16 episodes

Vært: Villads Andersen.

Ordet fanger DR

  • Society & Culture

Vært: Villads Andersen.

  Ordet fanger: Splittet

  Ordet fanger: Splittet

  Jakob Ellemann og Inger Støjbergs forskelligheder skulle have været en styrke, men endte med at få Venstre til at falde sammen. Søndag holder Inger Støjberg sin sidste tale som næstformand. Ordet Fanger lytter med. Rækker hun den forsonende hånd frem eller giver hun formanden fingeren? Vil både Støjberg og Løkkes afgang få fløjkrigene i partiet til at stoppe? Og bør Jakob Ellemann pakke statsministerdrømmene sammen?
  Gæster: Thomas Funding, politisk redaktør, Avisen Danmark; Stine Bosse, formand, Europabevægelsen; Dennis Nørmark, antropolog og forfatter; Aminata Corr, journalist og debattør, Berlingske
  Vært: Thomas Tjaerandsen
  www.dr.dk/p1debat

  • 45 min
  Ordet fanger: Mudret

  Ordet fanger: Mudret

  Amerikanerne gør det, og nu gør vi det også. Inger Støjberg skal ligesom Donald Trump skal stå til ansvar for en rigsret. Det er politikerne i Folketinget, der anklager Inger Støjberg, og for den amerikanske præsident er det også politikerne, der dømmer.
  Men er det jura, politik eller en uskøn blanding af begge dele, når politikere anklages for lovbrud i embedet? Kan man bruge jura og paragraffer til at rydde op i et betændt politisk klima? Og er det overhovedet rimeligt at sammenligne Inger Støjberg med Donald Trump?
  Gæster: Christina Egelund, debattør, tidl. medlem af Folketinget for Liberal Alliance. Søren K. Villemoes, debattør og journalist på Weekendavisen.
  Vært: Thomas Tjaerandsen.
  www.dr.dk/p1debat

  • 45 min
  Ordet fanger: Trumpkortet

  Ordet fanger: Trumpkortet

  Er demokratiet en stor, tung bog, som vi går og slår hinanden oven i hovedet med? Skal Trumps støtter gå offentlig bodsgang, eller gør udskamning splittelsen endnu større? Og er det nu endelig slut med de rituelle Trump-sammenligninger? Vi diskuterer demokratiets tilstand efter stormen på Kongressen.
  Gæster: Pernille Skipper, politisk ordfører, Enhedslisten. Per Stig Møller, forhenværende udenrigsminister. Michael Jarlner, international redaktør, Politiken.
  Vært: Villads Andersen.
  www.dr.dk/p1debat

  • 44 min
  Ordet fanger: Taleskriverne

  Ordet fanger: Taleskriverne

  En flok dygtige taleskrivere diskuterer Mette Frederiksens nytårstale efter et historisk hektisk år. Gæster: Helle Bønløkke Rømeling, taleskriver i Landbrug og Fødevarer, forhenværende taleskriver i flere ministerier. Jesper Kraft, politisk analytiker, tidligere rådgiver for Jakob Ellemann-Jensen og taleskriver for Lars Løkke Rasmussen. Kristian Madsen, politisk kommentator på Dagbladet Politiken og tidligere taleskriver for bl.a. Helle Thorning-Schmidt.
  Vært: Villads Andersen, tidligere taleskriver for Mette Frederiksen.
  www.dr.dk/p1debat

  • 44 min
  Ordet fanger: Lorteår

  Ordet fanger: Lorteår

  Henrik Sass Larsen og Morten Messerschmidt diskuterer årets vigtigste historier. Corona, mink, metoo, Brexit, det amerikanske valg og Støjbergsagen. Er verden blevet et bedre eller dårligere sted i 2020? Det er spørgsmålet i årets sidste udgave af Ordet fanger.
  Vært: Villads Andersen.
  www.dr.dk/p1debat

  • 44 min
  Ordet fanger: Ukonventionel

  Ordet fanger: Ukonventionel

  Ingen i Venstre kunne drømme om at komme på kant med konventionerne, sagde Danmarks første integrationsminister, Bertel Haarder, da han tiltrådte i 2002, og han ville sige nøjagtig det samme i dag, fortæller han i ugens udgave af Ordet fanger. Men hvor er kanten? Har den flyttet sig? Med afsæt i Instrukskommissionens beretning diskuterer vi udviklingen i dansk udlændingepolitik siden systemskiftet i 2001. Reglerne er blevet strammet igen og igen og igen, og spørgsmålet er, om stramningerne er gået over gevind eller ikke går langt nok? Til sidst i udsendelsen vender gæsterne den anden store coronanedlukning af Danmark.
  Gæster: Bertel Haarder, MF for Venstre og Danmarks første integrationsminister, Christian Friis Bach, stifter af Warfair, tidligere udviklingsminister, undergeneralsekretær i FN og generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp, Kristian Ditlev Jensen, præst, litteraturkritiker og forfatter.
  Vært: Villads Andersen.
  www.dr.dk/p1debat

  • 44 min

Top Podcasts In Society & Culture

More by DR