10 集

In Kleedkamer 4 komen makers bij elkaar. Maar de eerste vier afleveringen wordt de kleedkamer eerst ingericht door Jerom & Bas. Iedereen die sport of dat heeft gedaan (of een poging daartoe heeft gedaan) weet natuurlijk: een beetje opruimen kan geen kwaad.

Kleedkamer 4 Bas Hakker & Jerom Hakker

    • 商業

In Kleedkamer 4 komen makers bij elkaar. Maar de eerste vier afleveringen wordt de kleedkamer eerst ingericht door Jerom & Bas. Iedereen die sport of dat heeft gedaan (of een poging daartoe heeft gedaan) weet natuurlijk: een beetje opruimen kan geen kwaad.

    Aflevering 19: Aaron Mirck

    Aflevering 19: Aaron Mirck

    Hoe kom ik in de media als ondernemer?
    Aaron Mirck begon zijn loopbaan als journalist bij The Post Online, maar hij is inmiddels al jarenlang PR-adviseur. Dat deed hij lang voor PR-bureaus, maar inmiddels is hij voor zichzelf begonnen. Hij bedacht PressCloud, een website waar je terecht kunt voor tips over PR als startup en kleine ondernemer. Waarom? PR is namelijk helemaal niet zo ingewikkeld, is zijn stelling. Met wat basiskennis kom je een heel eind. Inderdaad, als een Ikeakast; een paar handige schroefjes en een handleiding helpen. De perfecte man dus die voor jullie als coach, schrijver en kleine ondernemer de simpele vraag kan beantwoorden: hoe kom ik aan tafel bij Jinek (of bij de vaksite in jouw sector, ook niet slecht).

    • 55 分鐘
    Aflevering 18 : Martijn de Vreeze

    Aflevering 18 : Martijn de Vreeze

    Martijn de Vreeze is inmiddels twaalf jaar actief als freelance copywriter nadat hij zijn loopbaan ooit begon als railtender. Net zoals bij veel freelancers liepen de opdrachten vorig jaar maart - bij de start van de coronacrisis - flink terug. De Vreeze, werktitel ‘Copy Commandoo’, besloot niet te lang te treuren en bedacht een plan. Hij plaatste op LinkedIn zijn hiphopdansjes en maakte daar ook een leukste tekst bij. Waarom? Gewoon om zijn achterban een beetje op te vrolijken en te zeggen: er is altijd wel wat leuks van het leven te maken dat energie geeft. Aanvankelijk leverde hem dat vooral veel goodwill op, maar na een tijdje gingen klanten hem vaker bellen. Waarom? Omdat hij doorging, creatief was en daar doen mensen nu mensen nu eenmaal graag zaken mee.

    • 56 分鐘
    Aflevering 17: Freek van Kraaikamp (Elitepauper)

    Aflevering 17: Freek van Kraaikamp (Elitepauper)

    Aflevering 17: Freek van Kraaikamp (Elitepauper)
    Van Freek van Kraaikamp verscheen in 2018 het boek Elitepauper wat staat voor de liefde voor hardcore, Hazes en halve liters. Elitepauper is dn wel een roman, maar het gaat ook over iets groters, over een gevoel, over een hokje dat geen hokje is. De mensen die dit gevoel delen, ‘de misfits, paradijsvogels’, ‘de andersdenkenden’, dragen vaak het t-shirt en een stuk of 80 van deze fans heeft zelfs een Elitepauper-tatoo. Bas Hakker praat met Freek over hoe hij op een nieuwe manier zijn boek promootte, een manier die voor hem heel normaal is, maar waar de uitgeverswereld wel even van schrok. ,,Ik heb samengewerkt met Kim Holland, met Thunderdome. Ik snap best dat als je normaal Connie Palmen pitcht bij De Groene dat je daar niet op zit te wachten.’’
    De kern van de Elitepauper-methode? Je bouwt een publiek op, zorgt dat je die mensen uit dat publiek perfect snapt en gaat iets maken waar die mensen blij van worden. Zo ingewikkeld is het allemaal niet, maar je moet wel de ballen en het ondernemerschap hebben om het te doen. Maar ja, dat is voor de gast die Connie Palmen onder de tafel zoop niet zo’n probleem natuurlijk. ,,Ik heb altijd het idee dat de mensen uit het boekenvak vooral voor elkaar schrijven en niet voor de lezer. Marketing is daar een vies woord. Ik heb ooit een keer gezegd: ‘sinds De Avonden is er qua marketing in het boekenvak niets veranderd’. Het is allemaal heel reactief; boeken uitgeven en hopen dat De Volkskrant iets aardigs schrijft.’’

