24 episodi

Oma ääni on podcast, jossa musiikintekijät ja muusikot esittelevät soittimia ja laitteita, jotka ovat olleet heille tärkeitä – tai joista ovat muuten vaan innoissaan. Jaksoissa kuullaan tarinoita muusikkouden taustalta, soitinten ja laitteiden ääniesimerkkejä ja lopussa kuulijat pääsevät privaattikeikalle, kun jakson vieras esittää improvisoitua musiikkia. Saadaan siis selville, millainen on kunkin vieraan oma ääni.

Oma ääni Tuomas Ahva

    • Musica

Oma ääni on podcast, jossa musiikintekijät ja muusikot esittelevät soittimia ja laitteita, jotka ovat olleet heille tärkeitä – tai joista ovat muuten vaan innoissaan. Jaksoissa kuullaan tarinoita muusikkouden taustalta, soitinten ja laitteiden ääniesimerkkejä ja lopussa kuulijat pääsevät privaattikeikalle, kun jakson vieras esittää improvisoitua musiikkia. Saadaan siis selville, millainen on kunkin vieraan oma ääni.

    24: Jutta Rahmel (kantele)

    24: Jutta Rahmel (kantele)

    Vieraana muusikko ja kanteleen soittaja Jutta Rahmel.







    Mihin perustuu meidän suomalaisten käsitys kanteleesta viisikielisenä soittimena? Se onkin vain yksi totuus kanteleesta. Mitä muuta kantele voi olla? Entä taipuuko itse sana kannelta vai kanteletta? Nämä ja monta muuta mieltäni askarruttavaa asiaa saavat tässä jaksossa vastauksen!







    Jutta Rahmel ja 39-kielinen kantele















    Paljon muitakin mielenkiintoisia puheenaiheita, muun muassa puhelimen käyttämisestä biisinkirjoituksessa sekä cover-biisin julkaisemisesta. Jutta Rahmel keräsi talven aikana tietoa cover-biisin julkaisusta ja julkaisee Sufjan Stevensia coverina. Kuuntele ohjeet, niin tiedät, mitä tehdä.







    Lisäksi kuullaan, minkälaisia kaiken maailman ääniä kanteleesta saa irti. Tulee mieleen, että olisipa mielenkiintoista rakentaa kokonainen äänimaisema pelkästään kanteleella.







    Musiikillisena osuutena kuullaan kaksi maistiaista Jutta Rahmelin myöhemmin tänä vuonna julkaistavalta soololevyltä. Levyltä, joka syntyi pandemian aikana. Käydään siis myös keskustelu, jota ei tänä aikana juuri voi välttää: miten pandemia on omaan musiikkiin ja tekemiseen vaikuttanut.







    Oli vaikutus omalla kohdallasi mikä tahansa, niin suosittelen kaivamaan vanhat kanteleet vintiltä ja kokeilemaan!







    JUTTA RAHMELfi.juttarahmel.com/www.instagram.com/juttarahmel/www.kardemimmit.fi/J. Karjalainen - Keihäänkärki cover www.youtube.com/watch?v=0xEjiGp26h4Vesala, Järvelä & Rahmel - Tytöt ei soita kitaraa live www.youtube.com/watch?v=FMdzkRK87FsVesala - Tulkoon mitä vaan (feat. Aili Järvelä ja Jutta Rahmel) www.youtube.com/watch?v=eZlKpbalI3Q







    OMA ÄÄNIwww.facebook.com/aanipodcastwww.instagram.com/aanipodcastPalautetta ja ajatuksia voi laittaa sähköpostiin aanipodcast@gmail.com







    Jakso on äänitetty Helsingissä 28.10.2021.

    • 1h 25 min
    23: Laua Rip (särölaulu)

    23: Laua Rip (särölaulu)

    Hyvää vuotta 2022! Ja tervetuloa kuuntelemaan uutta Oma ääni -jaksoa, pitkästä aikaa.







    Tämän jakson vieraana on Laura Nevanperä, artistinimeltään Laua Rip, joka julkaisi viime vuoden lokakuussa uuden levyn. Soitettiin Laua Ripin kanssa keikka vuonna 2019 samassa keikkaillassa ja siitä tiesin, mitä odottaa.







    Laua Rip metaversumissa. Haastattelu tehtiin etänä.















