52 episodi

Det senaste ur Affärsvärldens journalistik, varje torsdag.

Affärsvärlden Affärsvärlden

  • News - Affari

Det senaste ur Affärsvärldens journalistik, varje torsdag.

  I taxin med Erik Selin

  I taxin med Erik Selin

  Göteborgs fastighetskung har tillsammans med stadens finansdrottning Lena Apler en bank ihop. I tisdags kom banken med en bombmatta och aktien föll hejdlöst på Stockholmsbörsen. På en dag förlorade Erik Selin 150 miljoner kronor. Hur var det? Och vad händer i banken framöver när Selin kliver in som ordförande i nischbanken? Affärsvärldens redaktionschef Helene Rothstein haffade fastighetsmogulen utanför NCC:s huvudkontor i Solna och hoppade in i en taxi med honom.
  Dessutom om rapportsäsongen som bjuder på dopingkontroll, om nya och gamla hållbarhetsbubblor med Affärsvärldens aktieanalytiker och reporter Madeleine Lundberg.

  • 30 min
  Sektorn som skapar fler nyrika och nyfattiga 

  Sektorn som skapar fler nyrika och nyfattiga 

  ”Branschen har skapat flest förmögna människor och flest före detta förmögna människor”. Så säger Joakim Bornold, sparekonom på Söderberg & Partners om fastigheter – som är ett av fem segment man ska hålla koll på under stundande rapportsäsong. Själv har han alltid legat fel i sektorn och ställer sig skeptisk till fastigheter sedan kraschen under 1990-talet då den fick allvarliga konsekvenser för hela familjen. Dessutom underkänner han nationalekonomiska modeller, ifrågasätter Ericssons marginaler och berättar om sina trix för att skaffa sig unik information om börsbolagen.

  • 34 min
  Big brother på börsen

  Big brother på börsen

  Det råder lika villkor för alla som handlar på börsen, anser Gustav Liljekvist, chef för handelsövervakningen på Stockholmsbörsen sedan många år tillbaka. Men varför är det så få robothandlare – och många ”enpetare” – som åker dit för marknadsmissbruk? Och när är sannolikheten eller risken störst för marknadsmanipulation? I dagens avsnitt besöker Affärsvärldens redaktionschef Helene Rothstein rummet där handelsövervakningen sker på Nasdaq-OMX-ägda Stockholmsbörsen. Det inkommer runt tusen larm – om dagen.

  • 31 min
  Bakom linsen i näringslivets mitt

  Bakom linsen i näringslivets mitt

  Björn Rosengren, Anders Borg, Per Bolund och Birgitte Bonnesen är några av dem som Tobias Ohls har ställt in skärpan på under sina år som fotograf för Affärsvärlden. Nu tar han med oss bakom kulisserna och berättar historierna som utspelar sig bakom inifrån näringslivets mitt. 

  • 28 min
  Vem är det som kör egentligen?

  Vem är det som kör egentligen?

  Det utländska ägandet ökar både på och utanför börsen. Det utarmar landet, anser Sophie Nachemson-Ekwall som forskar på ägarfrågor på Handelshögskolan i Stockholm.

  • 45 min
  Fler borde få sparken

  Fler borde få sparken

  Efter att ha fått sparken från Rikshem så har Ilija Batljan på mindre än fyra år byggt upp Nordens snart tredje största fastighetsbolag SBB – förutsatt att det pågående budet på samhällsfastighetskollegan Hemfosa går igenom. Men vad är planen för den forne socialdemokratiske politikern framöver, vilka nya marknader ser han framför sig och vad skiljer sig i dag mot våren 2017, när Affärsvärlden som en av aktörer var villig att ta upp aktien som ett missförstått fynd i en redan glödhet fastighetssektor?
  I studion även Helene Rothstein, redaktionschef på Affärsvärlden, och Johan Eklund, börsreporter på Affärsvärlden.

  • 17 min

Top podcast nella categoria News - Affari

Gli ascoltatori si sono iscritti anche a