200 episodes

Rens de Jong gaat op zoek naar de antwoorden op jouw en zijn vragen over werk.

Werkverkenners | BNR BNR Nieuwsradio

  • Careers

Rens de Jong gaat op zoek naar de antwoorden op jouw en zijn vragen over werk.

  Zoeken naar zingeving

  Zoeken naar zingeving

  Wat doe ik hier? En wat doet mijn werk ertoe? Hogeropgeleiden zijn steeds meer bezig met zingevingsvragen. Waar je op moet inzetten om deze groep gemotiveerd aan het werk te houden, hoor je in deze BNR Werkverkenners.

  • 27 min
  Projecten vs. vaste baan

  Projecten vs. vaste baan

  Op platformen melden mensen zich voor een klus. Klus gevonden of geklaard, dan checken ze weer uit. Zou dat niet op veel meer plekken kunnen? Zou dat projectmatige werken uiteindelijk de vaste baan kunnen gaan vervangen? Dat is de vraag in deze BNR Werkverkenners.

  • 28 min
  Luisteren

  Luisteren

  We zijn er door de bank genomen niet zo goed in. Maar door corona en het thuiswerken is het wel extra belangrijk geworden: luisteren. Hoe doe je dat nou? Dat hoor je in deze BNR Werkverkenners.

  • 25 min
  Ik word coach

  Ik word coach

  Steeds meer Nederlanders kiezen voor een loopbaan als coach. Afgaande op cijfers van de Kamer van Koophandel zijn er in ons land inmiddels al 60.000 van dit soort bedrijven actief. Best veel inderdaad. Maar hoe word je eigenlijk een professioneel coach? En als je je papiertje hebt (wat overigens niet verplicht is), hoe kom je dan aan klanten? In deze BNR Werkverkenners gaan we op zoek naar de antwoorden.

  • 25 min
  Eindejaarsbeschouwing

  Eindejaarsbeschouwing

  Terugblikken, maar zeker ook vol hoop de blik naar voren. De laatste uitzending van het jaar grijpt BNR Werkverkenners aan om te kijken hoe corona het afgelopen jaar kleurde maar ook om te mijmeren over een leven na corona. Zou zich dat volgend jaar voordoen? Drie voorspellingen.

  • 32 min
  Vrouwenquotum

  Vrouwenquotum

  Het lukt maar niet om een betere verdeling tussen mannen en vrouwen in de top van het bedrijfsleven te krijgen. Daarom komt er nu voor raden van commissarissen een verplicht vrouwenquotum. Is dat de oplossing? Of moet er veel meer gebeuren? Dat zoeken we uit in deze BNR Werkverkenners.

  • 29 min

Top Podcasts In Careers

Listeners Also Subscribed To

More by BNR Nieuwsradio