    • 58 分鐘
    Aflevering 16: Maartje Blijleven

    Aflevering 16: Maartje Blijleven

    Maartje Blijleven past natuurlijk heel goed in de Kleedkamer4-Podcast. Als er iemand verstand heeft van het opbouwen van een publiek dan is zij het wel. Zij was jarenlang actief voor grote bedrijven zoals Endemol en KLM waar ze mensen leerde hoe je een online community kan opbouwen van fans. Datzelfde doet ze voor freelancers, kleine en grotere ondernemers die ze via online en offline seminars bijspijkert op het gebied van het opbouwen van een community. Ze legt niet alleen uit hoe je zo’n groep van gelijkgestemden opzet, maar ook hoe je uiteindelijk diensten en producten aan die groepsleden verkoopt. Ze doet dat allemaal onder de noemer We Love Communities. Dat is trouwens ook de naam van haar boek.

    Kort na de start van de Coronacrisis, op 23 maart, stuurde Maartje een mailtje naar Bas met een leuke vraag: zullen we in deze lastige tijden diensten ruilen? Jij regelt een interview bij Parool en dan geef ik jou toegang tot mijn online cursus over een community opbouwen.
    Dat leek Bas een prima idee.

    • 50 分鐘
    Aflevering 15 : Aartjan van Erkel

    Aflevering 15 : Aartjan van Erkel

    Met niet saai zijn kom je een heel eind volgens Aartjan van Erkel

    Als je iets wilt leren over een specialisatie kiezen, een publiek opbouwen en daar ‘spulletjes’ aan verkopen dan moet je bij Aartjan van Erkel zijn. De copywriter van oorsprong is echt een specialist in hoe je via nieuwsbrieven een goed bestand opbouwt, maar ook hoe je op een hele relaxte manier kan verkopen. Zijn rode draad in alles wat hij doet is ‘entertainment bieden’. Want ja, er zijn al genoeg saaie nieuwsbrieven met degelijks tips of ultrasaai branchenieuws.

    Niet doorvertellen, maar Aartjan is, met zijn twee leuke boeken, wel een beetje een voorbeeld voor Bas. Aartjan houdt er lekker veel plezier in, is niet bang voor een beetje commercie op zijn tijd en hij vindt het leuk om zijn kennis te delen. Bas hoopt niet dat hij teveel kennis van Aartjan heeft ‘geleend’. Oh, je kan alles van Aartjan vinden op Schrijven voor Internet. Lees hem en check die site. Extra leuk is trouwens zijn stappenplan om een bestseller te maken van jouw businessboek.

    Aflevering 14: Die contentstrategie van Charlotte Meindersma is eigenlijk té goed

    Aflevering 14: Die contentstrategie van Charlotte Meindersma is eigenlijk té goed

    Die contentstrategie van Charlotte Meindersma is eigenlijk té goed
    Charlotte Meindersma is van fotografe en juriste en haar kantoor heet Charlotte’s Law. Om
    voor en continue stroom klanten te zorgen heeft ze een uitgebreide contentstrategie. Al direct
    toen ze begon met bloggen over juridische zaken op een laagdrempelige manier (dus zonder
    de grote hoeveel jargon en oudemensentaal) wisten klanten haar te vinden. Dat ging alleen
    maar beter toen ze later ook ging vloggen waarbij ze haar eigen leven net zo makkelijk
    bespreekt als de juridische kwesties. Dat gaat zó goed dat nieuwe klanten ook nog wel even
    kunnen wachten met bellen.
    Charlotte is niet zo van het stap voor stap volgen van de managementboeken, doet veel op
    gevoel, maar ze gelooft wel in de principes van ‘guerilla marketing’ die je ook wel ziet
    terugkomen in contentmarketing. Kleine beetjes kennis weggeven dus via gratis video’s en
    blogs, mensen daardoor nieuwsgierig maken en vervolgens de meer op maat gesneden
    diensten verkopen. Oh ja, ze verkoopt trouwens ook een speciale mok op haar site en hoe zit
    dat eigenlijk met de oploskoffie?

    • 58 分鐘

關於商業的熱門 Podcast

声动早咖啡
声动活泼
投資唔講廢話
阿樂
知行小酒馆
有知有行
Think Fast, Talk Smart: Communication Techniques
Stanford GSB
Goldman Sachs Exchanges
Goldman Sachs
After Hours
TED Audio Collective / Youngme Moon, Mihir Desai, & Felix Oberholzer-Gee