337 episodes

Podcasten om dansk politik med Lars Trier Mogensen og Thomas Qvortrup.

Borgen unplugged Qvortrup Media

  • News

Podcasten om dansk politik med Lars Trier Mogensen og Thomas Qvortrup.

  Karakterbog til partierne - 2022

  Karakterbog til partierne - 2022

  Det seneste halve år i dansk politik har været hæsblæsende. Minksagen har mildt sagt taget sin del af overskrifterne. Krigen i Ukraine smittede også af på Christiansborg, hvor det nationale kompromis sikrede et historisk løft til forsvaret. Senere blev forsvarsforbeholdet afskaffet ved folkeafstemningen den 1. juni. Valgkampen var Messerschmidts store chance, men han greb den ikke, og nu er Dansk Folkeparti nærmest kollapset. Hvilken karakter får Messerschmidt for indsatsen? Og hvad med alle de andre partier? Uden at afsløre det hele på forhånd, er der flere partiledere, der skal have læst alvorligt op på pensum for at have en chance for at bestå den næste eksamen, og den eksamen er selvfølgelig folketingsvalget, som jo kommer i løbet af det kommende år – måske allerede nu til efteråret. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Lars Trier Mogensen har svarene. Borgen Unplugged produceres i samarbejde med www.bagsvaerdlakrids.dk

  • 1 hr 8 min
  Minkbombe i Statsministeriet

  Minkbombe i Statsministeriet

  Konklusionen fra Minkkommissionen er hård og kontant: Statsministeriet har handlet meget kritisabelt i forløbet, som førte til grov vildledning af minkavlere og offentlighed og den klart ulovlige instruks til myndighederne. Samtidig har 10 højtsstående embedsmænd begået tjenesteforsømmelser, og i det hele taget er der tale om den hårdeste kritik af en regering siden Tamilsagen. Men hvad bliver konsekvenserne? Ja, foreløbigt ikke noget. De to røde støttepartier har allerede fredet Frederiksen, og derfor afgøres Mette Frederiksens videre skæbne ene og alene af De Radikale. Men er Sofie Carsten Nielsen parat til at stå fast på retsprincipperne? Eller er udsigten til ministerposter for lokkende? Hør om det spegede magtspil i kølvandet på minkskandalen. Hør også om det totale kollaps i Dansk Folkeparti. Er Messerschmidt ved at lukke og slukke? Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Lars Trier Mogensen har svarene. Borgen Unplugged produceres i samarbejde med www.bagsvaerdlakrids.dk og i denne uge også www.hellofresh.dk

  • 1 hr 23 min
  Støjberg er budskabet

  Støjberg er budskabet

  Inger Støjbergs nye parti Danmarksdemokraterne vil skabe ravage i borgerlig blok. Og i resten af dansk politik. På rekordtid har hun indsamlet vælgererklæringer – og står til at kapre en stor del af Dansk Folkepartis vælgere og folketingsmedlemmer. Hvis Kristian Thulesen Dahl og måske ligefrem Naser Khader følger med, kan Danmarksdemokraterne snart blive det syvende største parti i Folketinget. Men hvad mener det nye parti egentlig? Ja, det er mere diffust. For Danmarksdemokraterne er og bliver Inger Støjberg – og står og falder med hendes personlige gennemslagskraft. Det er dramatiske tider i dansk politik, for det tegner også til, at kritikken fra Minkkommissionen vil ramme statsminister Mette Frederiksen hårdt. Hør om de seneste afsløringer. Til sidst siger vi farvel til Uffe Ellemann-Jensen. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Lars Trier Mogensen har svarene.
  Borgen Unplugged produceres i samarbejde med www.bagsvaerdlakrids.dk

  • 1 hr 14 min
  Boomerang fra Trump-angreb

  Boomerang fra Trump-angreb

  Regeringen er i angrebshumør: Peter Hummelgaard – og flere andre topministre med ham – beskylder Jakob Ellemann-Jensen for at opføre sig ligesom Trump. Men det lugter af et forsøg på at komme den kritik i forkøbet, som om præcis to uger kommer fra Minkkommissionen. Og spørgsmålet er: Rammer Hummelgaards angreb tilbage på ham selv med rekyl? Beskæftigelsesministeren er i hvert fald ugens hovedperson. Han står også bag aftalen om et nyt kontanthjælpssystem, som straks har fået Venstre til at beskylde S-regeringen for løftebrud. Mette Frederiksen lovede nemlig før valget i 2019, at hun ikke ville hæve ydelser til udlændinge. Har regeringen lige givet Venstre og resten af blå blok skyts til den kommende valgkamp? Det og meget andet i en udsendelse, der også runder Folkemødet på Bornholm. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Lars Trier Mogensen har svarene.
  Borgen Unplugged produceres i samarbejde med www.bagsvaerdlakrids.dk

  • 58 min
  Mette 'Løkke' Frederiksen

  Mette 'Løkke' Frederiksen

  Statsministeren har fået en fiks idé, som pudsigt nok er den præcis samme, som Lars Løkke Rasmussen trak op af hatten i sidste valgkamp: En regering hen over midten. Er det rent spin? Eller hvad er Mette Frederiksens bagtanke? Hvor meget handler det eksempelvis om at lukke munden på de Radikale - her umiddelbart inden Minkkommissionen kommer med dens kontroversielle beretning? Lars Løkke skal aldrig undervurderes. Tværtimod har han netop kastet blå blok ud i kaos: Med sin udmelding om, at Moderaterne ikke vil lægge stemmer til en ren borgerlige regering, har han reelt gjort det umuligt for Jakob Ellemann og Søren Pape at kunne blive statsminister. Samtidig kæmper Morten Messerschmidt med større og større problemer i Dansk Folkeparti. Hvorfor smækker fremtidens folk nu med døren? Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Lars Trier Mogensen har svarene.
  Borgen Unplugged produceres i samarbejde med www.bagsvaerdlakrids.dk og i denne uge også www.bookbeat.dk/borgen

  • 1 hr 18 min
  Messerschmidt i dødsspiral

  Messerschmidt i dødsspiral

  Det femte valgnederlag i træk til Dansk Folkeparti rammer Morten Messerschmidt hårdt. Fiaskoen for nej-kampagnen har genåbnet balladen i det plagede parti, hvor eks-formand Kristian Thulesen Dahl helt åbenlyst flirter med Inger Støjberg om at stifte et nyt højrefløjsparti. Det overbevisende ja til at afskaffe forsvarsforbeholdet er samtidig en kæmpe sejr for statsminister Mette Frederiksen. Men også Venstres formand Jakob Ellemann Jensen står styrket tilbage. Og nu begynder slagsmålet om det næste store drama: Minkene begynder at stinke. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Lars Trier Mogensen har svarene.
  Borgen Unplugged produceres i samarbejde med www.bagsvaerdlakrids.dk og i denne uge også www.bookbeat.dk/borgen

  • 1 hr 12 min

Top Podcasts In News

BBC World Service
The Economic Times
Express Audio
ThePrint
The Hindu
The Economist

You Might Also Like

Ekstra Bladet
Ekstra Bladet
24syv
Altinget
B.T.
DR