19 episodi

Eeron konserttietkoilla avataan klassisten musiikin konserttien rentoutta ja helppoutta. Touhu ei todellisuudessa ole turhan vakavaa, eikä ymmärtää tarvitse – mutta ymmärtämällä enemmän saa enemmän irti.

Eeron konserttietkot Eero Lehtimäki

  • Musica

Eeron konserttietkoilla avataan klassisten musiikin konserttien rentoutta ja helppoutta. Touhu ei todellisuudessa ole turhan vakavaa, eikä ymmärtää tarvitse – mutta ymmärtämällä enemmän saa enemmän irti.

  Oopperan suuruudet

  Oopperan suuruudet

  Suuret oopperasäveltäjät intiimeissä asetelmissa. Ohjelmassa on oopperalavoilta tunnettujen tekijöiden teoksia, joista saadaan nauttia myös oopperatalojen ulkopuolella. Joensuun kaupunginorkesterin Oopperan suurudet -konsertin torstaina 12.3.2020 johtaa James Sherlock ja solistina on mezzosopraano Angelika Kirchschlager.

  • 22 min
  Lintu Sininen

  Lintu Sininen

  Tällä viikolla viedään lapset ja aikuiset satumaailmaan Zachris Topeliuksen näytelmän pohjalta. Jonne Valtosen säveltämä musiikki ja Katri Kirkkopellon kuvitukset kuljettavat tarinaa konsertissa vuorotellen suullisen kerronnan kanssa. Sadun teemat – oikeudenmukaisuus, rakkaus, rohkeus ja uskollisuus – ovat äärimmäisen tärkeitä tänäkin päivänä. Ja lastenkulttuurin tärkeydestäkin sanon pari sanaa podcastissa. Joensuun kaupunginorkesterin Lintu Sininen -konsertit keskiviikkona 26.2. ja torstaina 27.2.2020 johdan minä, ja solisteina ovat pianisti Nazig Azezian ja sellisti Jussi Makkonen.

  • 29 min
  Rakkauden ilo

  Rakkauden ilo

  Ystävänpäivän perään on ihanaa jatkaa rakkauden teeman parissa. Joensuun Musiikkitalvi -festivaali tuo jälleen yhteen eri genret sekä paikallisten että vierailevien huippujen esittämänä. Tarjontaa on niin runsaasti, että yksi konsertti jäi vahingossa mainitsematta podcastia nauhoittaessa; Lauluyhtye Mysteriumin Rakkaudesta Palestrinaan -konsertti siis Taidemuseolla lauantaina klo 16. Pahoittelut unohduksesa! Torstaina käydään läpi tunneskaalaa traagisesta surusta intohimoon ja onnellisuuteen klassisen musiikin hittibiisien sekä räväköiden suomalaissäveltäjien teosten kautta. Joensuun kaupunginorkesterin Rakkauden ilo -konsertin torstaina 20.2.2020 johdan minä, ja solistina on klarinettivelho Olli Leppäniemi.

  • 33 min
  Ykköset

  Ykköset

  Numeron yksi ympärille rakennetussa konsertissa pääsemme maagisesta numerosta huolimatta kunkin säveltäjien eri elämänvaiheisiin kiinni. Othmar Schoeckin Serenadi on nuoren säveltäjän Op. 1, Šostakovitšin ensimmäinen sellonkonsertto puolestaan yli viisikymppisen säveltäjän taidonnäyte. Beethovenin juhlavuosi käynnistyy luontevasti osaltamme sinfonialla numero yksi. Joensuun kaupunginorkesterin Ykköset-konsertin torstaina 30.1.2020 johdan minä, ja solistina on sellovirtuoosi Senja Rummukainen.

  • 31 min
  Zeuksen karkelot

  Zeuksen karkelot

  Uusi kevätkausi ja uusi vuosikymmen alkavat juhlavasti ja tanssillisesti Schulhoffin, Ahon ja Mozartin sävelin. Myös Orkesteri omaksi -sessiot käynnistyvät jälleen viikon solistimme seurassa kirjastolla. Joensuun kaupunginorkesterin Zeuksen karkelot -konsertin torstaina 23.1.2020 johtaa Ville Matvejeff ja solistina on bassoklarinettitaiteilija Mikko Raasakka.

  • 24 min
  Uudenvuoden konsertti

  Uudenvuoden konsertti

  Vuosikymmen huipentuu yllätysohjelmaan, joka yhdistelee musiikkia ja sketsejä, ja Iiro kertoo huumorista musiikissa myös Orkesteri omaksi -sessiossa Joensuun kirjastolla. Joensuun kaupunginorkesterin Uudenvuoden konsertissa tiistaina 31.12.2019 Antti Tikkanen sekä taiteelliset partnerimme Minna Pensola ja Iiro Rantala vastaavat (kuvainnollisesta) ilotulituksesta, joka siivittää sinut 20-luvulle.

  • 15 min

Top podcast nella categoria Musica