33 episodes

Podcast érdekes és hihetetlen történelmi eseményekről

Hihetetlen Történelem Podcast hihetetlentortenelem

  • History
  • 4.3 • 3 Ratings

Podcast érdekes és hihetetlen történelmi eseményekről

  Szökés Alcatrazból - E33

  Szökés Alcatrazból - E33

  1962-ben három rab megszökött Amerika legszigorúbban őrzött börtönéből, az Alcatraz szigetéről, amit addig lehetetlennek véltek a hatóságok. Az eset után a biztonsági szolgálatok váltig állították, hogy a szökevények biztosan belefulladtak a tengerbe... De mégsem ez történt?

  Adásunkban bemutatjuk a rettegett börtönt és a szigetet, valamint a szökés előkészítését és megvalósítását. Tartsatok velünk ebben az izgalmas történetben!

  • 1 hr 5 min
  Afganisztán - az elmúlt fél évszázad viharai - E32

  Afganisztán - az elmúlt fél évszázad viharai - E32

  Az elmúlt időszakban Afganisztán a nemzetközi figyelem középpontjába került. Az amerikai katonák kivonulása után újra a tálibok vették át a hatalmat. Az aggasztó események késztettek minket arra, hogy áttekintsük, hogy mik is történtek az elmúlt 40 évben az országban, kik és hogyan próbáltak meg uralomra törni a szétszabdalt földön, milyen is az afgán társadalom, milyen problémákkal kellett szembenézniük az amerikai katonáknak 2001-től.

  • 1 hr 22 min
  Kém volt-e Mata Hari? - E31

  Kém volt-e Mata Hari? - E31

  Honnan jött Mata Hari? Hogyan vált belőle Európa-szerte híres táncosnő? Mi volt a sikere titka? Valóban kémkedett az I. világháború alatt? Mi áll a kémhistória mögött? Nos, ha meghallgatjátok az adást, mindezekre fény derül!

  • 1 hr 22 min
  Holodomor - éhhalál Ukrajnában - E30

  Holodomor - éhhalál Ukrajnában - E30

  1932-33 az ukrán történelem egyik legsötétebb időszaka. A Szovjetunió tagállamaként Ukrajna alá volt rendelve Sztálin rendelkezéseinek. A kommunista diktátor elrendelte a gazdaságok kolhozosítását és a gabonatermés kötelező beszolgáltatását. Tízezrével küldték az ukrán vidékre a szovjet hatalom embereit, hogy könyörtelenül behajtsák a parasztságon az előírt gabonamennyiségeket. A bolsevikok az ukránoktól minden élelmüket elvették, a padlásokat is lesöpörték elrejtett élelem után kutatva. Akiket kikiáltottak kuláknak, vagyis a rendszer ellenségeinek, azokat deportálták vagy kivégezték. Az embereknek nem maradt élelmük. Mindennapos volt az utcán a halottak látványa. Az éhínségben becslések szerint kb. 4 millió ember vesztette életét Ukrajnában.

  FIGYELEM: egyesek számára felkavaró lehet a tartalom.

  • 1 hr 22 min
  Hasfelmetsző Jack (18+) - E29

  Hasfelmetsző Jack (18+) - E29

  Az 1800-as évek végén kegyetlen gyilkossági hullám tartotta lázban London lakosságát. Az East Endhez tartozó Whitechapel városrészben egy rejtélyes gyilkos sokkolóan kegyetlen módszerrel szedte áldozatait. A rendőrség tehetetlen volt, az emberek rettegtek. Mindeközben a gyilkos vérfagyasztó leveleket küldözgetett...

  Tartsatok velünk e hátborzongató történet megismerésében!

  • 1 hr
  Szexualitás a náci Németországban - E28

  Szexualitás a náci Németországban - E28

  A náci vezetés az élet minden területét igyekezett leuralni a Harmadik Birodalomban - nem volt kivétel ezalól a szexualitás sem. A népesség drasztikus csökkenése miatt komoly demográfiai problémával nézett szembe az ország. Ahogy sejthetitek, Hitler az árja "fajjal" akarta benépesíteni birodalmát, ennek érdekében pedig drasztikus intézkedéseket hozott meg...

  • 59 min

Customer Reviews

4.3 out of 5
3 Ratings

3 Ratings

Marie1755Antoinette ,

Cuki

Nagyon édes a fiatalember és a leányzó. Jó őket hallgatni, sokat tanulok tőlük. Azt nem kell meghallani amikor véletlenül azt mondják hogy Magyarország a Szovjetunióhoz tartozott. Az ország nem volt tagja a Szovjetuniónak, csupán a hatalmon levők kívántak úgy kedveskedni a szovjet rendszernek hogy Magyarország is hasonló módon működött, tudomásom szerint. Vagy amikor a román katona elfújja a lángot de nem zárja el a gázt, a szomszédok sikeresen felébresztik almából és “így úszta meg a katona a megszállást” - amit megint nem értek. Viszont rendesen felkészülnek, leírnak mindent, - majd felolvassák. Aranyos, kedves. Majd ha akadémikusok lesznek, biztosan izgalmasabb és komolyabb lesz a hangvétel :-)

Top Podcasts In History

You Might Also Like