11 episodes

Redakcija Pitchwise.net, najvećeg sajta o društvenim igrama na Balkanu, priča o igrama i događajima koji su obeležili prethodni period. Vesti, najave i društvene igre koje su došle na sto naše redakcije predstavljaju Veljko, Danko i Bojan.

Nove epizode svakog drugog ponedeljka!

Prvo Rolaj Pa Onda Misli Pitchwise.net

  • Leisure

Redakcija Pitchwise.net, najvećeg sajta o društvenim igrama na Balkanu, priča o igrama i događajima koji su obeležili prethodni period. Vesti, najave i društvene igre koje su došle na sto naše redakcije predstavljaju Veljko, Danko i Bojan.

Nove epizode svakog drugog ponedeljka!

  Prvo Rolaj Pa Onda Misli - Epizoda 11

  Prvo Rolaj Pa Onda Misli - Epizoda 11

  Čudne stvari u novoj epizodi vašeg omiljenog podcasta o društvenim igrama.

  Počela  je nova sezona Stranger Things, a sa njom je došao novi negativac koji  nam je poznat iz sveta Dungeons and Dragons igara. Odgovaramo na goruća  pitanja - ko je Vecna, kakve veze ima sa Dungeons and Dragons i da li se  čita Vekna ili Večna.

  U ovoj epizodi gost nam je Igor Totić sa kanala Kod Poslednjeg Checkpointa. Sa ovakvim znanjem se igra (i vodi)  D&D, dragi slušaoci!

  • 45 min
  Prvo Rolaj Pa Onda Misli - Epizoda 10

  Prvo Rolaj Pa Onda Misli - Epizoda 10

  Vaš omiljeni podcast o društvenim igrama se vratio!

  Treću sezonu podcasta započinjemo osvrtom na izlazak sve većeg broja društvenih igara na srpskom jeziku. Nastavljamo onda sa brzim najavama i dalje prelazimo na temu ove epizode - društvene igre za parove. Svako od trojice voditelja je izabrao jednu ili više igara koje će predstaviti i o kojima ćemo popričati. Naravno, uvek smo otvoreni za vaše predloge za teme i igre koje želite da prikažemo!

  Teme u ovoj epizodi su:


  0:00 Uvod
  1:30 Porast broja lokalizovanih igara
  22:01 Igre na srpskom u 2022. godini
  24:34 Drustvene igre za parove - naš izbor

  • 47 min
  Prvo Rolaj Pa Onda Misli - Epizoda 09

  Prvo Rolaj Pa Onda Misli - Epizoda 09

  Posle duže pauze vraćamo se sa novom sezonom Prvo Rolaj Pa Onda Misli podcasta. Kao i do sada, prelistavamo šta ima novo u svetu društvenih igara, ali se i osvrćemo na pandemiju i kako je ona uticala na društvene igre i koje nove trendove smo primetili.  2:03 - Pandemija i društvene igre

  8:44 - Golden Geek Awards 2019 nominacije

  20:39 - Besplatne društvene igre

  24:31 - Igranje RPGa online  Takođe, ako se i vi igrate kod kuće, šaljite nam vaša iskustva i priče o tome kako se igrate u karantinu na mejl redakcije ili na Pitchwise Discord.

  • 34 min
  Prvo Rolaj Pa Onda Misli - Epizoda 08

  Prvo Rolaj Pa Onda Misli - Epizoda 08

  Vratili smo se sa puta u Nemačku, raspakovali kofere i vratili se za  mikrofone. Vreme je da ponovo igramo društvene igre i pričamo o njima!

  Essen Spiel je došao i prošao, ponovo oborio rekorde posećenosti i količine  prodatih fast food grickalica, a mi smo dovukli kofere pune utisaka i  igara. Epizodu zato počinjemo kratkom rekapitulacijom sajma, kao i  pregledom nekoliko igara koje smo tamo imali ekskluzivnu priliku da  vidimo i isprobamo. Kada smo se konačno vratili u Srbiju, bilo je vreme i da otpakujemo neke  velike kutije i proverimo da su glasine opravdane. Tu mislimo pre svega  na Dune, igru koja se vratila u prodaju posle čak 40 godina. Nova Judge  Dredd igra nas je veoma prijatno iznenadila, kao i kolonizovanje  ledenih predela u Artemis Project.

