6 episodes

En podcast för föräldrar och andra anhöriga till barn med Diabetes typ 1.

Barndiabetespodden Alexandra och Josefine

  • Kids & Family

En podcast för föräldrar och andra anhöriga till barn med Diabetes typ 1.

  5 - När syskonet också får diabetes

  5 - När syskonet också får diabetes

  I det här avsnittet berättar Josefine om det som verkligen inte fick hända, när lille Eskil, 3 år - alltså lillebror till Elian som redan har haft diabetes i ett par år - också insjuknade. Som förälder till en diabetiker är det lätt att oroa sig över att syskonen också ska drabbas, och man är så klart extra observant. Tar blodsocker lite då och då och ser minsta tecken på att hen eventuellt också kan vara sjuk. I Josefines fall hände det tyvärr, även om det är ganska ovanligt.

  • 54 min
  4 - Utrustning

  4 - Utrustning

  Josefine och Alexandra pratar om olika slags utrustning som man kan ha när man har diabetes. Som vanligt är allt utifrån egen erfarenhet. De pratar om både pumpar och pennor och om att Mio är allergisk mot det klistret som finns på pumpar. 

  • 40 min
  Att vara syskon till en diabetiker

  Att vara syskon till en diabetiker

  Att vara syskon till en diabetiker är inte alltid lätt. Man måste anpassa sig på ett sätt som andra barn inte behöver, och det finns en ständig oro över syskonet och hens sjukdom. Den här veckan pratar Josefine och Alexandra om hur det har varit för syskonen i familjerna, och om hur de ibland tar blodsocker även på dem... just in case. 

  • 38 min
  2 - Första tiden hemma

  2 - Första tiden hemma

  Hur ska man ens kunna gå in i duschen? Klarar han sig då? Tänk om han blir låg när han sover. Första tiden hemma är omtumlande, läskig och kan ge en känsla av "Hur sjutton ska vi klara det här?" och "Ska JAG bestämma hur mycket insulin han ska ha?". Josefine och Alexandra pratar om hur det var för dem den första tiden hemma. Mycket oro och ångest - men det bästa av allt är ändå: Det blir bättre!

  • 1 hr
  1 - När man får beskedet

  1 - När man får beskedet

  "Ditt barn har diabetes typ 1" Livet rasar... Att få beskedet att ens älskade lilla barn har fått diabetes är något av det hemskaste som kan hända. Josefine Aamodt och Alexandra Bylund - båda två diabetesföräldrar - pratar öppenhjärtligt om hur det var när deras barn fick diabetes typ 1. Hur det var att få beskedet, hur första tiden på sjukhuset var och mycket annat. 

  • 1 hr 12 min
  Barndiabetespodden

  Barndiabetespodden

  • 41 sec

Top Podcasts In Kids & Family

Listeners Also Subscribed To