    Laura Nevänperä tekee paitsi musiikkia on myös kuvataiteilija. Kuulette, miten kaikki sai alkunsa. Kaikesta paistaa läpi upea ennakkoluuloton asenne musiikin tekemiseen, tuottamiseen ja julkaisemiseen. Koko estetiikkaa kuvastaa se, että Laua Ripin ääni haastattelun aikana tulee välillä suoraan mikrofonista, välillä suoraan Laua Ripin livenä käyttämän kitaravahvistimen ja särön läpi.







    Haastattelu tehtiin hyvän matkaa viime vuoden puolella, mutta sitten Oma ääni -tuotantotiimillä tuli kaikenlaista hommaa, eikä ehditty ediotoida jaksoa valmiiksi. Ajatus oli, että jakso olisi tullut ulos ennen joulukuun alkua, kun Laua Ripillä oli edellinen keikka, yhdessä muun muassa Draama-Helmen kanssa. No, se tuli ja meni, mutta nyt se kuitenkin on julki, ja on tehnyt lähes come backin. Tästä on hyvä käynnistää uusi Oma ääni -vuosi käyntiin!







    Miksi Laua Rip kannattaa laittaa seurantaan Instagramissa? Kuuntele, niin tiedät. Vastaus ei ehkä ole se, mitä ensin ajattelet. Tai sitten se on juuri sitä.







    LAUA RIP
www.instagram.com/lauarip/lauarip.bandcamp.com/www.youtube.com/channel/UCN1N3FrcpUYFKec012j5FzQ







    OMA ÄÄNIwww.facebook.com/aanipodcast 
www.instagram.com/aanipodcastPalautetta ja ajatuksia voi laittaa sähköpostiin aanipodcast@gmail.com







    Jakso on äänitetty internetin metaversumissa 3.11.2021.

    • 59 min
    22: Susanna Syrjäläinen (sello)

    22: Susanna Syrjäläinen (sello)

    O-o-ma äää-ni palaa kesätauolta. Vihdoin, voisi joku sanoa! Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.







    Vieraana sellisti Susanna Syrjäläinen, joka on soittanut selloa monissa eri projekteissa, yhtyeissä ja produktioissa – niin nuoteista kuin improvisoidenkin. On mielenkiintoista kuulla monipuolisen soittajan näkemys omasta soittimestaan.







    Susanna Syrjäläinen, sello ja loopperi















    Kuulette, minkälainen rooli televisioista tulleella kahvimainoksella on ollut Susanna Syrjäläisen uraan ja saatte myös lyhyen esittelyn, minkälainen soitin sello ylipäänsä on. Toisaalta Susanna Syrjäläinen antaa vinkkejä siihen, mistä koostuu hyvä sellosovitus.







    Susanna Syrjäläinen on julkaissut omaa musiikkia nimellä Susanna. Myöhemmin syksyllä 2021 ilmestyy levy, josta muutama maistiainen löytyy jo nyt striimauspalveluista. Ehkä Susanna Syrjäläinen asenteesta omaan soittimeen ja musiikkiin kertoo se, että levyllä ei kuullakaan selloa. Itse olisin etukäteen kuvitellut, että sellistin tehdessä soololevyn, siellä ei muita soittimia olekaan.







    Lopussa kuullaan kaksi improvisaatiota, jotka Susanna Syrjäläinen soittaa ja kerrostaa loopperin avustuksella.







    Inspiroivaa keskustelua taas kerran! Ota Oma ääni kuunteluun Applen tai Googlen podcasteista, Spotifysta, Soundcloudista tai mistä vaan podcasteja kuunteletkin.







    Tiedot uusista jaksoista saat parhaiten Oman äänen somekanavista:
www.facebook.com/aanipodcastwww.instagram.com/aanipodcast







    Palautetta ja ajatuksia voi laittaa sähköpostiin aanipodcast@gmail.com







    Susanna Syrjäläistä voi seurata Instagramissa:www.instagram.com/susanna.syrjalainen/www.instagram.com/susannamusiikki/







    www.susannasyrjalainen.com/







    Jakso on äänitetty Helsingissä 14.9.2021.

    • 1h 17 min
    21: Tomi Leppänen (rumpuaivo)

    21: Tomi Leppänen (rumpuaivo)

    Tomi Leppänen soittaa rumpuja Aavikossa, KXP:ssä, Circlessä ja monessa muussa suomalaisyhtyeessä. Hänet tunnetaan rumpusetistään sekä soittotyylistään, molemmat varsin minimalistisia. Jaksossa kuullaankin Tomi Leppäsen soittofilosofiasta ja toisaalta kuullaan, miten hänestä on tullut sellainen rumpali kuin on ja mitkä ovat olleet tärkeimpiä innoittajia ja inspiraation lähteitä.















