44 episodi

Welcome to HerArt bilingual podcast, a project for art lovers, especially art created by women. Every month I record two episodes (Romanian and English) about a woman artist, telling you seven curious facts about her life and career.

HerAr‪t‬ HerArt

  • Arte

Welcome to HerArt bilingual podcast, a project for art lovers, especially art created by women. Every month I record two episodes (Romanian and English) about a woman artist, telling you seven curious facts about her life and career.

  (Romanian) Nalini MALANI - una din primele artiste de performance din India

  (Romanian) Nalini MALANI - una din primele artiste de performance din India

  Disclaimer: Episodul a fost inregistrat si publicat initial in cel de-al doilea sezon al podcastului 11 februarie, 2019.

  Salut si bine ai venit la HerArt podcast, un proiect pentru iubitoarele si iubitorii de arta, in special arta creata de femei. În cel de-al doilea episod vom vorbi despre Nalini MALANI, care a apărut pe scena artei locale, dominată evident de bărbați, ca una din primele performance artiste din India. Mie imi spune Nata Andreev si va prezint sapte curiozitati pe care nu le-ati stiut despre artista care a impletit istorii personale și probleme sociale pentru a-și comunica propriile viziuni. De asemenea nu uita ca te astept duminica, pe data de 17 februarie la cea de-a noua sesiune a proiectului Weekend Study Group, la muzeul national de arta. Vom discuta despre femeile care au reprezentat renasterea.

  Merci mult ca ai fost alaturi de mine pentru primul episod, din sezonul doi al podcastului HerArt - un proiect pentru iubitoarele si iubitorii de arta, in special arta creata de femei. Daca vrei sa urmaresti activitatea noastra online, atunci ne gasesti pe Facebook si Instagram. Ne auzim luna viitoare, unde iti voi povesti despre Yayoi KUSAMA - femeia care si-a dedicat intreaga viata curentului avant garde. Nu uita sa postezi cea mai indragita lucrare a unei femei artiste si eu am sa te remunerez cu stickere feministe. Pe curand!

  • 8 min
  (Romanian) Barbara KRUGER - artista care va pune mintea la incercare

  (Romanian) Barbara KRUGER - artista care va pune mintea la incercare

  Disclaimer: Episodul a fost inregistrat si publicat initial in cel de-al doilea sezon al podcastului 23 ianuarie, 2019.

  Salut si bine ai venit la HerArt podcast, un proiect pentru iubitoarele si iubitorii de arta, in special arta creata de femei. Sunt foarte încântata să încep acest nou sezon! Am pregatit 12 istorii uimitoare cu artiste din întreaga lume. Pentru sezonul doi, voi face tot posibilul să vă încurajez să cunoasteti si artiste uimitor de talentate de la noi sau care locuiesc peste hotare. Stagiul meu cu Muzeul Național de Artă continuă, asa ca nu uitați că ne întâlnim de două ori pe lună in cadrul la Wknd Study Group. Am pregatit multe cadouri și surprize, așa că urmariti HerArt pe Facebook și Instagram.

  În primul nostru episod vom vorbi despre Barbara KRUGER, artista care a ales cuvinte scurte si puternice pentru a-si exprima punctele de vedere, pe teme sociale, de oarece a inteles ca oamenii au o perioadă scurtă de atenție. Mie imi spune Nata Andreev si va prezint sapte curiozitati pe care nu le-ati stiut despre feminista obosita de materialismul și consumerismul agresiv din societatea americană modernă, analizand critic prevalența socială, culturala și politica prin lucrările sale. De asemenea nu uita ca te astept duminica, pe data de 20 ianuarie la cea de-a saptea sesiune a proiectului Weekend Study Group, la muzeul national de arta. Vom discuta despre arta medievala din Europa.

  Merci mult ca ai fost alaturi de mine pentru primul episod, din sezonul doi al podcastului HerArt - un proiect pentru iubitoarele si iubitorii de arta, in special arta creata de femei. Daca vrei sa urmaresti activitatea noastra online, atunci ne gasesti pe Facebook si Instagram. Ne auzim luna viitoare, unde iti voi povesti despre Nalini MALANI - initiatoare din India a artelor video si performance. Ne vedem duminica, 20 decembrie la cea de-a saptea sesiune a proiectului Weekend Study Group, la muzeul national de arta. Vom descoperi arta medievala din Europa. Pe curand!