  Teme u ovoj epizodi:


  1:08 – Essen Spiel 2019 utisci
  9:16 – Namiji prvi utisci
  13:48 – Letter Jam prvi utisci
  17:16 – Tokyo Tsukiji Market
  21:16 – Wolfenstein: The Board Game
  27:09 – Dune
  38:09 – Judge Dredd: Helter Skelter
  48:36 – Artemis Project

  • 1 hr 2 min
  Prvo Rolaj Pa Onda Misli - Epizoda 07

  Prvo Rolaj Pa Onda Misli - Epizoda 07

  Dragi tajni agenti, stigla je epizoda 007 Prvo Rolaj Pa Ona Misli podcasta.

  Kao i u svakoj epizodi, naša misija je da nađemo najzanimljivije  vesti iz sveta društvenih igara, ali i da vam ispričamo koje društvene  igre su nam se našle za stolom. Šta valja, šta ne valja, da odvojimo  žito od kukolja i tako dalje i tako bliže.

  U ovom izdanju pričamo (0:50) o Minecraft društvenoj igri, Fireball Island RPG-u i novoj Gloomhaven igri koja će biti jeftinija ulaznica za sve koji su  želeli da igraju ovaj epski dungeon crawl a nisu imali koga da pitaju.  Za razliku od prethodne epizode,  malo duže smo se osvrtali na sve ono što smo zaigrali nedavno (12:09).  Prijatno nas je iznenadio The Mind, iako ima potpuno naopake  ilustracije, a trgovali smo po morima u Discovery: The Era of Voyage.  Kriminalna igra Lawless Empire je, nažalost, ispala kriminalno razočarenje. Na kraju, velelepni Tapestry je stigao u Srbiju i među prvima smo ga zaigrali. Utisci su… podeljeni, ali vidimo ogroman potencijal ove igre.

  Preslušajte novu epizodu u nastavku a, kao i uvek, vaši predlozi tema za naredne epizode su uvek dobrodošli.

  Teme u ovoj epizodi:


  0:50 – najave novih igara
  12:09 – igrali smo

  • 49 min
  Prvo Rolaj Pa Onda Misli - Epizoda 06

  Prvo Rolaj Pa Onda Misli - Epizoda 06

  Spremite kaficu ili kokice i udobno se zavalite jer je stigla još jedna epizoda Prvo Rolaj Pa Onda Misli podcasta.

  Šestu epizodu započinjemo pregledom dešavanja na domaćoj sceni  (1:08). Pričali smo o nacionalnim šampionatima u igrama Carcassonne i  Catan, kao i našoj nedavnoj poseti klubu Ravnica. Od noviteta smo se osvrnuli na proširenja kultnih igara Ticket to Ride i Tera Mystica, kao i na to zašto ili zašto ne određeni  članovi redakcije vole ove igre (05:06). Overtime! nam je posle uspešne  Kickstarter kampanje stigao u ruke iz Dažbog Games. Na  kraju, naravno, pričali smo o svim zabavnim igrama koje smo isprobali u  poslednje vreme(15:14). Na meniju su ovoga puta bile društvene igre  Planetoid, Kariba, Ghost Blitz i Century Spice Road.

  Uživajte u novoj epizodi i ostavite nam komentar šta biste želeli da čujete u podcastu i koje vas teme interesuju.

  Teme iz ove epizode:


  1:08 – vesti sa domaće scene
  5:06 – najave novih igara
  15:14 – igrali smo

  • 39 min

Top Podcasts In Leisure

Pandora Sykes
Wendy Simpson & Joanne Hardcastle
Royal Horticultural Society
Seen Through Glass
Critical Role
Sarah Raven in conversation with Arthur Parkinson