    Tomi Leppänen ja rumpuaivo







    Buukkasin Tomi Leppäsen haastatteluun samalla kun kävin ostamassa hänen suunnittelemansa TL-606 Computer Controlled -rumpukapulat; upeat design-esineet ja omaan käteeni mukavasti istuvat rumpukapulat. TL-606-kapuloissa yhdistyy kaksi Tomi Leppäsen eri puolta. Toisaalta hän on maailmanluokan rumpali, toisaalta graafinen suunnittelija. Molemmissa hänellä on oma tunnistettava tyylinsä. Oli mielenkiintoista kuulla, miten nämä kaksi eri maailmaa hänen mielessään kohtaavat.







    Varsinaiseksi soittimeksi Tomi Leppänen valitsi jaksoon rumpuaivon. Tarkemmin kyseessä on neuvostovalmisteinen Formanta UDS. Monissa bändeissä, joissa Tomi Leppänen soittaa, yhdistyvät jollakin tavalla elektroniset soundit sekä perinteisemmät bändisoittimet. Olikin kovin luonnollista keskustella rumpukoneista, tai oikeastaan rumpuaivosta. Hieno termi, muuten. Lopussa kuullaan performanssi, jonka Tomi Leppänen rumpuaivostaan loihtii.







    Käytännön vinkkeinä kuullaan, miten Tomi Leppänen soittaa ja kontrolloi taustanauhoja useimmilla bändiensä keikoilla. Lisäksi kuullaan, mitä Tomi Leppänen suosittelisi aloittelevalle rumpalille vuonna 2021 tai nuorelle itselleen, kun aloitti rumpujen soittoa.







    Olipa inspiroivaa keskustelua taas kerran! Ota Oma ääni kuunteluun Applen tai Googlen podcasteista, Spotifysta, Soundcloudista tai mistä vaan podcasteja kuunteletkin.







    Tiedot uusista jaksoista saat parhaiten Oman äänen somekanavista:
www.facebook.com/aanipodcastwww.instagram.com/aanipodcast







    Jos haluat laittaa palautetta, niin laita kyseisiin palveluihin DM:ää tai sitten sähköpostia osoitteeseen aanipodcast@gmail.com







    tomileppanen.com/www.instagram.com/tom1leppanen/







    Jakso äänitettiin Helsingissä 13.5.2021

    • 1h 19 min
    20: Arttu Silvast (säveltäjä)

    20: Arttu Silvast (säveltäjä)

    Arttu Silvast on säveltäjä, joka julkaisi debyyttialbuminsa maaliskuussa 2021 . Polarity-albumin genreä on vaikea määritellä, mutta ehkä voidaan puhua modernista klassisesta, indieklassisesta tai jopa ambientista. Säveltäjänkannuksensa Arttu Silvast on hankkinut tekemällä musiikkia TV-sarjoihin ja dokumentteihin (mm. Peltsin toinen luonto, Baher of Finland, Inside ENCE), joten varsin elokuvallista musiikkia joka tapauksessa. Lisäksi Artun musiikissa on mahdollista kuulla kaikuja myös demoskenestä ja tracker-musiikista.







    Arttu Silvast ja myanmarilainen perkussiosoitin







    Arttu Silvast on työskennellyt säveltäjänä vasta muutaman vuoden, mutta saanut musiikkiaan kuuluville lyhyessä ajassa moneen paikkaan. On inspiroivaa kuulla hänen työtavoistaan ja työfilosofiastaan. Arttu Silvast asui useamman vuoden ulkomailla ja saadaankin kuulla hykerryttäviä tarinoita mm. synakaupoista Bangkokin syrjäseuduilla ja gekoista putkivahvistinten sisällä.







    Artun studioon tuomina soittimina on erilaisia perkussiivisia soittimia kauko-idästä. Lopussa saadaan maistiainen Artun pianonsoittotaidoista, kun kuullaan live-versio Clouds Over Tynemouth -biisistä.







    Todettiin Artun kanssa molemmat, että nyt korona-aikana on tullut puhuttua ihmisille aika vähän. Ja kun kerrankin pääsee puhumaan – varsinkin musiikista – niin sille ei meinaa tulla loppua. Tulikin aikamoinen järkälejakso, mutta jotenkin tuntui, että kaikki oli niin relevanttia, ettei mitään voinut jättää poiskaan.







