500 episodes

I Sommar i P1 och Vinter i P1 hör du våra sommarpratare - personliga berättelser som definierar vår tid. Ansvarig utgivare: Karin Lindblom

Sommar & Vinter i P1 Sveriges Radio

  • Society & Culture
  • 4.0 • 25 Ratings

I Sommar i P1 och Vinter i P1 hör du våra sommarpratare - personliga berättelser som definierar vår tid. Ansvarig utgivare: Karin Lindblom

  PODDTIPS: De starkaste berättelserna av kandidaterna till Lyssnarnas sommarvärd

  PODDTIPS: De starkaste berättelserna av kandidaterna till Lyssnarnas sommarvärd

  I Min berättelse hör du de bästa berättelserna som skickats in av kandidater till Lyssnarnas sommarvärd. Starka berättelser om ögonblicken som förändrar livet.

  • 51 sec
  Zara Larsson

  Zara Larsson

  Om fem vansinniga år och vad hon tycker, tänker och känner exakt nu.

  Zara Larsson är en av pophimlens klarast lysande stjärnor.
  Hon gjorde i våras en hyllad konsert med Sveriges Radios Symfoniorkester.
  Zara slog igenom som tioåring 2008, och hon har haft stora framgångar både i Sverige och internationellt, bland annat med sitt senaste album Poster Girl. Zara har fått regeringens Musikexportpris och har varit gäst hos Jimmy Fallon i Tonight show.
  I sitt Sommar pratar Zara Larsson om hur hon har under pandemin, då allt jobb sattes på paus, har gått i terapi och börjat ta fram andra känslor än ilska.
  - Jag var inte ens myndig när jag Sommarpratade förra gången, men då visste jag allt. Nu, fem vansinniga år senare, förstår jag att minnen och sanningar förändras, och jag med dem.
  Om Zara Larsson:
  Artist, låtskrivare, 23 år.
  Född och bosatt i Stockholm.
  Tidigare Sommarvärd 2015.
  Producent: Henrik Johnsson. Vill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.

  • 55 min
  Hans Rosenfeldt

  Hans Rosenfeldt

  Författaren om sitt skrivande och den kreativa processen.

  Mångsysslaren Hans Rosenfeldt har skrivit manus till flera tv-serier, bland annat Bron som är såld till 190 länder, och Marcella för brittiska ITV och Netflix.
  Han har tillsammans med Michael Hjorth skrivit flera framgångsrika kriminalromaner om kriminalpsykolog Sebastian Bergman, den senaste, Som man sår utkommer sommaren 2021. Hans egen roman Vargasommar från 2020 ska bli tv-serie.
  Hans Rosenfeldt gjorde under våren 2021 succé som Voodoodockan i TV4:s Masked singer.
  I sitt Sommar pratar Hans Rosenfeldt om sitt skrivande, om Stephen King, miniorläger, om den kreativa processen - och den inte alls kreativa processen.
  - Jag berättar om hur det känns att veta att man redan gjort det bästa man kommer göra i sitt liv.
  Om Hans Rosenfeldt:
  Författare, programledare, 57 år.
  Född i Borås, bosatt i Stockholm.
  Tidigare Sommarvärd 2003, Vintervärd 2009 och 2011.
  Producent: Bibi Rödöö. Vill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.

  • 53 min
  Selam Fessahaye

  Selam Fessahaye

  Designern om ett driv som är större än henne själv.

  Selam Fessahayes debutvisning på modeveckan i Stockholm 2018 blev en succé som ledde till priser och nomineringar världen runt. Hennes kläder har burits av bland andra Kronprinsessan Victoria, Beyoncé, Tracee Ellis Ross, Rita Ora och Lil Nas X.
  Startade sin karriär som kostymör inom film och som stylist åt artister. Två dokumentärserier har gjorts om henne; Selams stil som visades på SVT och Studio Selam på Aftonbladet TV.
  Hösten 2021 släpper hon sin fjärde kollektion.
  I sitt Sommar berättar Selam Fessahaye on hur allt blev som det blev.
  - Om min resa som varit oklar och komplicerad samtidigt som den varit självklar och enkel tack vare ett driv som är större än mig själv.
  Om Selam Fessahaye:
  Designer, stylist, 37 år.
  Född i Uppsala, bosatt i Stockholm.
  Debuterar som Sommarvärd.
  Producent: Mela Tesfazion. Vill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.

  • 57 min
  Nicolas Lunabba

  Nicolas Lunabba

  Föreningen Helamalmös grundare om hur morden på unga är konsekvensen av det samhälle vi har skapat.

  Nicolas Lunabba är verksamhetsansvarig för organisationen Helamalmö som har cirka 250 medarbetare. Helamalmö arbetar med att skapa bättre levnadsförhållanden för människor i utsatta områden, med fokus på barn och unga. Nicolas Lunabba hörs ofta i den offentliga debatten.
  Han har tidigare varit basketspelare och tränare.
  Nicolas Lunabbas Sommar handlar om unga personer som mördas.
  - Jag pratar om hur morden på unga människor, och unga människor som mördar, är den yttersta konsekvensen av det samhälle vi har skapat.
  Om Nicolas Lunabba:
  Verksamhetsansvarig Helamalmö, 40 år.
  Född i Lleida, Spanien, bosatt i Malmö.
  Debuterar som Sommarvärd.
  Producent: Eskil Larsson. Vill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.

  • 52 min
  Pia Cramling

  Pia Cramling

  Schackdrottningen om att ha schack som sin passion.

  Pia Cramling har varit professionell schackspelare i 30 år. Hon är stormästare och den högst rankade kvinnliga spelaren i Sverige.
  Hon började spela schack i 10-årsåldern och deltog som femtonåring i schack-OS i Argentina 1978.
  Pia Cramling delar flera erfarenheter med rollfiguren Beth i tv-serien The Queens Gambit och har på olika sätt arbetat för att uppmuntra flickor och kvinnor att tävla i schack.
  I sitt Sommar berättar Pia Cramling att schack är hennes passion och hur schack blev hennes liv.
  - Jag har ofta häpnat över att ett bräde med 64 svartvita rutor med märkliga figurer på blev viktigare och mer positivt än nästan något annat i mitt liv.
  Om Pia Cramling:
  Schackspelare, 58 år.
  Född i Stockholm, bosatt i Stockholm, tidigare på Solkusten i Spanien.
  Debuterar som Sommarvärd.
  Producent: Håkan Lahger. Vill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.

  • 57 min

Customer Reviews

4.0 out of 5
25 Ratings

25 Ratings

Top Podcasts In Society & Culture

You Might Also Like

More by Sveriges Radio