidskasser med koden FLASHBORGEN. *Tidligere kunder, der har opsagt deres abonnement for mindst to måneder siden, kan få op til 828 kroner i rabat på de tre første måltidskasser med koden RETURBORGEN.

  • 1 hr 4 min
  Vender Ellemann tilbage?

  Vender Ellemann tilbage?

  Formanden for Venstre, vicestatsminister og forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen har trukket stikket og er sygemeldt på ubestemt tid efter en periode med såvel kæmpe arbejdspres som uforsonlig kritik fra alle sider. Alle udtrykker forståelse for beslutningen. Men i Venstre holder man vejret, mens man venter på nyt om formandens tilstand. For er det her bare forbigående – eller er det et første tegn på, at Ellemann ikke har formatet til at være formand? Endnu stilles spørgsmålet ikke åbent, men det er elefanten i rummet. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator på Ekstra Bladet, Henrik Qvortrup har svarene.
  Borgen Unplugged produceres i denne uge i samarbejde med https://www.hellofresh.dk *Nye kunder kan fra den 13. til den 26. februar få op til 1.041 kroner i rabat på de fem første måltidskasser med koden FLASHBORGEN. *Tidligere kunder, der har opsagt deres abonnement for mindst to måneder siden, kan få op til 828 kroner i rabat på de tre første måltidskasser med koden RETURBORGEN.

  • 1 hr 6 min
  Stærk manifestation – eller svaghedstegn?

  Stærk manifestation – eller svaghedstegn?

  Hele tre mand høj rejste regeringstoppen forleden til Ukraine. Formålet er indlysende: Dels at signalere massiv støtte til Zelenskyj. Dels at vise internt sammenhold i regeringen – én for alle, alle for én. Men det er også et underskudssignal. Kan topministrene ikke unde hinanden at ”shine”? Det var også ugen, da det historisk upopulære lovforslag om at afskaffe store bededag blev førstebehandlet. Det blev det i går, torsdag, hvor otte partier i oppositionen samtidig gik sammen i en fælles opfordring til regeringen om at skubbe afskaffelsen af helligdagen til efter næste valg. Eneste parti i oppositionen, der ikke var med i den fælles opfordring, er de Radikale. Og hvad med regeringen selv? Ja, den rokker sig ikke en centimeter. Men forslaget om en folkeafstemning vil ikke dø. Senest har det konservative koryfæ Per Stig Møller støttet tanken. Og efter et seminar torsdag og fredag varmer regeringen nu op til nye reformer – formentlig på sundhedsområdet. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator på Ekstra Bladet, Henrik Qvortrup har svarene.
  Borgen Unplugged produceres i denne uge udelukkende i samarbejde med alle, der støtter os på https://borgenunplugged.10er.app

  • 57 min

Customer Reviews

4.8 out of 5
6 Ratings

6 Ratings

Mads Qvortrup ,

Verdensklasse -Det kan ikke gøres bedre

Dette er den eneste podcast du har brug for at høre hvis du er interesseret i dansk politik. Borgen unplugged er skarp, underholdende og indsigtsfuld. Det er podcasting i international klasse, i særklasse og i verdensklasse. Thomas Qvortrups tilbagelænede rolige stil er fuld af overskud og komplementerer Henrik Qvortrups knivskarpe analyser. Det kan ikke gøres bedre.

Top Podcasts In News

Goalhanger Podcasts
Global
Goalhanger Podcasts
BBC Radio
The Guardian
The Times