135 episodes

Sceptici în Romania, emisiunea pentru sceptici și nu numai.

Sceptici în România sceptici.ro

  • Education
  • 4.2 • 5 Ratings

Sceptici în Romania, emisiunea pentru sceptici și nu numai.

  Ep. 153 - Vaccinul transfobic

  Ep. 153 - Vaccinul transfobic

  Vaccinul Pfizer si eficienta lui  https://www.facebook.com/ovidiu.covaciu/posts/3763754630314864  Comentariul lui Gotcan e aici  Ep. 148 – Banat pe viata

  • 1 hr 6 min
  Ep.152 - Covidiu și Miruna despre plandemie

  Ep.152 - Covidiu și Miruna despre plandemie

  Puteți asculta în premieră, un episod din podcastul Infecțio-Sceptici în România.

  • 52 min
  Ep.151 - Pandemie si mitologi

  Ep.151 - Pandemie si mitologi

  O serie de mituri ce au circulat in pandemie. Pe unele le-ati auzit, pe unele probabil ca nu. In mod ideal nu le-ati crezut.

  • 1 hr 10 min
  Ep. 150 – Despre coronavirusuri cu Skeptic Pengu

  Ep. 150 – Despre coronavirusuri cu Skeptic Pengu

  Un interviu cu autorul blogului Skeptic Pengu  Dați like autorului aici : https://www.facebook.com/skepticpengu/

  • 1 hr 30 min
  Ep. 149 – Gooped

  Ep. 149 – Gooped

  Acest episod nu are link-uri.

  • 53 min
  Ep. 148 – Banat pe viata

  Ep. 148 – Banat pe viata

  Naturopath banned for life  https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2019/oct/03/naturopath-who-said-bicarbonate-soda-cures-cancer-banned-for-life-by-health-watchdog  8 simple ways to spot a bogus health fad  https://www.self.com/story/spot-bogus-health-claim  Former Anti-Vaxxer Whose Daughter Got Measles Begs Others to Vaccinate

  Former Anti-Vaxxer Whose Daughter Got Measles Begs Others to Vaccinate

  Moare ActiveNews, cuibul conspirațiilor și propagandei ruse  https://www.activenews.ro/stiri-mass-media/Cum-si-mai-ales-de-ce-sa-donezi-pentru-ActiveNews-Am-strans-9.087-euro-din-75.000.-IMPORTANT-pentru-cei-care-doneaza-prin-transfer-bancar-157701

  • 59 min

Customer Reviews

4.2 out of 5
5 Ratings

5 Ratings

adrianvidu ,

Extraordinar

Am găsit acest Podcast din întâmplare acum o lună și de atunci ascult cu drag toate episoadele din urmă. Faceți o treabă minunată într-o lume invadată de pseudostiință, homeopatie, vrăjitoare, ezoterism, și bla bla bla-uri de genul acesta. La episodul adepții pământului plat, te admir pentru răbdarea și tăria de caracter de a asculta o oră de inepții. Sunt sceptic insa ca ai mai putea să faci asta fără să nu ai probleme medicale ireversibile și s-ar putea să ai nevoie de descântece și tratamente “dovedite științific și cuantic” să îți revii la normal.
Felicitări in continuare

Florin Feneru ,

Un manual de autoaparare intelectuala

Sceptici in Romania este un podcast care aduce in fiecare episod noutati din stiinta prezentate intr-o forma accesibila si atractiva. In aceeasi atmosfera degajata gazdele abordeaza cu intelegere si umor subiecte importante legate de beneficiile ratiunii si a gandirii critice, cat si de pericolele credulitatii in cele mai diferite domenii.
Scepticii abonati si la alte podcasturi de profil vor regasi aici cu placere structura, continutul si stilul (in linii mari) de la SGU (Skeptic's Guide to the Universe). Ca si cei de la SGU, scepticii 'nostri' vin cu informatie atent verificata si cu o minte deschisa, oricand gata sa accepte idei valide si sa isi schimbe propria parere.
Aflat azi (2 aprilie 2014) la al 88lea episod, Sceptici in Romania este un produs de calitate autentica si care a dovedit ca nu este un moft de moment, ci un proiect de durata.
Recomand cu caldura acest podcast tuturor celor ce iubesc adevarul si intelepciunea si celor care doresc sa nu ajunga victimele sarlatanilor, vracilor, falsilor profeti, politicienilor corupti, comerciantilor fara scrupule si a tuturor celor care vor sa ne traga pe sfoara.
Din acest punct de vedere, Sceptici in Romania este un veritabil manual de autoaparare intelectuala. Dar nu as fi un sceptic adevarat daca v-as cere sa ma credeti pe cuvant. Incercati cateva episoade si va veti convinge singuri!
Florin

Top Podcasts In Education

Listeners Also Subscribed To