406 episodes

Tidens største og vigtigste nyhedshistorier.
Få et unikt indblik i én aktuel historie, få den fortalt fra starten og få besvaret de spørgsmål, du ikke anede, du ønskede svar på. Alle hverdage - fra klokken 04:00.

Genstart - DR's nyhedspodcast DR

  • News
  • 5.0 • 3 Ratings

Tidens største og vigtigste nyhedshistorier.
Få et unikt indblik i én aktuel historie, få den fortalt fra starten og få besvaret de spørgsmål, du ikke anede, du ønskede svar på. Alle hverdage - fra klokken 04:00.

  Genstart: Minktraumer

  Genstart: Minktraumer

  Jesper er en af de ansatte, der sidder ved telefonen i efteråret 2020, når frustrerede minkavlere ringer ind til Fødevarestyrelsen. Han lytter til deres vrede og sorg over regeringens beslutning om at slå alle mink ned. Nogle af dem, der ringer, truer sågar med at begå selvmord. I dag har Jesper PTSD-lignende symptomer, og han er ikke den eneste. Fødevarestyrelsen har modtaget flere anmeldelser om psykiske arbejdsskader fra ansatte, der stod i forreste linje og var med til at håndtere aflivningen af mink i efteråret 2020. Erhvervsjournalist i DR, Astrid Ildor, fortæller hvad minkforløbet har betydet for de mennesker, der skulle håndtere den praktiske del af den politiske beslutning.
  Vært: Anna Ingrisch.

  • 23 min
  Genstart: Splittet til atomer

  Genstart: Splittet til atomer

  Plakater med smilende gule sole og politiske paroler mod atomkraft fylder Københavns gader. Det er i 70'erne, og modstanden mod den omdiskuterede energiform er massiv. Men i dag lyder nye toner i debatten. Flere er blevet mere positivt stemt, og nu vil EU stemple atomkraft som grøn energi for at komme klimakrisen til livs. Hvad har ændret sig?
  Søren Bjørn-Hansen, journalist hos klimajournalisterne.dk, fortæller om udviklingen i 45 års atomkraftdebat.
  Vært: Anna Ingrisch.

  • 23 min
  Genstart: Safe space Hogwarts?

  Genstart: Safe space Hogwarts?

  Hun er blevet hyldet for at få millioner af mennesker, der føler sig udenfor, til at føle sig hjemme i hendes magiske univers. Men nu er J.K Rowling, forfatteren til Harry Potter-bøgerne, havnet i modvind. Rowling insisterer på at kalde personer, der har menstruation, for kvinder, og den holdning vækker vrede i det transaktivistiske miljø. Flere tidligere fans vender sig mod hende og argumenterer for, at hun forbryder sig mod moralen i hendes egne bøger.
  Hvorfor bliver Rowlings fans så vrede på forfatteren over hendes holdninger til køn? Vi spørger Line Miller, forlagschef for oversat litteratur på Politikens forlag og dedikeret Harry Potter-fan.
  Vært: Anna Ingrisch.

  • 23 min
  Genstart: Da Vinci mysteriet

  Genstart: Da Vinci mysteriet

  Et gammelt, slidt maleri bliver købt for en slik i New Orleans, og få år senere bliver det tilbedt som et glemt mesterværk af Leonardo Da Vinci. Da maleriet i 2017 bliver solgt som verdens dyreste, så begynder velansete kunstkendere at så alvorlig tvivl om maleriets ægthed - men på det tidspunkt er kunstværket allerede blevet brugt som et kynisk værktøj af en russisk oligark og en autoritær, saudisk kronprins.
  Filminstruktør Andreas Koefoed fortæller historien om verdens dyreste maleri, som ingen med sikkerhed ved, hvem der har malet.
  Vært: Simon Stefanski.

  • 25 min
  Genstart: Mortens modstand

  Genstart: Mortens modstand

  Han er Dansk Folkepartis kronprins, og i årevis bliver han spået som partiets næste formand. Nu stiller Morten Messerschmidt op til posten, og med kun tre dage til formandsvalget, er modstanden mod ham massiv. Lydoptagelser bliver lækket, han beskyldes for intimiderende adfærd, og folk truer med at forlade partiet, hvis han bliver formand. Hvorfor er der så stærke kræfter i partiet, der har så meget imod Morten Messerschmidt? Genstart med - og om - formandskandidaten i Dansk Folkeparti, Morten Messerschmidt.
  Vært: Anna Ingrisch.

  • 25 min
  Genstart: Vildt naturlig død?

  Genstart: Vildt naturlig død?

  I Mols Bjerge løber en flok vilde heste rundt. De æder den mad, de kan finde, og er føden for knap, så fodrer man dem ikke. Og dét deler vandene.
  Hestene er en del af et såkaldt rewilding-eksperiment, der vil genskabe noget af den vilde natur, der er gået tabt i Danmark.
  Men projektet vækker bekymring og stærke følelser hos folk, der mener, det sker på bekostning af dyrenes velfærd. Rasmus Ejrnæs, seniorforsker ved Institut for Bioscience på Aarhus Universitet, fortæller om vilde dyr og død i dagens Genstart.
  Vært: Anna Ingrisch

  • 27 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
3 Ratings

3 Ratings

Podchraoltar ,

Great listen in general …

But I think the topics have become a bit dark and depressing of late. I think it used to be a better mix.

AngrybirdIreland ,

Hyggelig lytning

God variation af emner fortalt tydeligt og med en meget beroligende stemme. Hyggeligt at lytte til.

CailinGaelach ,

Interesting topics; unbiased presentation

Entertaining discussions on a wide range of topics.

Danish spoken in a clear way so accessible for learners!

Top Podcasts In News

Tortoise Media
David McWilliams & John Davis
Independent.ie
The New York Times
RTÉ Radio 1
Newstalk

You Might Also Like

B.T.
Esben Bjerre & Peter Falktoft
DR
DR
DR
DR

More by DR

DR
DR
DR
DR
DR
DR