  • 7 min
  (Romanian) Nicoleta ESINENCU - un interviu cu tolc

  (Romanian) Nicoleta ESINENCU - un interviu cu tolc

  Salut și bine ai venit la HerArt podcast, un proiect pentru iubitoarele și iubitorii de artă, în special artă creată de femei. În 2021 am decis să iau o pauză de la tot ce ține de HerArt și noi artiste. Am avut câteva idei, dar mi-am dat seama că nu mai simt pasiune și inspirație pentru acest proiect. Asta nu înseamnă că nu am de lucru. Trebuie să aduc toate episoadele în română pe Anchor, platforma unde acum poți să găseșți toate episoadele în limba engleză din sezonul unu, doi și trei, precum și cele 6 interviuri cu artiste din Moldova. Voi continuă să-ti amintesc când e ziua lor de naștere și voi încerca să țîn comunitatea HerArt cât de cât activă pe Facebook și Instagram.

  Cu toate acestea în acest interviu vreau îți fac cunoșțință cu Nicoleta Esinencu, deși îmi pare că este persoană care nu are nevoie de introducere, cel puțin în cercul meu de prietene și prieteni. Acest episod apare în perioada COVID-19, așa că am hotărât să stăm ambele acasă și să avem o discuție virtuală.

  Am înregistrat undeva o ora și douăzeci de minute și mi-a fost foarte greu să tăi din interviu. Tot ce spunea Nicoleta era cum spun francezii ‘cu tolc.’ Am vrut la un moment dat să scot tot ce spun eu și va las să o ascultați doar pe ea.

  Interviul acesta cu siguranță nu avea să-mi reușească dacă nu-l aveam pe Artiom alături, care m-a încurajat să o fac și să prind un pic la curaj.

  Merci mult că ai fost alături de mine si de podcastuli HerArt - un proiect pentru iubitoarele și iubitorii de artă, în special arta creată de femei. Ne vedem si auzim online pe  Facebook și Instagram. Iar până atunci stăm în casă, încercăm să practicăm empatia unul față de altul si nu uitam BLACK LIVES MATTER! Pe curând!

  • 43 min
  (Romanian) Maria PRYMACHENKO - artista din Ucraina in fata careia s-a inchinat Pablo Picasso

  (Romanian) Maria PRYMACHENKO - artista din Ucraina in fata careia s-a inchinat Pablo Picasso

  Disclaimer: Episodul a fost inregistrat si publicat initial in primul sezon al podcastului 11 iunie, 2018.

  Salut si bine ai venit la HerArt podcast, un proiect pentru iubitoarele si iubitorii de arta, in special arta creata de femei. In acest episod o sa vorbim despre Maria Prymachenko - artista din Ucraina in fata careia s-a inchinat Pablo Picasso. Mie imi spune Nata Andreev si va prezint sapte curiozitati pe care nu le-ati stiut despre artista unică de la tara, din satul kievan Bolotnia, arta careia reprezinta o combinație reușită de talent inascut, o dorință copleșitoare de a crea frumos și o percepție sensibilă a realității din jur. Lumea complexă a lucrarilor Marie Prymachenko izvorătesc atât din propria imaginație, cât și din întregul sistem și conținut al poeziei folclorice ucrainene.

  Merci mult ca ai fost alaturi de mine pentru cel de-al patrulea episod al podcastului HerArt - un proiect pentru iubitoarele si iubitorii de arta, in special arta creata de femei. Daca vrei sa urmaresti activitatea noastra online, atunci ne gasesti pe Facebook si Instagram. Ne auzim luna viitoare, unde iti voi povesti despre Georgia O’Keeffe - una din cele mai bune artiste. Punct.

  • 4 min
  Zinaida SEREBRIAKOVA - one of the first Russian women who entered the history of painting

  Zinaida SEREBRIAKOVA - one of the first Russian women who entered the history of painting

  Welcome to HerArt podcast, a project for art lovers, especially art created by women. In our seventh episode, we will talk about Zinaida SEREBRIAKOVA - one of the first Russian women who entered the history of painting. My name is Nata Andreev and I am going to tell you seven curious facts that you didn’t know about the artist that depicted very carefully and accurately the imperial Russian countryside, celebrating the complexion of both people and land. The information provided in this episode comes from multiple sources and is not mine. All authors are credited on HerArt Podcast blog on Medium.

  • 9 min
  Hannah HÖCH - one of the originators of photomontage

  Hannah HÖCH - one of the originators of photomontage

  Welcome to HerArt podcast, a project for art lovers, especially art created by women. In our seventh episode, we will talk about Hannah HÖCH - one of the originators of photomontage. My name is Nata Andreev and I am going to tell you seven curious facts that you didn’t know about the artist that was an early feminist and questioned conventional ideas about women’s role in society, gender relationships, beauty, and the making of art. The information provided in this episode comes from multiple sources and is not mine. All authors are credited on HerArt Podcast blog on Medium.

  • 8 min

Top podcast nella categoria Arte

Gli ascoltatori si sono iscritti anche a