    Ota kuunteluun, esim Spotifyssa: https://open.spotify.com/episode/2rNI0UHfmwrjirLsj6nYgG?si=22d32d5632864b27







    Lisäksi jakso kuunneltavissa alla ja mm. Applen ja Googlen podcasteissa, eli siellä, missä podcasteja kuuntelet.







    Tässä muita linkkejä:







    ARTTU SILVASThttps://instagram.com/arttusilvastwww.arttusilvast.com/www.instagram.com/arttusilvast/







    POLARITY SPOTIFYSSA: open.spotify.com/album/0iKgbvFBZ2…39QFmt_fdH8-JE1g







    OMA ÄÄNI
www.facebook.com/aanipodcastwww.instagram.com/aanipodcastaanipodcast@gmail.com







    AHVA - PADWORKS
Myös juontajanne ehti tässä episodien välissä julkaista soolodebyytti-EPnsä Padworksin, joten ota kuunteluun, jos kiinnostaa, millaista musiikkia itse teen:open.spotify.com/album/3t3eVAQ9na…4cSHyl0Oz5KmJ5_w







    Jakso äänitetty Helsingissä 22.4.2021

    • 1h 19 min
    19: KEliel (harppu)

    19: KEliel (harppu)

    Eliel Tammiharju eli KEliel on äänisuunnittelija, performanssitaiteilija ja muusikko. KEliel julkaisu debyyttialbuminsa Tuoksukynttiläkonsultti helmikuussa 2021, seitsemän biisin kokonaisuuden elektronissävytteistä musiikkia. Tai happy hardcorea masennuslääkkeissä, kuten musiikkia on kuvailtu.







    KElielin esiintyi Kontula Electronicin syksyn 2020 koronaeditiossa ja soitti siellä hienon keikan pimeässä illassa Kontulan ostarin värikylläisessä lasikopissa. Ajattelin, että olisi mielenkiintoista kuulla, mitä KEliel musiikista, musiikinteosta ja esiintymisestä ajattelee. Live-keikan perusteella oli selvää, että kyseessä ei ollut pelkkä musiikkiesitys, vaan selkeästi kokonaisperformanssi.







    KEliel-hahmon takaa paljastui innovatiivinen ja rajoja rikkova artisti ja teatteriäänisuunnittelun opiskelija. KEliel tekee musiikkinsa pääasiassa itse, Youtuben tutoriaalivideoista opiskellen. Oli mielenkiintoista kuulla, miten Garagebandilla ensimmäiset biisinsä luokkakavereiden hauskuuttamiseksi tehnyt KEliel on kehittynyt ja miten on päätynyt siihen, että uusimpana musiikillisena aluevaltauksenaan opiskelee tällä hetkellä harppua – soitinta, joka sisältää hyvin vähän sähköä tai elektroniikkaa.







    KELiel ja harppu







    Jaksossa kuullaan live-versoina kolme kappaletta uudelta levyltä hyvin erityisinä sovituksina: Circle of Candles harpulla, Spurt soitettuna tuoksunäytepakkauksella ja Birthday Candles ajateltuna. Mitä se sitten tarkoittaa? Ota selvää ja koe! Ainakin se sai aikaan hienon ajatuksen siitä, kuinka ajattelemista voi käyttää musiikintekemisessä.







    KELIEL:www.keliel.comwww.instagram.com/keliel_www.facebook.com/kelielofficial







    KELIEL - TUOKSUKYNTTILÄKONSULTTI Soundcloud: @kelieliSpotify: open.spotify.com/album/40rtgTvEj0…W-QNW56azwV2BoJgYoutube: www.youtube.com/watch?v=3EkCfJ6jghA







    OMA ÄÄNI
www.facebook.com/aanipodcastwww.instagram.com/aanipodcastaanipodcast@gmail.com







    Ai niin, musiikkiminäni Ahva julkaisi helmikuussa uutta musiikkia. Kokonainen EP luvassa 9.4., mutta tässä uusi sinkku kuunneltavissa: Spotify: open.spotify.com/track/7yweAuA6oL…3MTDSoN9lhPxxStAYoutube: www.youtube.com/watch?v=mIO1AmG5GL8Apple Music: a rel="noreferrer noopener" href="https://gate.sc/?

    • 1h 12 min

Top podcast nella categoria Musica

The Story of Classical
Apple Music
ASCOLTARE e COMPRENDERE la MUSICA
Alessandro D'Argento
Long Playing Stories
Virgin Radio
I Miss... Radio
Apple Music
A Casa di Tommy - Racconti musicali
Tommaso Cassano
Apple Music Today
Various

Potrebbero piacerti anche…